Reklama

🤖 Tokkyuu Shirei Solbrain. NEStarijuča klasyka

Dyvnyj japonśkyj Robokop
Читати кирилицею
🤖 Tokkyuu Shirei Solbrain. NEStarijuča klasyka
  1. Головна
  2. Igry
  3. 🤖 Tokkyuu Shirei Solbrain. NEStarijuča klasyka
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Dyvnyj japonśkyj Robokop

Videoversija

Z groju Tokkyuu Shirei Solbrain pov’jazana kumedna istorija. Dumaju, bagaťom, hto v neї grav, vona bude blyźka. Nasampered Tokkyuu Shirei Solbrain – ce japonśkyj serial, jakyj by ja porivnjav z Power Rangers. Riznycja u tomu, ščo vin nikoly ne vyhodyv za meži japonśkogo rynku. Kytajśki piraty mabuť vyrišyly, ščo nihto gadky ne maje pro cyh vašyh policejśkyh v ekzoskeletah, tomu vypustyly gru na našomu rynku pid nazvoju Robokop 3. Cej čortiv Robokop stav meni snytysja v dytynstvi kožen deń, bo odnogo razu kartrydž z cijeju groju potrapyv meni v ruky čy vid druga, čy vid brata – ja vže ne prygadaju. Gra meni nastiľky spodobalasja, ščo ja sydiv za neju cilymy dnjamy. Na žaľ, kartrydž dovelosja viddaty, ale ja zagorivsja idejeju kupyty gru sobi.

Zdajeťsja, kupyty Robokop 3. Nu ščo može buty prostiše? Jakym buv mij podyv, koly ja pryper kartrydž dodomu i na ńomu, raptovo, vyjavylasja gra pro Robokopa. Z ćogo momentu počynajeťsja mij dytjačyj košmar. Ja počav ekonomyty na škiľnyh obidah i skupovuvaty na radiorynku usih čortovyh Robokopiv, do jakyh tiľky mig distatysja. Buď-to odna gra na kartrydži abo zbirka Robokopov – zagribav vse. Ne zdyvujuś, jakščo prodavci miž soboju daly meni prizvyśko Robokop. Cyh robokopiv u mene bula cila korobka! Dobre pam’jataju kartrydž z čotyrma Robokopamy. Tam tretja i četverta častyna povtorjuvalyś. Vony tupo ničym ne vidriznjalysja! Ja b zboževoliv, jakščo odnogo razu ne potrapyv točno v ciľ.

Rič u tomu ščo možna bulo kupyty kartrydž z Robokopom 3, a tam vyjavyťsja Robokop 4… Zagalom, zabyjte, ce duže tonki materiї piratstva 90-h. Gra, jaka bula meni potribna, dijsno nazyvalasja Robokop 3 i zi mnoju vyjavylosja vse garazd, tomu ščo ja počav sumnivatysja u svoїh rozumovyh zdibnostjah, dumajučy, ščo z jakoїś pryčyny mene dobre tak progljučylo i na tomu kartrydži ne bulo nijakogo Robokopa na obkladynci. Rič u tim, ščo zapovitnyj kartrydž maje vygljadaty oś tak jak na kartynci nyžče i nijak inakše. Nazva maje buty ne prosto Robokop 3, a j maty prystavku Super Rescue.

Tokkyu Shirei Solbrein po versiї kytajśkyh pirativ

Tokkyu Shirei Solbrein po versiї kytajśkyh pirativ

Neščodavno ja zahotiv pereprojty cju gru. Nezvažajučy na te, ščo v moїj pam’jati vona zapam’jatalasja jak Robocop 3, v naš čas vse švydko i bezbolisno guglyťsja. Tak ščo možna skazaty, ja zovsim nedavno diznavsja pro її spravžnju nazvu ta serial, za motyvamy jakogo vona bula stvorena.

Otže, gra bula rozroblena kompanijeju Natsume i vypuščena v dalekomu 1991-mu roci na Famicon i NES. Graty neobhidno za policejśkogo v ekzoskeleti Dajki Nišio, jakyj je spivrobitnykom Rjativnogo Specpidrozdilu Solbrejn. Vse, ščo treba – borotysja zi zločynnistju. Ljublju sjužety, jaki pomiščajuťsja v odyn rjadok.

Igrovyj proces – zvyčajnyj bit-em-ap z elementamy platformera. Golovne – močyty kulakamy vorogiv. U rozporjadženni je jak slabki udary, tak i potužni. Vorogy riznomanitni: zvyčajni biguny, biguny zi stvolamy, sydjači givnjuky z puškamy, stojači givnjuky z granatamy, mudaky z ščytamy, vsiljaka litajuča nečysť, vodolazy toščo. Osnovnoju fiškoju je te, ščo na rivni rozkydani Aľfa ta Beta jaščyky, zibravšy kombinaciju z jakyh možna otrymaty pevnu zbroju. Vona u vygljadi suputnyka litaje nad golovoju geroja. Vśogo je 8 kombinacij, jaki graveć obyraje sam. Vzagali, za logikoju, kožna zbroja pidhodyť dlja pevnogo rivnja, ale oskiľky ja graju jak raguľ ta ne zapam’jatovuju kombinaciї, často otrymuju maksymaľno neprydatnu zbroju dlja levela. Napoleglyvo rekomenduju obyraty komfortnyj dlja sebe stvol, abo zamoročytysja i znajty zbroju, jaka dopomože na rivni.

