Реклама

На Тернопільщині корейці побудують сонячну «ферму» потужністю 20+ МВт

Фотобатареї планують розмістити неподалік села Лопушани Зборівського району. Загальна вартість проекту — близько 100 млн євро
Čytaty latynkoju
На Тернопільщині корейці побудують сонячну «ферму» потужністю 20+ МВт
  1. Головна
  2. Новини
  3. На Тернопільщині корейці побудують сонячну «ферму» потужністю 20+ МВт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фотобатареї планують розмістити неподалік села Лопушани Зборівського району. Загальна вартість проекту — близько 100 млн євро

Розвиток екологічно чистої енергетики в Україні триває. Зокрема набуває поширення створення сонячних електростанцій у регіонах. Різні за потужністю об’єкти зводять зазвичай за кошти закордонних інвесторів. Так сталося і на Тернопільщині, де побудують сонячну фотоелектричну станцію загальною площею 64,1 га та потужністю 22,78 МВт. Інвестором нового об’єкту енергетичної сфери стала компанія «Донсо ЛТД» з Республіки Корея. На часі дізнатися більше про цей об’єкт.

Розташування та вартість проекту

Сонячну фотоелектростанцію у регіоні планують розмістити неподалік села Лопушани Зборівського району Тернопільської області. Голова місцевої районної державної адміністрації Ігор Яворський переконаний, що даний проект має низку інфраструктурних та економічних переваг для місцевої громади:

  • сільський бюджет наповниться додатковими коштами в розмірі 600-900 тис грн
  • на майбутньому підприємстві працюватиме 20-30 осіб та сезонні працівники, що дасть змогу працевлаштуватись місцевим жителям.

Загальна вартість проекту – близько 100 млн євро. Остаточні терміни виконання забудови поки що не озвучені.

Особливості сонячної фотоелектростанції

Сонячні фотоелектростанції – один з видів альтернативного видобутку енергії за рахунок використання сонячного світла. У них батареї накопичення енергії перетворюють енергію випромінювання в змінний струм, який надходить в електромережу. Подібні мережеві системи можуть використовуватись як для генерації електроенергії загальнодержавного використання, так і для випуску електроенергії власного споживання. Видобуту таким способом електроенергію можна продавати за так званим «зеленим» тарифом — або використовувати для власних потреб на рівні місцевих громад.

Share
Написати коментар
loading...