Реклама

В Україні — новий проект для моніторингу енергоефективності

Міські установи зможуть контролювати енерговитрати онлайн
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
В Україні — новий проект для моніторингу енергоефективності
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні — новий проект для моніторингу енергоефективності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міські установи зможуть контролювати енерговитрати онлайн

Установи та компанії, що фінансуються з бюджету, та їхні енерговитрати — окреме питання в сфері заощадження ресурсів та економії коштів. За словами авторів стартапу «Енергооблік», метою сервісу є створення першої в Україні енергомоніторингової онлайн-мережі. У кабінеті користувача доступна аналітика та набір статистичних показників щодо енергоспоживання — і все це в 1 клік і цілодобово.

Як це працює

Систему створено для роботи з великою кількістю даних. Цільова аудиторія сайту охоплює представників бюджетних установ та організацій у малих, середніх та великих містах України. На сьогоднішній день із платформою працюють 324 лічильники, 245 об’єктів та 7 енергоменеджерів, котрі внесли понад 12 тис значень.

За словами координаторів проекту, завдяки такому облікові можна скоротити споживання енергоресурсів на 10-15%; а сама система надає детальні звіти щодо споживання енергії для керівників бюджетних установ за короткий проміжок часу. Для бажаючих спробувати послугу передбачено тестовий безкоштовний період.

Скільки коштуватиме послуга по завершенню тестового періоду

Вартість передплати для подальшого користування та додаткові можливості моніторингової платформи залежать від типу громади та її рівня енергоспоживання і потреби в підготовці моніторингової та звітної документації. Автори сервісу зазначають, що окрім моніторингу показників, варто також знати клас енергоефективності кожної конкретної установи — цей показник відображає те, наскільки ваші фактичні енергопотреби відрізняються від допустимих згідно державних будівельних норм, та який потенціал щодо заощадження грошей ви маєте. Відповідно до проекту Закону «Про енергетичну ефективність будівель» сертифікація, у тому числі визначення класу енергоефективності, стане обов’язковою умовою для фінансової підтримки заходів з енергозбереження.

Зазвичай сертифікація енергоефективності будівлі обходиться у суму від 4 до 15 тис грн. Проект «Енергооблік» пропонує послугу розрахунку класу енергоефективності безкоштовно в якості бонусу до пакету інших послуг — при цьому автори твердять, що їхня послуга із онлайн-розрахунку не має аналогів в Україні.

Share
Написати коментар
loading...