Реклама

У Харкові презентували трамвай власного виробництва

За місяць харків'яни зможуть їздити вулицями міста на оновленому трамваї. Вагон має електронне обладнання, двигуни підвищеної потужності, відеонагляд та зручні пандуси.
Čytaty latynkoju
У Харкові презентували трамвай власного виробництва
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Харкові презентували трамвай власного виробництва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За місяць харків'яни зможуть їздити вулицями міста на оновленому трамваї. Вагон має електронне обладнання, двигуни підвищеної потужності, відеонагляд та зручні пандуси.

У Харкові презентували трамвай власного виробництва. Майже рік старий кузов вагону, який придбали у Калуші, модернізували та оновлювали фахівці Салтівського трамвайного депо. Тепер в кабіні водія харківського трамваю є навіть комп’ютер, який показує чи все справно функціонує.

Чим особливий новий харківський трамвай?

За словами головного інженера підприємства Володимира Бадьянова, новий трамвай – це продовження модельного ряду вагона Т-3.   «Це був голий металевий остов, який ми обшили, встановили електронне обладнання, двигуни підвищеної потужності, дискові гальма тощо. В кабіні водія є комп’ютер і дисплей, на якому відображається інформація про стан вагона і про несправності. В цілому вийшов гарний сучасний трамвай». Харківський вагон вирізняє плавний тихий хід, оскільки тут встановили адаптовані чеські колеса. На рівній ділянці він розвиватиме швидкість до 65 км/год.

Що нового у трамваї для пасажирів?

В оновленому салоні працюватиме кондиціонер, а також над  дверима встановили відеонагляд. Примітно, що це перший  у Харкові трамвай, який полегшить пересування містом для людей в інвалідному візку, оскільки він обладнаний зручним пандусом.

Яка вартість нового вагону?

Харківський трамвай обійшовся місту близько 9 млн грн, повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов. До речі, найближчим часом депо поповниться ще чотирьма оновленими вагонами. Керівництво міста зацікавлене у оновленні трамвайного парку, оскільки створення нових вагонів – це набагато дешевше, ніж закупівля нових вартістю 15-16 млн грн.

«Таким шляхом пішли багато міст – Київ, Одеса, Запоріжжя та інші. Разом з програмою капітальних ремонтів, яку ми реалізуємо вже третій рік, такий підхід дасть нам можливість потихеньку оновлювати парк трамваїв у Харкові», – повідомив Євген Водовозов.

За місяць оновлений харківський трамвай буде їздити вулицями міста. Наразі вагон проходить обкатку без пасажирів, а також очікується підписання акту державної комісії про те, що вагон безпечний і готовий до експлуатації. За яким маршрутом харків’яни зможуть їздити у новому трамваї, поки невідомо.

Share
Написати коментар
loading...