Jak i bagato igor togo času, Solbrejn pobudovana na tajmingah. Možna skazaty, ščo v ranńomu dytynstvi u nas majže vsi igry buly cymy vašymy “soulsbornamy” i my buly šče tymy hardkorščykamy. Ale te, jak ja popadaju v ci tajmingy – šče ta hohma. Po pravdi, vse likujeťsja trenuvannjamy i možu z upevnenistju skazaty, ščo gru cikavo spidranyty. Ale dumaju, ščo vže davno pobyti vsi rekordy, tomu ne baču sensu naviť počynaty.

Povernusja do zbroї, bo z neju pov’jazani cikavi mehaniky. Po-perše, zbroja maje umovnu škalu zdorov’ja, jaka vytračajeťsja, koly stykajeťsja z suprotyvnykom. Dotorknuvšyś do voroga, zbroja zavdaje jomu škody, ale takož otrymuje damag u vidpoviď, vnaslidok čogo v pevnyj moment može znyknuty. Ce duže važlyva mehanika, adže okrim ćogo za dopomogoju zbroї možna peresuvatysja po vertykali, zlitajučy u važkodostupni miscja. Abo, napryklad, možna kydatysja neju v protyvnyka čy na jakyjś čas vykynuty za meži ekrana, jakščo je vpevnenisť, ščo vona otrymaje damag. Zberigaty stvol v cilisnosti oj jak maje sens, bo jakščo pry “žyvij” zbroї povtorno zibraty cju ž samu kombinaciju, to možna otrymaty vundervaflju, jaka roznosyť vsih i vsja napravo i nalivo, a takož poglynaje veś zavdanyj damag za rahunok svogo tajmera. Z cijeju zbrojeju ne strašnyj buď-jakyj bos, jakyj vynosyťsja na raz-dva.

V gri sim rivniv. Pislja peršogo levela možna obyraty porjadok prohodžennja. Tut i misto u vogni, i šahta, de zminjujeťsja gravitacija, holodna tundra, pidvodna zona toščo. Duže kruto realizovana fizyka. Je fizon kovzannja, oporu povitrja čy vody. Gramotno propysani hitboksy. Lovyš kajf vid udariv, osoblyvo vid posylenyh. Ja davno ne grav u NES-igry, tomu ne prygadaju, čy bula nastiľky kruto realizovana fizyka v inšyh proektah togo času. Jakščo tak, to daremno dyvujuś.

Hoč do bosiv ne potribna indyviduaľna taktyka, ale vony zapam’jatovujuťsja. Je čuvak, jakyj duže shožyj na Bajsona iz Street Fighter, nindzja z mečem, viďma, jaka zminjuje gravitaciju, blyznjašky i t.d. – usi vony zalyšajuťsja u pam’jati. Jedyne, ščo mene dratuje ne tiľky v cij gri, a j u bagaťoh inšyh, osoblyvo japonśkyh tajtlah – povtorna bytva z tymy samymy bosamy. Ščob distatysja do finaľnogo glavarja, na ostanńomu rivni dovedeťsja znovu bytysja z dejakymy z nyh. Dlja mene ce biľš dratujuča mehanika, aniž bektreking.

Golovnoju osoblyvistju gry je muzyka. Diďko, ja vvažaju, muzyku Solbrejn ne tiľky odnym z najkraščyh ostiv časiv vośmybitnyh igrovyh system, ale j odnym z najkraščyh videoigrovyh saundtrekiv vzagali. Slovamy ne peredaty, naskiľky vona kruta i jak v’їdajeťsja v pam’jať. Nezvažajučy na te, ščo ja prohodyv cju gru blyźko 20 rokiv tomu, ja pam’jataju kožnu melodiju z buď-jakogo rivnja. Dumaju, krašče prosto posluhaty veś oryginaľnyj skor.

Zagalom, buv radyj znovu projty cju čudovu gru dytynstva. Z neju pov’jazano bagato spogadiv, osoblyvo z pošukamy, ale ce ne skasovuje togo faktu, ščo ce odyn iz najkrutišyh platformeriv, u jakyj ja grav. Naviť zaraz, čerez 30 rokiv z momentu vyhodu, gra prohodyťsja z nadzvyčajnym zadovolennjam. A cja muzyka! Možu tiľky pro neї govoryty godynamy.

Dodam, ščo isnuje zahidna versija pid nazvoju Shatterhand. Čuvaka v ekzoskeleti zaminyly na kiborga, trohy zminyvsja vygljad zbroї, dodavsja riveń na pidvodnomu čovni ta vsiljaki dribnyci. Ale zagalom, ce ta sama gra. Mabuť, zahidni vydavci takož vvažajuť, ščo japonśkyj tajtl nikomu ne vidomyj poza mežamy Japoniї, tomu zaminyly golovnogo geroja na biľš zvyčnyj obraz. Nu, djakuju, ščo hoč ne nazvaly Robokop 3!

Spodivajuś, bulo cikavo posluhaty pro gru. Jakščo šukaly, čogo b pograty z klasyky NES – rekomenduju. Jakščo ž graly j pam’jatajete cju gru, to, dumaju, vona vam tež prypala do duši, a ja osvižyv spogady pro neї. I spodivajuś, ščo vaš budynok ne buv zavalenyj kartrydžamy z Robokopom, a pošuk ćogo tajtlu ne davsja tak bolisno. Do reči, neščodavno takož pereprojšov oryginaľnu Final Fantasy 7, tomu postarajuś rozpovisty j pro neї. Mabuť, v svij čas ne vsim vdaloś z neju oznajomylyś. Ščo ž, vsim djakuju za uvagu, stavte vpodobajky ta pidpysujteś na mij jutub-kanal, jakščo spodobavsja material. Takož pidpysujteś na osnovnyj kanal pro metal-muzyku. Budemo proščatysja, pobačymoś najblyžčym časom na storinkah sajtu.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...