Reklama

🔌 Jak zminylyś pokupky elektroniky čerez karantyn: doslidžennja

U peršomu pivričči 2021 roku suma “elektronnyh” kupiveľ v Jevropi zbiľšylasja na 69%, a їh čyslo — na 50%. Vytraty ukraїnciv zrosly na 25%.
Читати кирилицею
🔌 Jak zminylyś pokupky elektroniky čerez karantyn: doslidžennja
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🔌 Jak zminylyś pokupky elektroniky čerez karantyn: doslidžennja
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
U peršomu pivričči 2021 roku suma “elektronnyh” kupiveľ v Jevropi zbiľšylasja na 69%, a їh čyslo — na 50%. Vytraty ukraїnciv zrosly na 25%.

Zrostannja prodaživ u sferi elektroniky ne zupynyty. Hvylja tehno-bumu nazdognala i ukraїnśkyh pokupciv.

Čomu ž zrosla potreba u elektronnyh devajsah?

Pryčyn vidrazu dekiľka. Najsuttjevišoju je pandemija koronavirusu ta obumovleni neju karantynni obmežennja. Ce zmusylo bagaťoh ljudej zalyšyty svoї ofisy ta perejty na dystancijnu robotu. Dlja pidtrymannja pracezdatnosti vynykla neobhidnisť u prydbanni speciaľnoї tehniky ta dodatkovyh komplektujučyh, jaki polegšujuť robotu iz domu. Tak, zgidno zi zvitom doslidnyćkoї kompaniї Canalys, u 1 kvartali 2021 roku prodaž noutbukiv vyris na 55%.

Nastupnoju, ale ne menš važlyvoju, pryčynoju je vidtik pokupciv z oflajnu. Zvyčajno, ce takož obumovleno pandemijeju ta lokdaunom, adže ljudy prosto ne maly možlyvosti zdijsnjuvaty pokupky u fizyčnyh točkah magazyniv. Tak na zminu oflajnu švydko pryjšly internet-zamovlennja.

CEO mereži Fokstrot Oleksij Zozulja vidznačyv, ščo častka onlajn-pokupok kompaniї podvoїlasja v 2020 roci, v toj čas jak zagaľna suma prodaživ vyrosla lyše na 20%. Fokstrot ne jedynyj, hto vidznačyv forsovanyj temp zrostannja onlajn-prodaživ elektroniky ta pobutovoї tehniky v 2020-21 rokah.

Ne dyvljačyś na te, ščo kiľkisť “elektronnyh” kupiveľ značno zrosla, serednij ček ukraїnciv u ćomu sektori zalyšyvsja majže bez zmin i narazi skladaje $97. Ce zovsim nebagato, porivnjujučy z cyframy providnyh jevropejśkyh kraїn:

Karantynni obmežennja ta obumovleni nymy zminy v sektori elektroniky buly zovsim neperedbačuvanymy. Ale je pryčyny, jaki buly cilkom očikuvanymy — rozvytok e-commerce v kraїni. Progres ne stoїť na misci, modeli elektronnyh prystroїv postijno onovljujuťsja i pronyknennja gadžetiv i biľš riznomanitnoї pobutovoї tehniky v povsjakdenne žyttja ukraїnciv nabyraje obertiv.

Zvidky pryjšly klijenty?

Pokupci v sektori elektroniky j raniše ljubyly vyvčaty harakterystyky tovariv, dyvytysja ogljady, čytaty vidguky ta zapytuvaty porady u inšyh, perš niž zrobyty takogo rodu pokupku. Ale nynišnja sytuacija vymagaje vid pokupciv šče biľšoї vyvaženosti ta vymoglyvosti — vony uvažno porivnjujuť tovary dlja vyokremlennja najkraščogo variantu za najbiľš vygidnoju cinoju.

Takym čynom, za rezuľtatamy doslidžennja Admitad Affiliate v 2021 roci na 45% zrosla kiľkisť pokupok elektroniky z vitrynnyh sajtiv i na 78% zi storinok forumiv. Takož zbiľšyvsja prytik pokupciv z kešbek-servisiv, mobiľnyh dodatkiv i finansovyh vitryn (jmovirno, klijenty oformljaly pokupky v kredyt).

Narazi nastupni majdančyky pryvodjať v galuź najbiľše klijentiv:

Zrostannja konkurenciї ta pošuk rišennja

Pry švydkomu zrostanni segmenta elektroniky bagato kompanij zitknulysja zi zrostannjam konkurenciї v zvyčnyh kanalah zalučennja prodaživ. Ce i ne dyvno, adže hto ne hoče otrymaty novyh klijentiv. Bažannja vyokremytysja sered konkurentiv ta zbiľšyty prodaživ pidštovhnulo bezlič kompanij do spivpraci z SRA-merežamy. Brendy staly ohočiše pracjuvaty ne za fiksovanu reklamnu cinu, a za vynagorodu u vygljadi vidsotka vid zdijsnenyh їh audytorijeju pokupok.

SRA-modeľ dozvoljaje zalučyty novyh klijentiv ta ne vytratyty bjudžet daremno. Adže kompaniї otrymujuť možlyvisť platyty lyše za zdijsneni ta oplačeni kupivli. Čyslo takyh partneriv v 2021 roci v Ukraїni zroslo na 9%, a їh prybutok — na 21%.

Naši eksperty prognozujuť i podaľše zrostannja onlajn-prodaživ v sektori elektroniky Ukraїny. Nezvažajučy na te, ščo vplyv epidemiї na povedinku korystuvačiv znyžujeťsja – bagato hto vže zvyk robyty pokupky onlajn i ne vidmovyťsja vid cijeї modeli.

Takož varto zauvažyty, ščo gojdalky z karantynnymy obmežennjamy šče ne zakinčylysja. Ce označaje, ščo spivrobitnyky ne pospišajuť povertatysja v ofisy, a prodovžujuť z entuziazmom zakupovuvatysja PK i komplektujučymy. Poznačyťsja i vplyv globaľnogo trendu po zrostannju častky e-commerce v prodažah providnyh brendiv kraїny.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...