Реклама

Найбільший віртуальний мобільний оператор збирається в Україну

У прес-службі «Укртелекому» повідомили, що компанія розглядає варіант співпраці з LycaMobile
Čytaty latynkoju
Найбільший віртуальний мобільний оператор збирається в Україну
  1. Головна
  2. Новини
  3. Найбільший віртуальний мобільний оператор збирається в Україну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У прес-службі «Укртелекому» повідомили, що компанія розглядає варіант співпраці з LycaMobile

Розвиток ринку мобільних послуг зв’язку в Україні отримує новий поштовх щодо конкуренції. Зокрема, можливими це стало завдяки планам низки іноземних компаній вийти на наш ринок та запропонувати українським абонентам власні послуги. Стало відомо, що найбільший в світі віртуальний оператор мобільного зв’язку LycaMobile готується до входу на український ринок. Нещодавно в Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), пройшла зустріч між представниками компанії, «Укртелекомом» та «ТриМобом». На часі дізнатися про підсумки цієї зустрічі та подальші плани компанії щодо виходу на ринок України.

Коли LycaMobile розпочне роботу в Україні

У прес-службі «Укртелекому» повідомили, що компанія станом на зараз розглядає варіант співпраці «ТриМоб» із LycaMobile, але деталі ймовірного спільного використання частот та надання послуг українським абонентам поки що не розголошують. Існує ряд технічних та юридичних особливостей, які дозволять розпочати діяльність MVNO-провайдера в Україні:

  • По-перше, новому оператору потрібно укласти офіційний договір з «ТриМоб» як з основним провайдером частот.
  • По-друге, компанії, що виходить на ринок, необхідно отримати від телеком-регулятора копію ліцензії «ТриМоб» на 3G-зв’язок для LycaMobile.
  • По-третє, провайдер телекомунікаційних послуг повинен бути резидентом України. Тобто британцям, які хочуть надавати послуги телекомунікаційним абонентам в Україні, знадобиться місцева реєстрація юридичної особи. І лише після дотримання усіх цих процедур вони зможуть розпочати надання послуг українським абонентам.

Share
Написати коментар
loading...