Реклама

Визвольні змагання 1917-21 років відтворили у формі стімпанк-коміксу

Автори ідеї вважають, що історичний матеріал Української революції багатий на потенційних супергероїв. В коміксі буде  багато екшену в стилі стимпанк та дизельпанк
Čytaty latynkoju
Визвольні змагання 1917-21 років відтворили у формі стімпанк-коміксу
  1. Головна
  2. Новини
  3. Визвольні змагання 1917-21 років відтворили у формі стімпанк-коміксу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Автори ідеї вважають, що історичний матеріал Української революції багатий на потенційних супергероїв. В коміксі буде  багато екшену в стилі стимпанк та дизельпанк

До 100-річчя Української революції 1917-1921 років випустять комікс під назвою «Воля». В сюжеті йдеться про альтернативний всесвіт, який зазвичай стає основою стімпанкових сюжетів.

Як поєднати фантастику і революційні події в Україні

Автори проекту з творчого об’єднання Ugar Production переконані, що події та технологічні новації початку XX століття є гарною основою для історичного коміксу. До того ж, період УНР досить маловідомий для української аудиторії, а для його актуалізації потрібен екшн. Стиль стімпанк заснований на поверненні в минуле, до витоків виникнення технології парових машин. Один з піджанрів стімпанку — дизельпанк, який розповідає про ретро-футуристичні всесвіти, де основна зброя -— танки, дирижаблі та гвинтові літаки.

Хто автор ідеї?

Задумка створити альтернативний графічний роман виникла у В’ячеслава Бугайова та Олександра Филиповича. Спочатку автори хотіли створити сценарій для фільму, але зрозуміли що якісна картинка буде  дорого коштувати. Якщо проект буде вдалим, то в найближчому майбутньому його екранізують.  Автори розповіли, що для створення коміксу консультувалися з істориком з Інституту національної пам’яті Владиславом Запорожцем.

Спочатку вивчили реальні історичні моделі. При цьому дуже здивувалися, адже деякі з них вже виглядали фантастично

Олександр Филипович

Сюжет фантастичної «Волі»

Комікс матиме декілька томів. У першому буде закладено історичну основу сюжету. Серед головних героїв — гетьман Павло Скоропадський, голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський і лідер анархістів Нестор Махно. Примітно, що в цьому фантастичному романі згадується реальна техніку початку XX століття: німецькі бомбардувальники Zeppelin-Staaken, літаки-розвідники «Анатра Анасаль» та броньовики часів Першої Світової.

Йде 1918 рік, Перша Світова війна майже вщухла, але раптом вона спалахує знову. Українська держава утримує свої позиції і відбиває наступ зі Сходу...

В'ячеслав Бугайов

Коли «Воля» вийде у світ?

Презентація запланована до фестивалю Kyiv Comic Con, який проходить на початку травня. Графічний роман вийде накладом 2 тис примірників, матиме 56 сторінок та тверду обкладинку. Видавець — об’єднання Asgardian Сomics. Ціна поки що не відома, але автори запевняють, що вона буде доступною. Таким чином автори прагнуть популяризувати українську історію і хочуть звернути увагу молоді та медіакомпаній на важливий державотворчий період Української революції початку XX ст.

Share
Написати коментар
loading...