Reklama

Trošky rozkažu pro cikavi vizuaľni rišennja v 7-j seriї Universytetu Čuparśkogo. 

Читати кирилицею
Trošky rozkažu pro cikavi vizuaľni rišennja v 7-j seriї Universytetu Čuparśkogo. 
  1. Головна
  2. Novyny
  3. Trošky rozkažu pro cikavi vizuaľni rišennja v 7-j seriї Universytetu Čuparśkogo. 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Perša čorno-bila scena, odna z najuljublenišyh i napevno najkrasyvišyh v seriali. Vona rozkryvaje najtemnišyj spogad profesora Murštejka i vidkryvaje peršu sjužetnu arku serialu. Vid samogo počatku my zadumuvaly її jak klasyčnyj ČB nuar, ale oskiľky dlja її stvorennja my vykorystovuvaly vže gotovi/namaľovani sceny Univeru ta kabinetu profesora v koľori, a takož koľorovyh personaživ, pislja zaveršennja її animaciї i konvertaciї v ČB my buly deščo rozčarovani, usi vidtinky zlylysja v kašu, rezuľtat buv geť ne toj na jakyj my očikuvaly. Oskiľky dosvid čorno biloї animaciї 20-h 30-h nam ne duže pidhodyv, my vyrišyly perejnjaty dosvid klasyčnogo kino-nuaru. Tobto treba bulo zovsim zminyty pidhid do jakogo my zvykly i my prefarbuvaly vsju scenu z nulja, ćogo razu v odrazu čorno-bilyh koľorah. Duže dopomogla stattja pro specyfiku kino-grymu aktoriv u staromu ČB kino. Todi škira aktoriv zazvyčaj tonuvalasja u temnišyj vid zvyčajnogo kolir, kostjumery často vidmovljalysja vid povnistju vid bilogo ta čornogo koľoru v odjazi, v bik menš kontrastnyh vidtinkiv. Za refernesy my obraly dva fiľmy, “Maľtijśkyj Sokil” ta “Gromadjanyn Kejn” i ćogo razu vse vyjšlo nabagato krašče.

Nu a potim z’javylasja ideja šče trošky pozyčyty u “Gromadjanyna Kejna” same vidtvoryty imitaciju kinolinz z efektom “Split-focus diopter” tobto linzu z rozdilenym fokusom. Pry zjomci na kameru je dva sposoby fokusuvannja kadru. Možna vykorystovuvaty velyku glybynu rizkosti, koly vse v kadri bude u fokusi ta čitke, abo nevelyku glybynu rizkosti , de lyše odyn plan zalyšajeťsja u fokusi (a vse inše rozmyte). Podvijna linza dozvoljaje rozbyty, abo ž kombinuvaty fokus kamery. Taka zjomka peredaje rozdilennja uvagy geroja, abo ž navpaky jogo fokusuvannja na konkretnomu ob’jekti. 100% ce vže miľjon raziv robyly v animacija do nas, ale prynajmni dlja 2d animacija ja ne pam’jataju. 

V muľtyku ž vzagali nemaje linz u kamery, a takož glybyny kadru bo vse vidbuvajuť u plaskomu 2d prostori, animatory často robljať imitaciju linz v muľtykah same zadlja kinematografičnogo efektu, nu i v našomu vypadku biľšoї asociaciї z nuarnym kino. 

V sceni de Andrij vygaduje “nadijnyj jak švejcarśkyj godynnyk” plan, ščob poznajomytysja z Alisoju, a za sjužetom jogo svidomisť znahodyťsja v tili inšogo personaža, jogo neočikuvano ta myttjevo ohopljuje strah. My znovu povernulysja do imitaciї kinolinz ta dovoli banaľnogo śogodni efektu dolly zoom, jakyj čerez kombinuvannja zminy vidstani ta zumu niby rostjaguje prostir ščo vizuaľno dovoli shože na paničnu ataku, koly zemlja padaje z pid nig. Doreči tut tež cikavyj, teper sjužetnyj moment. Sjužet pro zminu til u geroїv daleko ne vperše na ekrani, ale my vyrišyl ščo v našij versiї na geroїv bude vplyvaty aspekt fiziologiї ta gormoniv, ščo počynaje zminjuvaty їh osobystisť.

Zagalom v muľti my vse častiše vykorystovujemo ne typovi kuty kamery, ščob muľt vygljadav vizuaľno cikavišym ta riznomanitnišym. Znovu ž taky, jakyjś zavalennыj goryzont miľjon raziv vykorystovuvavsja raniše, ale dlja nas ce vperše i prosto demonstruje jak my navčajemosja čogoś novogo z kožnoї serijeju.

V 7-j seriї my vse biľše eksperymentujemo z osvitlennjam, adže biľša її polovyna vidbuvajeťsja v grozu, ce duže uskladnjuje proces animuvannja i jogo tryvalisť, ale spodivajusja takogo stavatyme vse biľše. Vže vid drugoї seriї my vse biľše zaglybljujemosja u skladnisť i plavnisť perehodiv miž scenamy, teoriju včymo irizni tam match-cut-ty ta jump-cut-ty, tež po trošky vprovadžujemo. 

Nu i zvisno scenarno. Poky ja pravyv dialogy vže v 2-gij versiї scenarno, Mykola nyškom pysav 3-tju, koly ja zakinčyv 3-tju, vin meni pyše ščo perepysav jogo znovu i vse ce vže na stadiї 50% gotovї animaciї, ale take buvaje dlja nas ce normaľno.  A peršopočatkovo cja seriї mala buty parodijeju na Garri Pottera iz zlym Rajanom Ğoslingom jakogo v muľti zvaly Ğostligovyč v roli takogo sobi Ğilderoja Lokgarda i odnogo vže ne ukraїnśkogo djatla) Dobre ščo z 8-ju vyjšlo vse legše, scenarij zajšov z peršoї sproby i vže na vsju animujeťsja!

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...