Реклама

MasterCard представила сенсорні кредитки

Забудьте про пін-коди, чіпи та підписи, NFC-смартфони з платіжними інструментами чи інші подібні речі. Ваш відбиток пальця можна додати просто на банківську картку
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
MasterCard представила сенсорні кредитки
  1. Головна
  2. Новини
  3. MasterCard представила сенсорні кредитки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Забудьте про пін-коди, чіпи та підписи, NFC-смартфони з платіжними інструментами чи інші подібні речі. Ваш відбиток пальця можна додати просто на банківську картку

Найновіший винахід MasterCard — це кредитна картка із вбудованим датчиком відбитків пальців, щоби запобігти шахрайству в інтернет-магазинах та офлайн-крамницях.

Що являє собою новинка

Картка нового типу на даний час проходить тестування у Південній Африці. Вонавключає в себе датчик, вбудований в пластикову поверхню кредитки. Це дозволяє клієнтам авторизувати платіж відбитком власного пальця, не вводячи PIN-коду і не залишаючи підписів чи інших даних. Платіжний гігант заявив, що нова біометрична кредитна картка буде сумісною із існуючими кардрідерами в магазинах та офісах. Тому не треба буде переобладнувати термінали, які вже приймають чіповані картки. Єдині пристрої, які не зможуть працювати з такими картками — це старі зразки, призначені для прийому виключно пластикових карток із магнічною стрічкою, без чіпу.

Чи справді сканер відбитків може захистити картку від викрадення коштів

Дактилоскопічні датчики неодноразово легко обходили протягом кількох минулих років. Розробку у Apple, вперше представлену в iPhone 5S, — найперший сканер відбитків пальців у телефоні — зуміли «хакнути» усього за кілька днів після появи телефону на ринку. Незабаром після того компанія Samsung випустила Galaxy S5 зі сканером відбитків — і його теж доволі скоро навчилися зламувати і розблоковувати. А нещодавно сканер відбитків iPhone дав хакеру інформацію про відбиток пальця міністра оборони Німеччини, тож неясно, наскільки технологія дактилоскопічного захисту взагалі є виправданим інструментом для банківських карток.

Коли чекати на таку картку у загальному доступі

MasterCard каже, що процес впровадження нових карток буде розширюватися в Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в найближчі місяці, а до кінця 2017-го картки із сенсором з’являться в усьому світі.

Share
Написати коментар
loading...