Reklama

👾 Ščo vidbuvajeťsja z kibersportom v epohu kryzy. Dumka ekspertiv industriї na konferenciї In Touch with the Future

Dilymoś dumkamy ekspertiv pro te, jak kryza vplyvaje na kibersportyvnu galuź i čomu majbutnje same za cym naprjamkom.
Читати кирилицею
👾 Ščo vidbuvajeťsja z kibersportom v epohu kryzy. Dumka ekspertiv industriї na konferenciї In Touch with the Future
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 👾 Ščo vidbuvajeťsja z kibersportom v epohu kryzy. Dumka ekspertiv industriї na konferenciї In Touch with the Future
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Dilymoś dumkamy ekspertiv pro te, jak kryza vplyvaje na kibersportyvnu galuź i čomu majbutnje same za cym naprjamkom.

In Touch with the Future

24 kvitnja vidbulasja onlajn-konferencija PM GO 5.0 BRIEFING: In Touch with the Future pro te, jak kompanijam perežyty kryzu i ščo čekaje svit u majbutńomu.

Na zahodi vystupyly predstavnyky kibersportivnoj industriї: spivzasnovnyk holdyngu ESForce i klubu Natus Vincere (Na’Vi) Oleksandr ZeroGravity Kohanovśkyj, zasnovnyk holdyngu ESM.One i Esports Charts Ivan Daniševśkyj, a takož zasnovnyky kompaniї WePlay!Esports Oleg Krot ta Jurij Lazebnikov.

Oleksandr ZeroGravity Kohanovśkyj

Jak zaznačaje spivzasnovnyk holdyngu ESForce i klubu Natus Vincere (Na’Vi), buď-jaka kryza — ce period možlyvostej. Tomu v pevnyh sektorah kibersport pobačyť strimkyj rozvytok. Na dumku Oleksandra Kohanovśkogo, ne varto vyključaty i zvyčajni dlja kryzy aspekty, zokrema, padinnja kupiveľnoї spromožnosti. Ce takož poznačyťsja na galuzi.

Oleksandr ZeroGravity Kohanovśkyj

Takož vin povidomljaje, ščo kibersport otrymaje novu audytoriju. Častyna «novačkiv» perejde z tradycijnogo sportu, dlja inšyh ce bude novym sposobom rozvag.

Za oficijnymy prognozamy, jaki, na mij pogljad, vidobražajuť minimaľnu planku, pryrist sklade 10-15%. Novyh gljadačiv otrymajuť strymery, jaki zarobljajuť na transljaciї igor. Tut pokaznyky vyrostuť na 30-40%.

Oleksandr ZeroGravity Kohanovśkyj, Spivzasnovnyk holdyngu ESForce i klubu Natus Vincere (Na'Vi)

Prote, vid kryzy postraždajuť organizatory turniriv. Zgidno z zajavoju, my ne pobačymo oflajn-zahodiv do 4 kvartalu 2020 roku abo naviť počatku 2021-go. Dohody vid prodažu kvytkiv zmenšaťsja na 100%, merču — na 90%. Bagato operatoriv otrymajuť lyše 10-20% vid prognozovanoї vyručky. Je ocinka, ščo z 15 velykyh operatoriv na rynku p’jať znykne v najblyžči dva roky.

Čytajte takož: 📱 Svit očikuje totaľna cyfrovizacija, a potočna kryza — zasterežennja dlja ljudstva

Neprosti časy nastanuť i dlja komand. Za prognozamy, z 30 velykyh klubiv zalyšyťsja 25. Dejaki komandy rozpaduťsja, inši — piduť u spljačku.

Takož vin povidomyv, ščo vidnosno inšyh naprjamkiv vidbuduťsja taki zminy:

  • Betting u kibersporti zrostatyme;
  • Bagato komp’juternyh klubiv zakryjuťsja;
  • Marketyng i talant-agentstva postraždajuť;
  • Kybersportyvni media pobačať pryplyv audytoriї, ale vidtik sponsorśkyh grošej;
  • Gejm-developery zarobljať biľše, niž planuvaly;
  • U sferi gejmerśkyh startapiv počneťsja nova hvylja hajpu, a oś u kibersportyvnyh proektiv sytuacija bude inša — zalučaty investyciї stane skladniše, a ocinky buduť menše.

