Реклама

Українці вивели на Kickstarter онлайн-маркет етнічних товарів

Команда українського проекту Three Snails («Три Равлики») вивела платформу майстрів традиційних ремесел на Kickstarter і планує залучити кошти для європейської експансії. Для цього їм потрібно зібрати щонайменше $20 тис
Čytaty latynkoju
Depositphotos
Українці вивели на Kickstarter онлайн-маркет етнічних товарів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці вивели на Kickstarter онлайн-маркет етнічних товарів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Команда українського проекту Three Snails («Три Равлики») вивела платформу майстрів традиційних ремесел на Kickstarter і планує залучити кошти для європейської експансії. Для цього їм потрібно зібрати щонайменше $20 тис

Що це за проект

Three Snails — це команда з 20 осіб. Ідея розвитку онлайн-маркету народних товарів від ремісників виникла як відповідь на низькі доходи виробників традиційного одягу та сувенірів та поступове розмиття української культури та ідентичності у глобалізованому світі, кажуть представники проекту: «Українці — це нація талановитих ремісників, легенд, природних матеріалів, екологічних методів та унікальних традицій, які зберігаються століттями. Але про це не знають у більшості країн світу, адже чималі території України та майстри, що живуть в таких районах, не мають інтернет-підключення, доступу до PayPal чи необхідних знань з інтернет-маркетингу».

Представники команди Three Snails кажуть, що в епоху масового виробництва варто відроджувати справжні традиції, символи та ремесла. А для цього варто використовувати потенціал та можливості електронної торгівлі та онлайн-комунікації.

Яка мета команди

  • Заохочувати та просувати українські культурні ремесла та традиції по всьому світу, надаючи можливість місцевим ремісникам.
  • Розвивати онлайн-платформу, за допомогою якої майстри можуть охопити споживачів у всьому світі.
  • Надати ремісникам всю необхідну консультаційну, сервісну, маркетингову та операційну підтримку, допомогти у вдосконаленні ремесел та створення опису продукту для покупців.
  • Дати шанс залишитися в Україні виробникам автентичного одягу, сувенірів та виробів, продовжувати робити те, що вони люблять, жити у своїх сім’ях, дотримуватися національної ідентичності та зберігати культурні традиції.

Чому проводиться збір коштів на Kickstarter

Протягом трьох років за власний кошт команда створила платформу та налагодила всі внутрішні процеси: продаж, маркетинг, створення фотографій, текстів та відеоматеріалів. Завдяки цьому вже 1 тис українських ремісників з їхніми сім’ями отримують стабільний дохід. Тепер для того, щоби співпрацювати з наступними майстрами, створювати відео, поширювати контент та співпрацювати зі ЗМІ, проект вийшов на Kickstarter.

Проект починався як класичний маркет для товарів ручної роботи, виготовлених в Україні. Проте зростання платформи сповільнене через те, що чимало виробників не мають підключення до інтернету, облікових записів PayPal, не мають хороших фотографій або описів продукту. А ще дуже часто вони не вірять, що те, що вони можуть бути потрібні за кордоном.

Які показники платформи зараз

Читайте також: Українські проекти I півріччя 2017-го на Kickstarter — успіхи та невдачі

Станом на 2017 рік до платформи приєдналися понад 1 тис ремісників з усієї України, які продають 9 тис виробів. 90% ремісників, з якими працюють «Три Равлики» — це жінки. Виробникам у 2016 році платформа принесла $220 тис. Продукти ремесел були доставлені до понад 90 країн світу. Ще 16 тис користувачів стежать за сторінкою проекту у соціальній мережі, присвяченою українській культурі та традиціям.

Як підтримати українських етномайстрів

Платформа має на меті залучити хоча б $20 тис на Kickstarter. Долучитися внеском від $1 може кожен охочий, натомість отримавши сувенірну продукцію та вироби ремісників. Підтримати Three Snails можна на сторінці Kickstarter-кампанії.

Share
Написати коментар
loading...