Реклама

Україна зайняла 39-е місце в рейтингу країн з найшвидшим інтернетом

Україна піднялася на одну позицію з минулого року, але поступилася місцем Польщі. До першої трійки увійшли Сінгапур, Південна Корея і Гонконг
Čytaty latynkoju
Україна зайняла 39-е місце в рейтингу країн з найшвидшим інтернетом
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна зайняла 39-е місце в рейтингу країн з найшвидшим інтернетом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна піднялася на одну позицію з минулого року, але поступилася місцем Польщі. До першої трійки увійшли Сінгапур, Південна Корея і Гонконг

Середній показний швидкості скачування в Україні 34,2 Мб/c і 33,64 Мб/c при завантаженні. У Сінгапурі швидкість скачування рівна 154,38 Мб/c, а завантаження — 151,64 Мб/с. Рейтинг швидкості мобільного інтернету в Україні на 109-му місці, і поступається місцем Єгипту. Наразі середня швидкість мобільного інтернету в Україні — 8,46 Мб / c при скачуванні і 2,39 Мб / c при завантаженні. У лідера рейтингу Норвегії цей показник досяг 52,59 і 14,82 відповідно.

Що відомо про українських користувачів

Українська інтернет-аудиторія доволі молода — 51% користувачів складають люди віком від 14 до 34 років. Кожен третій українець, який користується інтернетом, має вищу освіту. 59% аудиторії інтернет-ресурсів щодня дивляться телебачення, при цьому 12% не переглядають телеканали взагалі.

Як можна покращити рейтинг

Нещодавно Кабінет Міністрів прийняв рішення запустити процедуру продажу ліцензій на 4G-зв’язокКабмін запускає продаж ліцензій на 4G. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що публічний продаж дозволить залучити гроші до бюджету, але найголовніше — буде створена сучасна інфраструктура, яка розвиватиме національну економіку.

До речі, до 2020 року весь ЄС матиме безкоштовний інтернетДо 2020 року ЄС матиме безкоштовний інтернет. В рамках програми WiFi4EU керівництво ЄС виділить країнам-учасницям співдружності гранти для установки безкоштовних точок Wi-Fi-доступу в громадських місцях. На реалізацію цього проекту витратять $134 млн. Місцеві ради, які за цією програмою захочуть встановити у себе такі точки доступу, повинні спочатку подати до Єврокомісії заяви.

Share
Написати коментар
loading...