Реклама

Арка Дружби народів у Києві залишиться недофарбованою

Проблема навколо Арки — активісти не узгодили свою діяльність із декорування об’єкту із КМДА
Čytaty latynkoju
Арка Дружби народів у Києві залишиться недофарбованою
  1. Головна
  2. Новини
  3. Арка Дружби народів у Києві залишиться недофарбованою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проблема навколо Арки — активісти не узгодили свою діяльність із декорування об’єкту із КМДА

Підрядник, відповідальний за розфарбування Арки, тимчасово призупинив роботи до завтра. Чоловік, не представившись, повідомив, що роботи не поновляться, поки КМДА не оголосить своє рішення. Арка поки залишається у недофарбованому стані.

Що сталося перед тим

Вдень виникла суперечка довкола Арки між представниками кількох політичних та громадських організацій та активістами, які запропонували перефарбувати Арку, надавши їй нового символічного значення. Активісти пропонували після такої трансформації назвати її Аркою різноманітності. Одна сторона вбачає у цій модифікації архітектурного об’єкту пропаганду LGBTQ, інша — говорить про художнє нестандартне рішення до Євробачення у Києві. Супротивники перефарбування Арки дружби народів говорять, що написали заяву до поліції на незаконні дії. Тепер крапку в подальшій долі об’єкту має поставити поліція, або суд, або керівництво міста.

Раніше сьогодні, 27 квітня, Арку дружби народів почали заклеювати різнобарвним папером в кольори веселки. Згодом на сайті Київради зареєстрували петицію з пропозицією залишити Арку в райдужних кольорах, а також змінити її назву на «Арка різноманітності». Сам об’єкт давно викликає контроверсійну реакцію. Річ у тім, що за радянських часів його було зведено на честь «дружби» України із північно-східним сусідом. Після анексії Криму та початку війни на Сході України поняття «дружби» з агресором більше не знаходить підтримки в українському суспільстві. Вже лунали пропозиції демонтувати арку, перейменувати або змінити сам об’єкт, оскільки формально він не підпадає під дію закону про декомунізацію.

Share
Написати коментар
loading...