Реклама

У Миколаєві впровадять систему контролю енергоресурсів

У Миколаєві мають намір впровадити єдину систему енергетичного менеджменту та аудиту в усіх установах бюджетної сфери. Про це йдеться у підготовленому відповідному проекті рішення міської ради
Čytaty latynkoju
У Миколаєві впровадять систему контролю енергоресурсів
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Миколаєві впровадять систему контролю енергоресурсів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Миколаєві мають намір впровадити єдину систему енергетичного менеджменту та аудиту в усіх установах бюджетної сфери. Про це йдеться у підготовленому відповідному проекті рішення міської ради

Наразі у Миколаєві немає єдиної системи контролю за споживанням енергоресурсів в установах бюджетної сфери. У квітні 2017 року Миколаїв приєднався до флагманської ініціативи Європейського Союзу — і зобов’язався запровадити таку систему, щоб бути розвиненим містом у питаннях обліку та економії енергетичних ресурсів.

Як працюватиме система контролю енергоресурсів

Департамент енергетики, енергозабезпечення та впровадження інноваційних технологій пропонує зробити процес моніторингу енергоспоживання відкритим. Головною причиною впровадження єдиної системи контролю є постійне зростання цін на теплову та електричну енергію. Впровадження енергоменеджменту надасть можливість оперативно виявляти об’єкти з найбільшим рівнем споживання енергоресурсів для реалізації на цих об’єктах заходів з енергозбереження. Це допоможе економити кошти міського бюджету. Нагадаємо, що в Україні на 25% зростеВ Україні на 25% зросте відновлювана енергетика відновлювана енергетика до 2035 року. Сергій Савчук повідомив, що нова мета України — досягти 25% енергії з відновлюваних джерел у загальному постачанні до 2035 року. Як пояснив Голова Агентства, ще до прийняття стратегії Україна поставила за мету отримати у 2020 році 11% «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні країни. Це потребує інвестицій у розмірі €12 млрд. У найближчій перспективі очікується прийняття ще одного законопроекту № 6081, який полегшить виробникам «зеленої» електроенергії доступ до мереж. Проектом закону планується обмежити строк дії технічних умов на приєднання до мереж на термін до 3 років.

Необхідно розмістити інформацію на сайті Миколаївської міської ради, де б щодня оновлювалися дані споживання енергоресурсiв як по окремому об'єкту бюджетної сфери, так і по всіх галузях.

Віталій Бондар, заступник директора департаменту енергетики

Share
Написати коментар
loading...