Reklama

💰 Jak ne staty žertvoju šahraїv, obminjujučy kryptovaljuty

Z rozvytkom kryptovaljut v Ukraїni z'javylosja bagato kryptovaljutnyh birž ta obminnykiv. Na žaľ, šansy natrapyty na šahraїv u našij kraїni je u buď-jakij sferi dijaľnosti, i kryptovaljutnyj obmin — ne vyključennja. Numo rozbyratysja, jak vberegtysja vid obmanu ta ne vtratyty svoї košty pry obmini cyfrovyh grošej.
Читати кирилицею
💰 Jak ne staty žertvoju šahraїv, obminjujučy kryptovaljuty
  1. Головна
  2. Krypto
  3. 💰 Jak ne staty žertvoju šahraїv, obminjujučy kryptovaljuty
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Z rozvytkom kryptovaljut v Ukraїni z'javylosja bagato kryptovaljutnyh birž ta obminnykiv. Na žaľ, šansy natrapyty na šahraїv u našij kraїni je u buď-jakij sferi dijaľnosti, i kryptovaljutnyj obmin — ne vyključennja. Numo rozbyratysja, jak vberegtysja vid obmanu ta ne vtratyty svoї košty pry obmini cyfrovyh grošej.

Pyľnisť ta oberežnisť — ponad use

Perš niž korystuvatysja poslugoju servisu z obminu kryptovaljuty, rekomenduju «proguglyty» jogo ta oznajomytyś z vidgukamy pro robotu ćogo servisu na nezaležnyh platformah. Vidgukam na samomu sajti ne varto dovirjaty, bo tam možna napysaty ščo zavgodno. Slid takož navčytysja vidriznjaty reaľni vidguky vid fejkovyh, jaki buvajuť jak pozytyvni, tak i negatyvni. Zazvyčaj fejkovi vidguky z’javljajuťsja u velykij kiľkosti pryblyzno v odyn i toj samyj čas, ne mistjať detaľnoї informaciї ta vykorystovujuť zaїždženi mereževi žargonizmy.

Zverniť uvagu na sam sajt. Ce maje buty nehaj minimalistyčnyj, ale povnocinnyj sajt, a ne prosto skrypt ta kiľka storinok, zrobleni «na kolinci». Šahraї ne duže bagato času prydiljajuť zapusku sajtiv (dlja prykladu: rozrobka ta testuvannja ne fejkovogo, a spravžńogo sajtu dlja kupivli ta obminu kryptovaljuty zajmaje ne menše roku). A zlovmysnykam prostiše prosto zrobyty novyj skrypt na inšomu domeni, a potim šče, i šče.

Poslugy, jaki dostupni na kryptoobminnyku, tež pidljagajuť analizu. Perevirte sertyfikaty akredytaciї, ščo vkazani na sajti. Posylannja majuť buty robočymy, a kompaniї, na jaki posylajeťsja obminnyk, jak minimum pidtrymuvaty operaciї z kryptovaljutoju. Jakščo tam zgadujeťsja komanda sajtu, pošukajte storinky cyh ljudej u socmerežah. Na nyh maje buty informacija pro zv’jazok z danym servisom.

Jak perestrahuvatysja u procesi?

Naviť na biržah z dobroju reputacijeju pasuťsja hakery, tomu uvažnisť ta vykorystannja dvofaktornoї autentyfikaciї maje staty vašym kredo. Ci porady dopomožuť vam minimizuvaty ryzyk vtratyty košty pry kryptovaljutnomu obmini,

  • Zv’jažiťsja z predstavnykamy obminnyku za dopomogoju riznyh kanaliv komunikaciї( mesendžery, čat na sajti, elektronna pošta). Proanalizujte švydkisť vidpovidi, maneru spilkuvannja ta informaciju, vkazanu u cyh džerelah.
  • Perevirjajte rekvizyty na kožnomu kroci u procesi. Isnuje speciaľne programne zabezpečennja, ščo pidminjaje nomer vašogo gamancja na čužyj. Do togo ž, pry zlami akkauntu v korystuvača často ne zabyrajuť možlyvisť dostupu do svojeї storinky, tomu perevirjajte vse duže reteľno.
  • Jakščo vy korystujeteś cym obminnykom uperše, počniť vaši operaciї z nevelykyh sum koštiv, jaki bude ne tak škoda vtratyty v razi nevdači.
  • Zavždy reteľno perevirjajte adresy, na jaki zdijsnjujeťsja perekaz koštiv (Etherscan vam dopomože v ćomu, jakščo vy korystujeteś dlja perekazu tokenamy na ERC20).
  • Projdiť veryfikaciju na platformi, z jakoї vy vyvodyte košty. V razi «zavysannja» čy vidmovy perekazu vam zmožuť dopomogty, jakščo vy — veryfikovanyj korystuvač.
  • Ne zabuvajte pro 2-faktornu avtoryzaciju, skladni paroli ta pryv’jazku paroliv do džerel iz avtoryzaciju za vidbytkom paľcja čy inšoju biometrijeju.

Pam’jatajte: same vid vas zaležyť možlyvisť maksymaľno zahystyty svoї kryptoaktyvy. I zvisno ž — torgujte z biržamy, na jakyh bezpečno.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...