Reklama

🖥 Komp’juternyj klub 2.0: reportaž z CyberZone by LEGION

Читати кирилицею
🖥 Komp’juternyj klub 2.0: reportaž z CyberZone by LEGION
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🖥 Komp’juternyj klub 2.0: reportaž z CyberZone by LEGION
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Kompʼjuternyj klub. Dlja bagaťoh ce ponjattja zalyšyloś deś u 2000-yh, a dlja biľšosti molodšyh gejmeriv – ce legenda, pro jaku tak ljubyť rozpovidaty staršyj brat.

U period svogo rozkvitu kompʼjuterni kluby buly čy ne jedynoju možlyvistju vzagali pograty v igry. Na počatku 2000-yh maty vdoma personaľnyj kompʼjuter bulo rozkiššju, ce vže ne kažučy pro igrovi konsoli. Domašnij internet tež bažav buty kraščym: standartna dlja tyh časiv švydkisť 56 kbit dozvoljala hiba ščo perevirjaty poštu ta zavantažuvaty nevelyki fajly. Pro onlajn igry mova jty ne mogla. 

Dlja mene same kompʼjuternyj klub stav tym miscem, de ja j počav graty. Dosi pamʼjataju, jak sprobuvav zapustyty Warcraft 3, ale ne rozibravsja z keruvannjam i prosto dyvyvsja na derevo ničnyh eľfiv. Potim vže v universytetśki roky buly j nični posydeńky (isnuvav spec taryf na nič, jogo perevaga bula jak i v cini, tak i v tomu, ščo možna bulo vsju nič farmyty murlokiv v World of Warcraft).

Postupovo i kompʼjutery, i švydkisnyj internet stavaly dedali dostupnišymy, i biľšisť kazuaľnyh gejmeriv peremistylysja v komfort vlasnyh kvartyr. Ti, hto zalyšylysja ž, vymagaly pokraščennja jak i igrovogo zaliza, tak i servisu. Kompʼjuterni kluby počaly transformaciju, jaka tryvaje j nyni. 

Same na vidkrytti (a točniše «perevidkrytti») takogo klubu ja j pobuvav na cyh vyhidnyh. Istorija CyberZone by LEGION rozpočalasja šče v dalekomu 2002 roci. Roztašovanyj v samomu centri Kyjeva pid Besarabśkoju ploščeju, klub perežyv ne odnu transformaciju, kryzu 2008 roku, COVID ta počatok povnomasštabnogo vtorgnennja RF v Ukraїnu. Ce jak minimum vyklykaje povagu. Tut počynaly svoї karʼjery desjatky kibersportsmeniv ta komand, pro s1mple ja dumaju čuly naviť ljudy daleki vid Counter-Strike, a pislja zakryttja Kyiv Cyber Arena – CyberZone by LEGION možna vvažaty nastupnym centrom kyїvśkogo kibersportu.

Novym partnerom CyberZone stala kompanija Lenovo, zavdjaky jakij vdalosja povnistju modernizuvaty igrove zalizo – jak kompʼjutery, tak i monitory. Miscevymy zalyšylaś lyše peryferija – mehanični klaviatury, myšky z nepoganym vidgukom ta zručni igrovi krisla. Zi sliv predstavnykiv kompaniї vony planuvaly cju kolaboraciju šče do povnomasštabnogo vtorgnennja, i oś lyše zaraz zmogly zaveršyty projekt. 

Ne budu vdavatysja v detali konfiguracij, ale śogodni – ce jedyne misce takogo formatu v Kyjevi, de možna pograty na novij GTX 4080 z 360 kadramy na sekundu (tehnično možna j biľše). Cogo dostatńo, ščob vy zrozumily, ščo vaši prograši v Counter-Strike – ce problema vminnja, a ne obladnannja.