Ivan Daniševśkyj

Na dumky zasnovnyka holdyngu ESM.One i Esports Charts, kibersport zaraz na hvyli populjarnosti, a pokaznyky ce tiľky pidtverdžujuť. Zgidno z danymy kompaniї, kiľkisť peregljanutogo času transljacij zbiľšylasja z peršogo tyžnja bereznja do četvertogo na 32%. Vodnočas strymery zbiľšyly kiľkisť kontentu vśogo na 10%.

Ivan Daniševśkyj

V inšomu sviti sytuacija shoža. V seredńomu, globaľno, kiľkisť peregljanutyh godyn kibersportyvnyh transljacij zbiľšylasja na 30%. V Ispaniї ta Italiї, de karantyn vvely raniše i zrobyly jogo maksymaľno žorstkym, na 60% i 75% vidpovidno.

Velyki turniry perehodjať v onlajn. U berezni v Los-Andželesi povynen buv projty masštabnyj turnir z Dota 2 ESL One Los Angeles 2020. Jogo perenesly v onlajn i pokaznyky perevyščyly vsi očikuvannja — zahid dyvylysja stiľky ž ljudej, skiľky planuvalosja spočatku. Pry ćomu bjudžet podiї sklav 10% vid počatkovoї sumy.

Nadali bude zrostaty popyt na regionaľni turniry. Ce vymušene rišennja, tomu ščo provodyty mižnarodni zahody v onlajni skladno čerez nezadoviľne internet-z'jednannja. Tomu buduť rozvyvatysja lokaľni turniry. I, vpevnenyj, їh čekaje uspih: gljadač často ljubyť dyvytysja na gravciv z jogo kraїny. Azija tomu pryklad — miscevi regionaľni ligy zaraz aktyvno rozvyvajuťsja.

Ivan Daniševśkyj, Zasnovnyk holdyngu ESM.One i Esports Charts

Oleg Krot ta Jurij Lazebnikov

Zasnovnyk kompaniї WePlay!Esports povidomyv, ščo zaraz kompanija pidlaštovujeťsja do sytuaciї ta maje dva scenariї:

  1. I gravci, i gljadači znahodjaťsja v onlajni.
  2. Gravci grajuť v oflajni, ale bez gljadačiv.

Prote, na jogo dumku v ćomu roci navrjad čy dozvoljať turniry z audytorijeju. Same tomu zaraz kompanija zatočuje produkt na ci dva scenariї ta planuje švydko adaptuvatyś.

Jurij Lazebnikov

Cja kryza dala taki ž uroky, jak i inši. Jakščo vy gnučki, ne obmeženi odnym regionom i dyversyfikovani, to vy perežyvete turbulentnyj čas. Dyversyfikuvaty biznes geografično — duže važlyva rič. My počaly ce robyty na počatku 2010-h, i zaraz nam nabagato legše spravljatysja z podibnymy periodamy.

Jurij Lazebnikov, Zasnovnyk kompaniї WePlay!Esports

Takož vin zaznačyv, ščo cja kryza duže pryskoryla kompaniju i vže nastupnogo roku vony planujuť vyhodyty na rynky Aziї ta Okeaniї.

Zaraz my aktyvizujemo naši zusyllja i planujemo zrobyty ekspansiju vže v ćomu roci, tomu ščo, napryklad, v Kytaї karantyn postupovo skasovujuť. Urok takyj: vy povynni zavždy maty rezervy i buty gotovymy do zmin — naviť jakščo kryzy nemaje.

Oleg Krot, Zasnovnyk kompaniї WePlay!Esports

Takož my raniše pysaly?️ Kibersportyvni federaciї Ukraїny: jak rozvyvajeťsja esports na nacionaľnomu rivni, jak rozvyvajeťsja esports na nacionaľnomu rivni — kibersportyvni federaciї Ukraїny.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...