Реклама

🎤 Фінал Євробачення-2024: що відомо, під яким номером виступає Україна та як проголосувати

Čytaty latynkoju
🎤 Фінал Євробачення-2024: що відомо, під яким номером виступає Україна та як проголосувати
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎤 Фінал Євробачення-2024: що відомо, під яким номером виступає Україна та як проголосувати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Завтра, 11 травня, відбудеться гранд-фінал Євробачення-2024. Ми зібрали усе, що відомо про фінал цьогорічного конкурсу, а також розповідаємо, як проголосувати за свого фаворита.

Що відомо про фінал Євробачення-2024

Цього року у фіналі беруть участь 26 країн: перша десятка визначилась у першому півфіналі, друга десятка — у другому півфіналі відповідно.

Крім того, ще шість країн потрапляють у фінал автоматично: цього року це Швеція, оскільки вона торішня переможниця Євробачення, та країни «Великої п’ятірки» — Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція.

Україна у фіналі Євробачення-2024

Україна потрапила у фінал цього року, завдяки виходу аlyona аlyona та Jerry Heil з першого півфіналу конкурсу. Також відомо, що Україна виступатиме у гранд-фіналі під номером 2.

Цього року під час жеребкування представники країн могли отримати папірець із написом «Вибір продюсера». Це новий підхід до лайнапу конкурсу — на думку організаторів, це дозволить вдаліше розмістити енергійні та романтичні номери у фіналі. Саме тому другий номер аlyona аlyona та Jerry Heil присудили продюсери Євробачення.

Де дивитися фінал Євробачення-2024 та як проголосувати

Подивитися фінал Євробачення завтра, 11 травня, о 22:00 на телеканалі «Суспільне Культура» або на YouTube-каналі конкурсу:

А на YouTube-канал «Євробачення Україна» можна буде подивитися конкурс з українськими ведучими та пре-шоу:

Цього року проголосувати можна через застосунок Eurovision Song Contest або відправивши SMS на номер 7576 з порядковим номером відповідного виступу.

Варто зазначити, що цього року відбулися суттєві зміни у голосування — тепер глядацьке голосування розпочнеться, щойно перший учасник вийде на сцену, що дозволяє отримати більше часу для голосування.

Крім того, глядачі з країн, які не беруть участі у конкурсі, також матимуть змогу віддати бал — ще й раніше, ніж усі інші. Так, якщо ви дивитесь Євробачення-2024 в країні, яка не бере участь у фіналі, ви вже можете проголосувати на сайті esc.vote.

Прогнози щодо «Євробачення-2024»

Варто зазначити, що кожного року букмекери приймають ставки на переможця конкурсу та діляться своїми прогнозами. Станом на 10 травня представник Хорватії Baby Lasagna з піснею Rim Tim Tagi Dim все ще є фаворитом експертів та претендентом на перше місце у фіналі.

Варто зазначити, що Україна трішки втратила у прогнозі після двох півфіналів — до початку конкурсу прогнозували, що аlyona аlyona та Jerry Heil займе третє місце у фіналі, проте наразі вони втратили у прогнозі та спустилися на шосте місце.

Як виглядає топ-10 фіналістів Євробачення-2024 на думку букмекерів — дивіться нижче:

Нагадаємо, що прогнози букмекерів є лише припущенням й переможець не буде відомим до останніх хвилин шоу.

Номери та виступи фіналістів Євробачення-2024

1. Швеція: Marcus & Martinus – Unforgettable

2. Україна: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

3. Німеччина: ISAAK – Always on the Run

4. Люксембург: Талі – Fighter

5. Нідерланди: Йост Кляйн – Europapa

6. Ізраїль: Еден Голан – Hurricane

7. Литва: Silvester Belt – Luktelk

8. Іспанія: Nebulossa – Zorra

8. Естонія: 5MIINUST і Puuluup – (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

9. Ірландія: Bambie Thug – Doomsday Blue

10. Латвія: Dons – Hollow

11. Греція: Марина Сатті – Zari

12. Велика Британія: Оллі Александер – Dizzy

13. Норвегія: Gåte – Ulveham

14. Італія: Анджеліна Манго – La noia

15. Сербія: Teya Dora – Ramonda

16. Фінляндія: Windows95man – No Rules!

17. Португалія: Іоланда – Grito

18. Вірменія: Ladaniva – Jako

19. Кіпр: Сілія Капсіс – Liar

20. Швейцарія: Nemo – The Code

21. Словенія: Raiven – Veronika

22. Хорватія: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

23. Грузія: Нуца Бузаладзе – Firefighter

24. Франція: Сліман – Mon Amour

26. Австрія: Kaleen – We Will Rave

Скандали на «Євробачення-2024»

Варто зазначити, що на другому півфіналі відбудуться виступи двох країн, які цього разу потрапили у скандали. Так, цього року багато уваги прикуто до Ізраїлю та його представниці Еден Голан.

Загалом, участь країни у Євробаченні в цьому році намагалися скасувати — музиканти зі Швеції, Ісландії та Фінляндії у відкритому листі закликали усунути Ізраїль від конкурсу через війну з ХАМАСом. Натомість організатори події нагадали, що конкурс «не є політичним» й що Ізраїль бере участь в ньому вже понад 50 років. Також варто зазначити, що на бік Ізраїлю стали понад 400 світових зірок, які написали листа на підтримку участі Ізраїлю в «Євробаченні».

Проте це не єдиний скандал стосовно Ізраїлю — обидві пісні, що країна разом з Еден Голан відправляла на шоу — October Rain, а також Dance Forever «у запасі» — визначили політизованими. Через це країні довелося виступати з іншою піснею — Hurricane — яка має музику з October Rain, але інший текст.

Зазначимо, що в день проведення фіналу будуть посилені заходи безпеки в Мальме. Причина — численні протести пропалестинських жителів міста та гостей конкурсу. Також співачку Еден Голан вже засвистали на Malmö Arena під час репетицій, а також протести тривали перед другим півфіналом.

Не обійшлося цього року й без тих, хто підтримує росію, яка дискваліфікована з конкурсу після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році.

Так, представниця Ізраїлю Еден Голан довгий час жила в росії, співала російською мовою, а також виступала в окупованому Криму. Також участь у конкурсі бере Йост Кляйн, репер з Нідерландів, який неодноразово співпрацював з росіянами та зізнавався в любові до країни.

Раніше ми розповідали, що Україна вийшла у фінал Євробачення 2024. Також нагадаємо про наш матеріал, який розповідає усі деталі цьогорічного конкурсу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...