Реклама

На часі — зміни: Ми розпочинаємо

Головний редактор — про цілі, прагнення та зміни; а також про те, що можна буде прочитати, побачити і почути на сайті
Čytaty latynkoju
На часі — зміни: Ми розпочинаємо
  1. Головна
  2. Креатив
  3. На часі — зміни: Ми розпочинаємо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головний редактор — про цілі, прагнення та зміни; а також про те, що можна буде прочитати, побачити і почути на сайті

Онлайн-ЗМІ 2017 року — це зразок того, як змінюється журналістика у світі пост-правди та пост-контенту: де немає більше чіткого вододілу між новинарною та пояснювальною журналістикою, де за читача ведеться конкуренція між екранами діагоналлю у 42 дюйми і 6-дюймовими смартфонами і де досить часто критика заглушує позитивні зміни. Хоча наше сучасне життя — це реальність неперервних змін та безкінечних історій.

Україна 2017 року — частина цієї реальності. У нас стрімко змінюються назви вулиць, формат зовнішньої реклами, технології для повсякденного життя, можливості для туристів, способи того, як ми щодня дізнаємося новини; наші уподобання відносно того, що і як ми читаємо, де відпочиваємо і чого прагнемо. Зміни — це головна риса нашого часу. Можна скаржитися на перепони та проблеми, які із цим пов’язані — а можна знаходити і примножувати здобутки. Нам подобається робити друге.

Про що ми писатимемо

Запускаючи Na chasi, ми хочемо перенести цей дух змін та постійного руху та оновлення в український онлайн-простір. Ми обрали 4 ключових напрямки для себе — і для вас, наших читачів:

  • Наука та технології, гаджети та винаходи (рубрика «Техно»)
  • Стартапи та підприємництво, реформи законодавства та новини, які стосуються бізнесу; ділова література (рубрика «Бізнес»)
  • Креативна економіка та індустрії, сучасна культура та медіа (рубрика «Креатив»)
  • Розумні міста та сервіси економіки спільного користування (рубрика «Урбан»)

Ми розповідатимемо вам про перетворення та практики, котрі на часі. Ми говоритимемо із людьми, а не з брендами. Пропонуватимемо не нав’язливі нагадування та заклики, а цікаві історії та приклади тих, хто рухається у майбутнє сам і рухає цю країну, яку ми — хоч іноді і критикуємо, — але дуже любимо. Ключова наша ідея: жодної «зради» та політики, тільки можливості та інновації.

Структура сайту

Головна сторінка сайту поділена на окремі блоки. В центрі — стрічка новин. Правий та лівий стовпці — це авторські матеріали та переклади нашої редакції. Нижче від основного блоку — найпопулярніші матеріали за кількістю переглядів. Основною версією сайту є українська, але ми пропонуємо також версію українською латиницею — для чого це потрібно і чому це актуально, ви можете прочитати у нашому «Маніфесті української латинки». Основні категорії матеріалів — це статті, переклади, новини, дайджести, а також авторські колонки, огляди та тематичні спецпроекти.

Щоденно буде виходити від 7 до 10 новин та 2-4 статті, присвячені інноваціям, бізнесу, креативним індустріям в Україні. Не забуватимемо ми також і про світові тренди та перспективи. Окремим напрямком стане пояснювальна журналістика: цей формат подачі матеріалу ми впроваджуємо не лише у інформаційних картках та тематичних статтях, але й навіть у новинах. Крім того, одним із напрямків стануть тематичні серії та спецпроекти; приділимо час і створенню якісних україномовних лонгрідів та мультимедійних матеріалів. А тепер, коли же розповів про те, що ми робитимемо, на часі представити вам тих, хто допомагатиме у втіленні цих задумів та ідей у життя.

Наша команда

Олександр Мельник, головний редактор

Раніше працював у AIN.UA (2010-2012), VC.ru (2013-2014), очолював редакцію Blog Imena.UA (2015—2017)

Анна Савчинська, заступниця редактора

До приходу в редакцію — PR-менеджерка iHUB Vinnytsia, лекторка CREYDA. За освітою — журналістка

Тетяна Щегловська, SMM-менеджерка

До приходу в редакцію — стажерка телеканалу «СТБ». Навчається на факультеті журналістики ДонНУ

Катерина Буяльська, новинар

Раніше — програмна редакторка онлайн-ТБ на Vlasno.info; у 2016-2017 — кореспондентка MyVin

Наталія Соколовська, журналістка

Працювала 5 років журналісткою у Німеччині. Володіє англійською, німецькою, французькою

Наталія Болібрух, позаштатна журналістка

Юрист за фахом, проектний менеджер аналітичного центру Інституту міста у Львові

Олексій Федоров, CEO та видавець

Добре відомий серед ІТ-спільноти в Україні та не лише, Олексій очолює Deco.agency і створив не один десяток упізнаваних дизайнів для онлайн-ЗМІ. Тепер він сам у ролі видавця та очільника медіапроекту.

Як співпрацювати із нами

Якщо у вас є пропозиція щодо тематичної серії, ведення регулярної авторської колонки чи публікації окремої статті, напишіть головному редакторові: [email protected]

Хочете співпрацювати із нами в якості позаштатного автора чи перекладача? Вмієте і любите продавати рекламу та спецпроекти? Чекаємо вашого листа із CV та короткою історією про себе: [email protected]

Хочете замовити рекламу, стати спонсором рубрики, сформувати бріф для спецпроекту чи іншого виду ділового партнерства? Вам слід писати сюди: [email protected]

Що робити, якщо щось не працює

Наш проект новий, і невиключено, що ви помітите на сайті якісь недоліки у верстці, дизайні чи роботі певних елементів на сторінках. Не поспішайте хвилюватися чи обурюватися: ми теж бачимо ці проблеми, усуваємо їх — і вже за декілька днів представимо вам додаткові цікаві можливості, нові елементи інтерфейсу. Сподіваємося, це зробить ваше використання Na chasi зручнішим та швидшим.

Долучайтеся до наших сторінок у соціальних мережах, не забудьте підписатися на нашу розсилку. На часі зміни — і ми готові до них. Що скажете, рушаємо разом?

Share
Написати коментар
loading...