Reklama

💻 PK povertajuťsja: prodaži personaľnyh komp'juteriv vperše sjagnuly rivnja 2012 roku

Читати кирилицею
💻 PK povertajuťsja: prodaži personaľnyh komp'juteriv vperše sjagnuly rivnja 2012 roku
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 💻 PK povertajuťsja: prodaži personaľnyh komp'juteriv vperše sjagnuly rivnja 2012 roku
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Rynok PK zumiv zaveršyty 2021 rik na ura, adže do prykladu prodaži v četvertomu kvartali mynulogo roku zumily perevyščyly 90 mln drugyj rik pospiľ. Tak, ostanni dani Canalys pokazujuť, ščo svitovi postavky nastiľnyh komp’juteriv, noutbukiv i robočyh stancij zrosly na 1% do 92 miľjoniv odynyć, u porivnjanni z 91 mln u 2020 roci.

Zagaľnyj obsjag postavok PK za veś 2021 rik zris do 341 mln odynyć, ščo na 15% biľše, niž u poperedńomu roci, ta na 27% biľše, niž u 2019 roci i ce najkraščyj rezuľtat z 2012 roku. Takož vidčutnymy dlja galuzi staly dohody, ščo ocinjujuťsja v $70 mlrd, ščo na 11% biľše, niž u četvertomu kvartali 2020 roku. Za veś rik dohid perevyščyv $250 mlrd v 2021 roci proty $220 mlrd v 2020 roci. Ci fakty pidkresljujuť sejsmični zminy v galuzi PK, jaki stalysja za period pandemiї.

P’jatirka kompanij za najkraščymy prodažamy

Vidznačymo, ščo taki dani koreljujuť z počatkovoju misijeju Microsoft pro «komp’juter na kožnomu stoli ta v kožnomu domi». Hoča, ce bula j «tymčasova meta», a ne dovgovična misija, jak zaznačav nynišnij generaľnyj dyrektor Microsoft Saťja Nadella, dodavšy, ščo priorytetom dlja kompaniї takož je, te, ščob biľšisť juzeriv vykorystovuvaly programne zabezpečennja Microsoft.

Komp’jutery zaraz je, jak v molodyh studentiv, tak i u staršyh členiv simej, todi jak volodinnja dvoma čy biľše PK na ljudynu stalo biľš pošyrenym na rozvynenyh rynkah. Z počatku pandemiї biľša, niž zazvyčaj, častka komp’juteriv, ščo postavljajuťsja, buly dopovnennjamy do najavnyh prystroїv, aniž zaminoju devajsiv, osoblyvo v takyh sferah, jak osvita ta viddalena robota

Išan Datt, staršyj analityk Canalys

Takyj rezuľtat pidgotuvav osnovu dlja podaľšogo uspihu industriї PK, adže navrjad čy bude povernennja do dopandemičnyh rezuľtativ, z ogljadu na te naskiľky vony staly vbudovanymy v naše povsjakdenne žyttja.

Ščo stosujeťsja mety Microsoft, ščodo dominuvannja їhńogo programnogo zabezpečennja, to tradycijni vyrobnyky komp’juteriv Windows vse šče dominujuť u rejtyngu, hoča v bagaťoh vypadkah cyfry vključajuť Chromebook vid tyh samyh vyrobnykiv PK.

U toj že čas v Apple vidčuly značnyj pryrist postavok Mac, za ocinkamy, zrostannja za rik stanovyť vid 18% do 22% (dyv. diagramu vyšče).

Tomu, jak bačymo, pandemija spryčynyla tryvali zminy v povedinci spožyvačiv i rynku PK, jaki pišly na krašče dlja industriї personaľnyh komp’juteriv.

Buď laska, viźmiť učasť u opytuvanni. Ce dopomože rozvytku našogo projektu:

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...