Реклама

🎤 Другий півфінал Євробачення-2024: що відомо, де дивитися

Čytaty latynkoju
🎤 Другий півфінал Євробачення-2024: що відомо, де дивитися
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎤 Другий півфінал Євробачення-2024: що відомо, де дивитися
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вже сьогодні, 9 травня, відбудеться другий півфінал Євробачення-2024. Зібрали, що відомо про останню подію пісенного конкурсу перед фіналом.

Так, вже сьогодні о 22:00 за київським часом змагатися за вихід у фінал будуть 16 країн-учасниць, а також будуть виступати три країни «Великої п’ятірки». Дивитися можна на телеканалі «Суспільне Культура» або на YouTube-каналі конкурсу:

Зміна правил у Євробаченні-2024

Нагадаємо, у 2024 пісенний конкурс отримав велике оновлення щодо правил. Якщо раніше країни «Великої п’ятірки» — Італія, Німеччина, Франція, Велика Британія та Іспанія — а також країна-господарка конкурсу виступали лише у фіналі, то з цього року їхні представники братимуть участь і в півфіналах. Проте це просто виступи — у фінал країни п’ятірки та країна-господар потрапляють автоматично.

Порядок виступів на другому півфіналі Євробачення-2024

  1. Мальта
  2. Албанія
  3. Греція
  4. Швейцарія
  5. Чехія
  6. Франція (просто виступ)
  7. Австрія
  8. Данія
  9. Вірменія
  10. Латвія
  11. Іспанія (просто виступ)
  12. Сан-Марино
  13. Грузія
  14. Бельгія
  15. Естонія
  16. Італія (просто виступ)
  17. Ізраїль
  18. Норвегія
  19. Нідерланди

Як голосувати у другому півфіналі Євробачення-2024

Нагадаємо, голосувати можна після виступу Нідерландів протягом 15-25 хвилин. Проголосувати можна буде у застосунку для смартфонів або на ПК на сайті Євробачення. Доступний буде й стандартний режим голосування — з відправкою SMS на номер.

Прогнози на другий півфінал «Євробачення-2024»

За попереднім рейтингом букмекерів, у фінал мають пройти представники:

  1. Нідерландів,
  2. Швейцарії,
  3. Греції,
  4. Ізраїлю,
  5. Вірменії,
  6. Норвегії,
  7. Грузії,
  8. Бельгії,
  9. Австрії,
  10. Естонії.

За даними букмекерських контор не кваліфікуються Данія, Сан-Марино, Албанія, Чехія, Мальта та Латвія.

Скандали на «Євробачення-2024»

Варто зазначити, що на другому півфіналі відбудуться виступи двох країн, які цього разу потрапили у скандали. Так, цього року багато уваги прикуто до Ізраїлю та його представниці Еден Голан.

Загалом, участь країни у Євробаченні в цьому році намагалися скасувати — музиканти зі Швеції, Ісландії та Фінляндії у відкритому листі закликали усунути Ізраїль від конкурсу через війну з ХАМАСом. Натомість організатори події нагадали, що конкурс «не є політичним» й що Ізраїль бере участь в ньому вже понад 50 років. Також варто зазначити, що на бік Ізраїлю стали понад 400 світових зірок, які написали листа на підтримку участі Ізраїлю в «Євробаченні».

Проте це не єдиний скандал стосовно Ізраїлю — обидві пісні, що країна разом з Еден Голан відправляла на шоу — October Rain, а також Dance Forever «у запасі» — визначили політизованими. Через це країні довелося виступати з іншою піснею — Hurricane — яка має музику з October Rain, але інший текст.

Зазначимо, що в день проведення другого півфіналу будуть посилені заходи безпеки в Мальме. Причина — численні протести пропалестинських жителів міста та гостей конкурсу. Також співачку Еден Голан вже засвистали на Malmö Arena під час репетицій.

Не обійшлося цього року й без тих, хто підтримує росію, яка дискваліфікована з конкурсу після повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році.

Так, представниця Ізраїлю Еден Голан довгий час жила в росії, співала російською мовою, а також виступала в окупованому Криму. Також участь у конкурсі бере Йост Кляйн, репер з Нідерландів, який неодноразово співпрацював з росіянами та зізнавався в любові до країни.

І ще трішки нововведень на Євробаченні-2024

Цьогорічний конкурс має ще одне нове правило, яке може бути корисним українцям, які хочуть проголосувати, але наразі не знаходяться в Україні. Так, шанувальники з країн, що не беруть участь в Євробаченні, матимуть 24 години, щоб проголосувати за пісні, котрі їм до вподоби. Голосування для них почнеться перед початком кожного з живих шоу. Онлайн-голосування для решти світу розпочнеться одразу після завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та великого фіналу попереднього вечора та триватиме до початку живих шоу.

Нагадаємо, фінал конкурсу відбудеться 11 травня. Раніше ми розповідали, що Україна вийшла у фінал Євробачення 2024. Також нагадаємо про наш матеріал, який розповідає усі деталі цьогорічного конкурсу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...