Reklama

✈️ Ukraїna ta JeS pidpysaly ugodu pro «viľne nebo». Ščo ce označaje?

Читати кирилицею
✈️ Ukraїna ta JeS pidpysaly ugodu pro «viľne nebo». Ščo ce označaje?
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. ✈️ Ukraїna ta JeS pidpysaly ugodu pro «viľne nebo». Ščo ce označaje?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

V ramkah samitu «Ukraїna-JeS», ščo prohodyť 12 žovtnja u Kyjevi, pidpysaly ugodu pro spiľnyj aviacijnyj prostir, biľš vidomu jak «viľne nebo», povidomljaje NV. Cijeї podiї čekaly biľš niž visim rokiv.

Ugoda pro viľne nebo značno sproščuje dostup aviapereviznykiv Ukraїny ta JeS do aviacijnogo prostoru oboh storin.

Ščo bude na praktyci?

Jakščo kazaty pro formaľnosti, to ugoda peredbačaje vprovadžennja v Ukraїni jevropejśkyh standartiv z obslugovuvannja ta bezpeky pasažyriv, a takož znyžennja administratyvnogo tysku na aviakompaniї.

Ukraїna matyme kiľka rokiv na te, ščob pryvesty svoje aviacijne zakonodavstvo do norm JeS, i todi prava ukraїnśkyh pasažyriv bude zahyščeno tak samo, jak zaraz zahyščeno prava gromadjan JeS.

Zazvyčaj, možlyvisť pereľotiv miž dvoma kraїnamy vyznačajeťsja na osnovi domovlenostej urjadiv oboh deržav. Vyznačajuťsja kvoty — hto, skiľky i kudy može litaty, potim ci kvoty rozpodiljajuťsja miž pereviznykamy. A dlja togo, ščob rozšyryty spolučennja miž deržavamy, urjadam znovu dovodyťsja sidaty j domovljatysja.

Pislja pidpysannja ugody pro viľne nebo ce vidhodyť u mynule. Ukraїnśki aviapereviznyky otrymujuť dostup do vśogo neba JeS, tak samo jak jevropejśki kompaniї zmožuť bez obmežeń litaty v Ukraїnu.

Ba biľše, jevropejśki aviapereviznyky otrymajuť pravo litaty miž ukraїnśkymy mistamy. Napryklad, iz Kyjeva do Odesy vy zmožete poletity Ryanair — i cja aviakompanija vže vyslovljuvala interes do vnutrišnih pereľotiv v Ukraїni.

Vse ce pryzvede do biľšoї konkurenciї na rynku aviaperevezń, a v pidsumku — do zbiľšennja propozycij ta znyžennja cin, osoblyvo na vnutrišńomu rynku.

Koly ugoda nabere čynnosti?

Pislja pidpysannja її majuť ratyfikuvaty jak v Ukraїni, tak i v JeS. Ce može zajnjaty bagato misjaciv, jak ce bulo kolyś z ugodoju pro asociaciju, ale vrešti rešt proces, najimovirniše, zaveršyťsja uspihom vže u nastupnomu roci. U toj samyj čas, zminy v standartah perevezennja možuť rozpočatysja vže zaraz, oskiľky nihto ne zaboronjaje Ukraїni počaty implementuvaty normy ugody do її ratyfikaciї.

Takož ne zabuvajte, ščo naprykinci 2022 u Jevropi zapracjuje ETIAS — jedyna systema kontrolju v’їzdu v Šengenśku zonu. Detaľniše pro ETIAS my pysaly raniše.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...