Reklama

🚀 Startap Relativity zapustyv raketu, 85% jakoї nadrukuvaly na 3D-prynteri. Ale ne duže vdalo

Читати кирилицею
🚀 Startap Relativity zapustyv raketu, 85% jakoї nadrukuvaly na 3D-prynteri. Ale ne duže vdalo
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🚀 Startap Relativity zapustyv raketu, 85% jakoї nadrukuvaly na 3D-prynteri. Ale ne duže vdalo
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Sogodni vranci vidbuvsja peršyj zapusk legkoї metanovoї rakety-nosija startapu Relativity Space, 85% komponentiv jakoї buly nadrukovani na 3D-prynteri.

Zapusk rakety Terran 1 neodnorazovo perenosyly, ale vrešti vin vidbuvsja zi startovogo majdančyka na mysi Kanaveral. Čerez čotyry hvylyny z počatku misiї Good Luck, Have Fun u rakety vidmovyv dvygun drugogo stupenja, tomu raketa tak i ne zmogla vyjty na zaplanovanu orbitu.

Vtim, u samij kompaniї misiju nazyvajuť častkovo uspišnoju, oskiľky otrymaly čymalo informaciї pro robotu podibnyh konstrukcij i pro te, jak vony povodytymuťsja v kosmosi. Dani z eksperymentu planujuť vykorystovuvaty v rozrobci važkoї rakety Terran R, v jakij bude vykorystano 95% drukovanyh komponentiv.

Za planamy nova versija zmože vyvodyty na orbitu do 20 tonn vantažu j bude bagatorazovoju, jak Falcon 9 vid SpaceX.

Relativity pracjuje nad rozrobkoju svojeї peršoї rakety-nosija z 2015 roku z metoju švydkogo, deševogo ta efektyvnogo budivnyctva raket za dopomogoju 3D-prynteriv. Na zavodi kompaniї v Long-Bič vstanovleni velyki pryntery, jaki vykorystovujuťsja dlja stvorennja osnovnoї častyny fjuzeljažu rakety. Aby zrobyty taku raketu potribno dva misjaci, ščo značno menše v porivnjanni zi zvyčajnymy raketamy.

Nastupne pokolinnja raket Terran R planujuť zapustyty vže u 2024 roci.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...