Реклама

В космос запустять 3 міжнародних ракети з українськими комплектуючими

Одразу три міжнародних ракети-носія буде запущено у листопаді. У всіх трьох використано двигуни та інші комплектуючі українського виробництва
Čytaty latynkoju
Depositphotos
В космос запустять 3 міжнародних ракети з українськими комплектуючими
  1. Головна
  2. Новини
  3. В космос запустять 3 міжнародних ракети з українськими комплектуючими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Одразу три міжнародних ракети-носія буде запущено у листопаді. У всіх трьох використано двигуни та інші комплектуючі українського виробництва

Які саме ракети запускатимуть

Співробітництво української сторони та іноземних замовників ракетних технологі триває вже не перший рік. Поступово українські ракети вийшли на регулярно кількість запусків на різних майданчиках і в рамках низки космічних програм різних країн. Наступного місяця мають відбутися запуски ракети-носія одразу на декількох космодромах у світі:

  • «Вега» (8 листопада),
  • «Антарес» (10 листопада),
  • «Зеніт» (точна дата невідома).

У листопаді буде проведено вже 11-й запуск в межах програми Vega та третій — упродовж 2017 року. Розвиток світових космічних програм та співробітництво одночасно із декількома великими організаторами запусків дає змогу українським виробникам ракетних носіїв укласти нові партнерства та розвивати відповідні програми співпраці.

Які комплектуючі для ракет виготовлено в Україні

Читайте також: «Південмаш» виготовить 12 ракет для «Морського старту»

Основну конструкцію I ступеня для американської ракети-носія середнього класу Antares створюють українські компанії «КБ Південне» та «Південний машинобудівний завод». Обидва підприємства розташовано в Дніпрі. Також із ними над цим проектом співпрацюють «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «Рапід» (Чернігів) та низка інших.

Ракету-носій «Зеніт» створено у «КБ Південне» та виготовлено на «Південмаші».

Вона є однією з найуспішніших у світі та призначена для доправлення космічних апаратів середньої ваги на середні, високі кругові та еліптичні навколоземні орбіти, включно із перехідною та геостаціонарною орбітами.

Share
Написати коментар
loading...