Реклама

20 корисних інструментів для онлайн-маркетолога

Робота інтернет-маркетолога потребує не лише креативу, але й відповідного інструментарію. Саме тому сьогодні ми пропонуємо вам добірку корисних онлайн-сервісів, що стануть у нагоді для вирішення різноманітних повсякденних задач із онлайн-маркетингу, пошукової оптимізації та просування
Čytaty latynkoju
20 корисних інструментів для онлайн-маркетолога
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 20 корисних інструментів для онлайн-маркетолога
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Робота інтернет-маркетолога потребує не лише креативу, але й відповідного інструментарію. Саме тому сьогодні ми пропонуємо вам добірку корисних онлайн-сервісів, що стануть у нагоді для вирішення різноманітних повсякденних задач із онлайн-маркетингу, пошукової оптимізації та просування

Моніторинг, аналітика, прийняття рішень, втілення рішень на практиці — ніби проста послідовність, але без ефективного інструментарію все це триває довго і потребує чималих зусиль. 20 інструментів, про які мова піде нижче, допоможуть вам заощадити час та нерви.

Mention

Сервіс для тих, чия робота потребує регулярного стеження за конкурентами. Жодної різниці немає, де саме ви маєте їх шукати та відстежувати — у соцмережах, блогосфері чи на сайтах. Цей інструмент збере повну картину діяльності конкурентів і відобразить її за допомогою спеціальної панелі із візуалізацією ключових показників для подальшого аналізу та прийняття рішень.

TrackMaven

Сервіс, що стане у нагоді маркетинговому аналітику — адже тут головний акцент зроблено на відстеження показників в абсолютних цифрах.

Moz

Легендарна платформа для конкурентного пошукового аналізу, добре знана серед SEO-фахівців. Крім роботи із власними ключовими словами та фразами, його також можна використати для аналізу конкурентів та їхніх кампаній у порівнянні із вашою активністю в сфері пошукової оптимізації.

SEMrush

Інструмент, котрий можна порадити для роботи з рекламними кампаніями із оплатою за кліки та планування бюджетів на залучення трафіку із органічного пошуку.

BuzzSumo

Чи не головна причина скористатися цим інструментом для власного бренду — можливість ґрунтовно проаналізувати те, над чим працюють суперницькі компанії чи бренди, а також побачити реакцію цільової аудиторії на рекламу та контент ваших конкурентів. Також можна скористатися цим сервісом для створення порівняльних звітів та пошуку лідерів суспільної думки в блогосфері та соцмережах. Налагодження співпраці із ними може дати позитивний довгостроковий ефект для вашої контент-стратегії.

Google Keyword Planner

Потужний інструмент для Google Adwords — він дає змогу шукати найбільш та найменш конкурентні ключові слова для створення пошукових кампаній та таргетованої реклами. Щоправда, для використання його доведеться створити обліковий запис, додатки платіжну картку та створити рекламне оголошення через Google Adwords.

Ahrefs

Аналіз пошукової оптимізації та пошук конкурентів за ключовими словами та зворотними посиланнями й органічним трафіком — ось чим можна займатися за допомогою цього онлайн-сервісу. Додатковою перевагою у виборі на його користь є регулярне оновлення підключеної бази сайтів, за якими здійснюється пошук та порівняння.

SimilarWeb

Зручний аналітичний сервіс для порівняння сайтів-конкурентів. Окрім показників пошукової оптимізації, дає також вичерпну картину щодо трафіку, джерел залучення аудиторії, частки ринку, платного та безкоштовного залучення, ключових слів та навіть рекламних розміщень.

iSpionage

Оцінка конкурентів в PPC-кампаніях та можливість порівняти свій сайт із конкуруючими проектами — головне, що робить цей сервіс цікавим для розробників. Особливо його рекомендують для тих, хто працює над розвитком ресурсів на основі WordPress.

Crayon

Якщо ви маєте бажання стежити не лише за ключовими словами чи типами контенту, але й за зовнішнім виглядом сайтів-конкурентів, особливостями дизайну та комунікації із аудиторією, спробуйте цей онлайн-сервіс для якісного аналітичного дослідження.

Ubermetrics Delta

Основна «фішка» цього сервісу — моніторинг спілкування у соцмережах та відстеження загальної тональності повідомлень та постів щодо вашого бренду та брендів ваших конкурентів.

Alexa

Ні, йдеться не про відомий голосовий помічник від Amazon. Це — один із найстаріших аналітичних онлайн-сервісів. За його допомогою можна аналізувати трафік, дослідити динаміку змін щодо унікальної аудиторії, геолокаційних показників та індексації доменів.

Monitor Backlinks

Цінний інструмент для тих, в чию роботу входить відстеження зворотних посилань від конкуруючих проектів та сайтів із вашої сфери діяльності на ринку. Отримавши повну картину, ви зможете створити власну стартегію лінкбілдінґу та оптимізувати власний контент так, аби на нього частіше переходили читачі із загальних результатів пошуку.

Searchmertics

Ця онлайн-платформа дає змогу порівнювати показники вашого сайту та проектів ваших конкурентів. Для аналізу відбирають низку індикаторів та складових — тут є і SEO, і PPC, і масив зворотних посилань, і ключові слова, і показники активності та залучення аудиторії у соціальних мережах.

WP Checkup

Якщо ваш сайт працює на основі WordPress, скористайтеся цим інструментом для швидкої оцінки та рейтингування конкуруючих проектів та отримання підказок щодо подальшої оптимізації (аби ваш проект не був гіршим за ті, що вже є у конкурентів).

Simply Measured

Корисний інструмент онлайн-маркетолога, якому потрібно агрегувати метрики соцмереж. Загалом формує понад 30 звітів щодо різних напрямків діяльності конкурентів, включаючи показники електронної комерції. Важливий для формування власної стратегії залучення та утримання користувачів на сайті, а також збільшення показників конверсії.

InfiniGraph

Рекомендований для стеження за конкурентами в соцмережах із відображенням показників та налаштуванням цілей в режимі реального часу.

SE Ranking

Стане у нагоді тим фахівцям, хто багато часу працює над оптимізацією пошукового ранжування для окремих географічних регіонів чи тематичних ніш. Дає змогу формувати аналітичні звіти.

Serpstat

Має низку корисних функцій для того, аби аналізувати якість трафіку та джерела переходів. Також має власний вбудований інструментарій для конкурентного аналізу та рейтингування і складання прогнозу окупності інвестицій у певні види реклами чи платних ключових слів.

WhatRunsWhere

І завершує добірку корисний інструмент для огляду рекламних стратегій та платних ключових слів від конкурентів вашого сайту. Є теж рекомендованим для маркетологів та розробників, котрі працюють із WordPress.

Share
Написати коментар
loading...