Реклама

У Києві пройде майстер-клас із відкритих даних

До Києва у травні запрошують журналістів-розслідувачів та усіх, кому цікаві великі дані. Прийом заявок завершується незабаром
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
У Києві пройде майстер-клас із відкритих даних
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Києві пройде майстер-клас із відкритих даних
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До Києва у травні запрошують журналістів-розслідувачів та усіх, кому цікаві великі дані. Прийом заявок завершується незабаром

Журналістів, громадських активістів, представників громадських організацій та аналітичних центрів, що працюють в сфері open data або цікавляться можливостями відкритих даних, запрошують відвідати тематичний воркшоп у Києві. Його буде присвячено подоланню проблем під час збирання, обробки, аналізу та візуалізації інформації.

Про що розкажуть на майстер-класі

Серед важливих проблем, яких збираються торкнутися організатори та ментори воркшопу — труднощі зі збиранням, очищенням, аналізом та / або візуалізацією різних даних. Спеціально для тих, хто не знає, як опрацьовувати великі масиви даних для журналістських потреб, продемонструють, що таке скрейпінг та як він працює, а також розкажуть про основні інструменти, що використовуються під час скрейпінгу. Також учасників воркшопу навчать опрацьовувати неузгоджені та неуніфіковані дані; працювати над обробкою масивів та шукати в акумульованих даних історії та інсайти. Окремим пунктом стане пошук найефективнішої форми візуалізації даних.

Хто виступає в ролі менторів

Надавати методологічну підтримку учасникам будуть керівник напрямку «Журналістика даних» сайту Texty.org.ua Анатолій Бондаренко; аналітик, дослідник відкритих даних, журналіст даних Андрій Газін; аналітик даних сайту Texty.org.ua Владислав Герасименко. Воркшоп відбудеться 10 травня поточного року.

Що потрібно, щоби стати учасником

Для участі у воркшопі слід до 24 квітня 2017 року заповнити аплікаційну форму. Участь у події є безкоштовною та відбувається на конкурсній основі, оскільки кількість місць є обмеженою. Подія відбудеться у середу, 10 травня між 18:00 та 20:00 у місті Києві. Детальну адресу буде повідомлено згодом.

Share
Написати коментар
loading...