Реклама

У Києві запровадили e-реєстр містян та систему відеонагляду

Розробки впровадили в рамках програми «Електронна столиця». Мета — підвищити безпеку та прозорість
Čytaty latynkoju
У Києві запровадили e-реєстр містян та систему відеонагляду
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві запровадили e-реєстр містян та систему відеонагляду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розробки впровадили в рамках програми «Електронна столиця». Мета — підвищити безпеку та прозорість

Розвиток електронного урядування та пов’язаних із ним сервісів в Україні триває. Тон інноваціям задає столиця. У Києві зокрема запустили проект електронного реєстру мешканців та систему оповіщення про надзвичайні ситуації. Розробки впроваджено в рамках програми «Електронна столиця». На часі дізнатися більше про це нововведення та можливі сфери застосування цієї системи.

Особливості програми «Електронна столиця»

Запровадження подібної програми є важливим кроком для обліку містян та полегшення роботи чиновників із систематизації звернень громадян. Досі в Києві не було єдиного реєстру мешканців. Тож наразі розроблено і запущено спрощену процедуру реєстрації городян в єдиній системі обліку. Систему розробили в Україні, її впровадили у 10 керуючих компаніях, у КП «ГІОЦ». Також модулі системи буде підключено у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій та Департаменті фінансово аудиту і контролю. У подальшому розробники сподіваються на її розвиток та масштабування. Вони намагатимуться охопити якомога більше компаній, відомств та державних установ. Такі кроки покликані забезпечити максимальний рівень прозорості та зручності використання даних про громадян у різних сферах життя і роботи в українських містах.

В рамках програми «Електронна столиця» також створили систему фінансової звітності комунальних підприємств та розробили схему відеоспостереження. Зокрема, було встановлено 3 763 камери на об’єктах соціально-культурного побуту: дитячих садках, школах, лікарнях, бібліотеках, театрах, мостах та у центральній частині міста. Розширення системи надалі триватиме.

Share
Написати коментар
loading...