Реклама

Українських студентів запрошують до Литви на стажування

Балтійська країна буде рада прийняти студентів-стажерів із України
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
Українських студентів запрошують до Литви на стажування
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українських студентів запрошують до Литви на стажування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Балтійська країна буде рада прийняти студентів-стажерів із України

На часі — підготовка до періоду стажувань чи пошуку програм для навчання за кордоном, адже незабаром завершується навчальний рік. І тут може бути корисною інформація про те, що Литва цьогоріч готова взяти на безкоштовне навчання на програми магістратури 40 українських студентів, які мають диплом бакалавра.

Що представляє собою партнерська програма

Ось яку інформацію оприлюднив віце-посол Литви в Україні Гвідас Керушаускас: «Україна і Литва співпрацюють у багатьох сферах, і освіта – одна з цих сфер. У нас хороші відносини між нашими міністерствами освіти і науки, підписані угоди, здійснюються спільні наукові проекти. Також дуже хороші стосунки з університетами. Мені дуже приємно сказати, що наш уряд подовжив програму для безкоштовного навчання у Литві. Це вже 4 рік». За словами віце-посла, організатори програми надають 40 стипендій для українських студентів, які покривають навчання та проживання. Університети і від себе також дають стипендії.

Хто зможе подаватися на стажування та стипендії

За словами представниці Фонду підтримки освітнього обміну Жанни Орлової із Литви, на безкоштовне навчання за державною програмою можуть потрапити тільки ті, хто закінчив бакалаврат. Навчання буде не просто безкоштовним, але й дає змогу студентам отримуватими близько 380 євро щомісячної стипендії + власні стипендії, які можна отримувати у литовських вишах. Заявки на участь у програмі слід подавати до 10 травня 2017 року.

Share
Написати коментар
loading...