Reklama

🤳🏻 Šče 8 porad jak zrobyty fotografiї na mobiľnyj

Fotografija ce universaľne mystectvo, instrumenty do jakogo zavždy u nas v kyšeni. A šče ce prekrasnyj sposib emocijnogo rozvantažennja.
Читати кирилицею
🤳🏻 Šče 8 porad jak zrobyty fotografiї na mobiľnyj
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🤳🏻 Šče 8 porad jak zrobyty fotografiї na mobiľnyj
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Fotografija ce universaľne mystectvo, instrumenty do jakogo zavždy u nas v kyšeni. A šče ce prekrasnyj sposib emocijnogo rozvantažennja.

Ne redakcijne prodovžennja redakcijnoї statti.

Ne bijtesja dennogo svitla

Zazvyčaj, vsi gajdy dlja počatkivciv radjať tak zvanu “zolotu godynu”, ce deś pryblyzno vid 30 hvylyn do reaľnoї godyny pryjemnogo sonečka zranku abo vvečeri. Vono zolotogo koľoru, vono m’jake. Pid takym sonečkom pryjemno guljaty, pryjemno robyty fotografiї. Foto nabyrajuť takogo pryjemnogo, naviť deščo nostaľgičnogo, teplogo tonu. Ce klasno. Ale ce lyše ranok čy večir. Ščo robljať fotografy vdeń? Sydjať v Lightroom. Ta ne tiľky.

Vdeń, sonce dijsno biľš žorstke, paljuče, jaskrave. Vono vypaljuje i často fotografiї vyhodjať zasvičeni (jakščo ničogo z cym ne robyty), tini žorstki. A robyty portrety koly sonce svityť zverhu vnyz to žah. Ale žorstki tini možuť buty pryjemnym instrumentom dlja togo, ščob pidkresljuvaty akcenty. Ce može buty gra geometriї mista, ce možuť buty inši abstraktni foto. Vse ščo vam potribno, ce natysnuty na dyspleї telefonu na točku fokusa i na povzunku jakyj z’javyťsja poruč potjagnuty jogo vnyz na dostatnij riveń.

Emiliano Bertocchi, Flicrk

Emiliano Bertocchi, Flicrk

Pereverniť vaš smartfon

Pam’jatajte zolotyj urok serialu “Druzi” – dogory nogamy tež buvaje korysno. Jakščo vam potribno sfotografuvaty viddzerkalennja v kaljuži, dzerkali čy na inšij dzerkaľnij poverhni, pereverniť vaš smartfon kameroju do džerela viddzerkalennja. Tak vy zmožete nablyzytyś do togo rezuľtatu, jakyj zmaljuvala vaša ujava. Prosto sprobujte.

Korystujteś zumom, jakščo u vašomu telefoni vin optyčnyj, abo je teleob’jektyv

Zum dlja linyvyh, a šče dlja tyh, hto cinuje osobystyj prostir ljudej. Ostannje v osnovnomu stosujeťsja ljudej jaki poljubljajuť zajmatysja vulyčnoju fotografijeju. Optyčnyj zum ne pogiršyť vaše foto, oskiľky jakisť fotografiї vyznačajeťsja za kompozycijeju i sjužetom, a vže potim tehničnoju jakistju. Do reči, pro ostannje pogovorymo v nastupnomu punkti.

Vyvčy svij telefon ta inši potribni štuky

Telefony starijuť švydše za garbuzovu karetu Popeljušky, tomu krašče zajty na sajt jakogoś magazynu tehniky j vyvčy harakterystyky kamery. Je optyčna stabilizacija? Skiľky megapikseliv? A ščo za optyčna stabilizacija i naščo? Zvisno ne kamera robyť garni znimky, a fotograf, ale fotograf maje znaty svij instrument, ščob vmilo nym korystuvatyś. Je reči na jaki najavnyj gadžet prosto tehnično ne zdatnyj, tak naščo namagatyś z nym ce robyty, jakščo možna zrobyty ščoś krutiše?

Pixel 3a + trišečky Lightroom

Pixel 3a + trišečky Lightroom

Daj vidpoviď na pytannja: jak syľno ty hočeš redaguvaty znimky?

Redaktoriv foto jaki možuť vypravyty jakiś nedoliky foto bezlič. Je Lightroom, VSCO, Snapseed, DarkRoom i šče miľjon. Dejaki prostiši, dejaki navpaky. Vyznač ščo ty hočeš robyty zi svoїmy foto: redaguvaty po povnij, čy tak, zlegeńka obmesty vinyčkom? Serjoznyj graveć, todi bery potužni instrumenty vid Adobe čy Snapseed, znimaj v RAW i redaguj maksymaľno. Jakščo je taka možlyvisť i bažannja, čomu ni? A jakščo ty ne šanuvaľnyk syľnyh pravok – kraščyj vybir ce VSCO, їhnij nabir presetiv nastiľky klasnyj i riznomanitnyj, a inši instrumenty nastiľky universaľni i prosti ščo pracjuvaty z nymy odna nasoloda.

I pam’jataj, horošij fotografiї bagato redaguvannja nepotribno, ale redaguvannja ne zrobyť z poganogo foto horoše.

Roby fizyčni vpravy

Ne smišno. Fizyčni vpravy ne tiľky korysni dlja tvogo tila i rozumu, ale i znadobljaťsja pry poljuvanni na vdalyj rakurs. Plazuvaty na zemli ce zvyčna sprava. Ne nehtuj rakursamy znyzu čy zverhu. Zalizty na parkan, pidbigty na dva-try proľoty shodamy. A jak korysna dribna motoryka, koly treba švydko z kyšeni distaty telefon? Fizyčni vpravy ce kruto, jak ne kruty.

Pixel 3a + VSCO

Pixel 3a + VSCO

Ne bijsja obrizaty zajve

Bagato hto kaže, ščo obrizaty (kropaty) fotografiї ce dlja tyh, hto ne vmije robyty kompozyciju. Nu, možlyvo. Hoča ni, ce vidmovky. Krop ce normaľne javyšče. Ne zavždy u nas je možlyvosti i čas oblaštuvaty vse jak treba – my ne v laboratoriї čy v studiї. V žytti trapljajeťsja rusnja fignja. I jakščo vy ne ščaslyvyj vlasnyk novogo Google Pixel 6 to ce normaľno jakščo vyjde obrizaty. Zvyčajno, možna vyrizaty ob’jekty u fotošopi, prote ce dostatńo skladno, zaležno vid ob’jekta. Obrizaty inodi prostiše i v ćomu nemaje ničogo poganogo.

Otrymuj nasolodu vid procesu

Najkrašči znimky my otrymujemo todi, koly otrymujemo nasolodu vid procesu. Zvisno skladno nasolodžuvatyś procesom pid čas došču, ale jakščo ne kajfuješ vid došču, to naščo pišov? Nasoloda ce golovnyj rezuľtat fotografuvannja, ce pidtverdjať i profesionaly i inši amatory jak ot ja. Jakščo ne otrymuješ zadovolennja, to nemaje potreby cym zajmatyś (i ce stosujeťsja ne tiľky fotografiї).

Vid amatora, amatoram.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...