Ale jakščo serjozno, to perše, na ščo ja zvernuv uvagu – ce kompaktnyj ta sympatyčnyj korpus kompʼjuteriv LEGION. Vidrazu vynyklo pytannja ščodo oholodžennja, ale predstavnyky brendu zapevnyly, ščo oholodžennju v LEGION prydilyly osobu uvagu. Monitory hoča j majuť rozdiľnu zdatnisť FullHD, ale častota onovlennja ekrana ta matrycja duže jakisno peredajuť zobražennja. Operatyvnoї pamʼjati v 16 Gb bude dostatńo dlja biľšosti igor. Kerujuť cijeju načynkoju procesory Intel 13 pokolinnja.

V Cyberpunk 2077 ja zmig dosjagnuty ponad 120 kadriv v sekundu z uvimknenym trasuvannjam promeniv ta nalaštuvannjah uľtra-grafiky. Counter-Strike 2 grajeťsja čudovo – i hoča dlja mene ce buv v osnovnomu dosvid peregljadannja ekrana statystyky – gosti-kibersportsmeny buly zadovolenni švydkodijeju ta stabiľnistju roboty. V prostišyh dlja grafičnogo adaptera igrah pokaznyk kadriv v sekundu značno pereveršuvav častotu onovlennja monitora – ja bačyv cyfry j v 400, i v 500 k/c. Zagalom takoї konfiguraciї dostatńo, aby z komfortom graty v usi sučasni igry pry na maksymaľnyh nalaštuvannjah grafiky.

V toj že deń projšov peršyj v Ukraїni ta sviti oficijnyj turnir po Counter-Strike 2, reliz jakoї vidbuvsja 27 veresnja. Tam vzjaly učasť igrovi žurnalisty, strimery ta kibersportsmeny. Zvyčajno, ščo vrahovujučy riznycju u vminni miž učasnykamy (ja prohodyv navčaľnu misiju za pʼjať hvylyn do počatku turniru), format provedennja buv dovoli kazuaľnym. Peremožeć otrymav noutbuk LEGION, šče odyn noutbuk rozigraly sered usih učasnykiv turniru.

CyberZone by LEGION vže zaplanuvaly dekiľka igrovyh aktyvnostej na cej misjać. Ce i turniry po CS2, tak i po inšym dyscyplinam – Valorant, Dota 2. 

Kalendar turniriv v klubi CyberZone by LEGION. 

  • 14 žovtnja – Valorant 5×5 mixcup
  • 15 žovtnja – Dota 2 5×5 mixcup

U kožnomu z turniriv peredbačenyj grošovyj pryz ta možlyvisť vygraty noutbuk Legion Slim 5i. Biľše informaciї pro turnir za posylannjam.

Biľš kazuaľnym gravcjam klub proponuje dekiľka igrovyh zon – vid standartnoї z LEGION na bazi GTX 3060 Ti do VIP – z LEGION ta bazi GTX 4080. Tut možna pograty v buď-ščo zi svojeї biblioteky – naviť jakščo gra ne vstanovlena, to zavantažennja zajme ličeni hvylyny (odyn z klijentiv jakoś pryjšov zi svojeju fleškoju z Lineage 2 – adminy dopomogly vstanovyty). Je dekiľka zon z igrovymy konsoljamy, sneky ta napoї aby trymaty sebe v tonusi pid čas igrovyh sesij. Ciny – vid 60 do 150 grn za godynu v zaležnosti vid konfiguraciї, znyžky počynajuť dijaty vid 3 godyn. Takož je abonementy na deń (do 22:00) – 500 grn dlja konfiguraciї z 3070 ta 1000 grn u VIP zal. 

Jakščo kolyś kompʼjuternyj klub – ce bulo jedyne misce, de možna pograty hoť v ščoś, to śogodni – ce možlyvisť socializuvatysja, znajty partneriv dlja gry (i nehaj ce bude dlja odnoї-dvoh igrovyh sesij) ta pereviryty v diї  nadpotužne igrove zalizo. I hto znaje, možlyvo nastupnoju kibersportyvnoju zirkoju CyberZone stanete same vy.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...