Реклама

🎤 Все, що відомо про «Євробачення 2024»: де дивитися, коли пройде та що відомо про учасників

Čytaty latynkoju
🎤 Все, що відомо про «Євробачення 2024»: де дивитися, коли пройде та що відомо про учасників
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎤 Все, що відомо про «Євробачення 2024»: де дивитися, коли пройде та що відомо про учасників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Цього року пісенний конкурс «Євробачення 2024» відбудеться у місті Мальме та триватиме з 7 до 11 травня. Розповідаємо про все, що відомо про цьогорічну подію.

Де відбудеться конкурс «Євробачення 2024» та де і коли дивитися

«Євробачення 2024» відбудеться у Мальме (Швеція), оскільки переможницею торішнього конкурсу стала співачка Loreen із піснею Tattoo. Сама Швеція прийматиме конкурс всьоме.

Перший півфінал відбудеться у вівторок, 7 травня, другий півфінал — у четвер, 9 травня. Гранд-фінал, де й визначиться переможець конкурсу, відбудеться 11 травня.

Найпершою подією стане перший півфінал, який стартує 7 травня о 22:00 за київським часом. Подивитися «Євробачення 2024» можна буде на YouTube-каналі конкурсу.

Також в Україні «Євробачення» транслюватиме телеканал та сайт «Суспільне Культура». Послухати півфінал наживо можна буде на «Радіо Промінь».

Зміни у правилах «Євробачення 2024»

Варто зазначити, що у 2024 пісенний конкурс отримав велике оновлення щодо правил. Якщо раніше країни «Великої п’ятірки» — Італія, Німеччина, Франція, Велика Британія та Іспанія — а також країна-господарка конкурсу виступали лише у фіналі, то з цього року їхні представники братимуть участь і в півфіналах.

Так, під час першого півфіналу 7 травня на сцену піднімуться представники Німеччини, Великої Британії та Швеції. А у другому півфіналу 9 травня слід очікувати виступів Франції, Італії та Іспанії.

Учасники «Євробачення-2024»

Цього року в конкурсі візьмуть участь 37 країн. Оскільки правила потрапляння у фінал змінилися, півфінали виглядатимуть таким чином:

  • Перший півфінал 7 травня. Перша половина: Україна, Кіпр, Польща, Сербія, Литва, Хорватія та Ірландія. Друга половина: Словенія, Ісландія, Фінляндія, Португалія, Люксембург, Австралія, Азербайджан і Молдова. Також 7 травня відбудеться виступ Швеції, Німеччини та Великої Британії.
  • Другий півфінал 9 травня. Перша половина: Австрія, Мальта, Швейцарія, Греція, Чехія, Албанія, Данія, Вірменія. Друга половина: Ізраїль, Естонія, Грузія, Нідерланди, Норвегія, Латвія, Сан-Марино та Бельгія. З «Великої п’ятірки» 11 травня виступатимуть Франція, Італія та Іспанія.

Також варто зазначити, що цього року не бере участь Румунія, яка призупинила свою участь на рік, проте вперше за 30 років повертається Люксембург.

Україна на «Євробаченні-2024»

Цього року Україну на «Євробачення» представлятиме дует Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria. Дует виступить у першому півфіналі 7 травня. Нагадаємо, на нацвідборі за співачок проголосувало понад 1 млн українців.

Відомо, що виступ для співачок поставила українська кліпмейкерка Таню Муіньо, відома своїми роботами з багатьма українськими та іноземними артистами.

Також варто зазначити, що Jerry Heil вже двічі намагалася потрапити на Євробачення — у 2020 та 2022 роках. alyona alyona дебютує у конкурсі вперше.

Прогнози щодо «Євробачення-2024»

Кожного року букмекери приймають ставки на переможця конкурсу та діляться своїми прогнозами. Так, станом на 6 травня можливим переможцем конкурсу може стати представник Хорватії Baby Lasagna з піснею Rim Tim Tagi Dim.

Артист Nemo з піснею The Code (Швейцарія) займає другу сходинку; Україна — alyona alyona та Jerry Heil — на початку травня піднялися з п’ятої на третю сходинку.

У топ-5 також входять Італія та Нідерланди — Анджеліна Манго з піснею La noia та Йост Кляйн з треком Europapa відповідно.

Скандали на «Євробачення-2024»

Варто зазначити, що пісенний конкурс майже щороку стає полем для скандалів чи дискусій. Так, цього року багато уваги прикуто до Ізраїлю та його представниці Еден Голан.

Загалом, участь країни у Євробаченні в цьому році намагалися скасувати — музиканти зі Швеції, Ісландії та Фінляндії у відкритому листі закликали усунути Ізраїль від конкурсу через війну з ХАМАСом. Натомість організатори події нагадали, що конкурс «не є політичним» й що Ізраїль бере участь в ньому вже понад 50 років. Також варто зазначити, що на бік Ізраїлю стали понад 400 світових зірок, які написали листа на підтримку участі Ізраїлю в «Євробаченні».

Проте це не єдиний скандал стосовно Ізраїлю — обидві пісні, що країна разом з Еден Голан відправляла на шоу — October Rain, а також Dance Forever «у запасі» — визначили політизованими. Через це країні довелося виступати з іншою піснею — Hurricane — яка має музику з October Rain, але інший текст.

Не обійшлося цього року й без тих, хто підтримує росію, яка дискваліфікована з конкурсу після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році.

Так, представниця Ізраїлю Еден Голан довгий час жила в росії, співала російською мовою, а також виступала в окупованому Криму. Також участь у конкурсі бере Йост Кляйн, репер з Нідерландів, який неодноразово співпрацював з росіянами та зізнавався в любові до країни.

Також раніше ми розповідали про Євробачення 2023.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...