Reklama

🧬 Naukovci proponujuť stvoryty na Misjaci bank DNK

Ščopravda, realizacija ćogo projektu potrebuje masštabnyh resursiv.
Читати кирилицею
unsplash.com
🧬 Naukovci proponujuť stvoryty na Misjaci bank DNK
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🧬 Naukovci proponujuť stvoryty na Misjaci bank DNK
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ščopravda, realizacija ćogo projektu potrebuje masštabnyh resursiv.

Bank DNK na Misjaci

Naukovci z universytetu Arizony predstavyly koncepciju kovčega na Misjaci, jakyj by zberigav zrazky DNK biľš niž 6,7 miľjona zemnyh vydiv na vypadok pryrodnyh kataklizmiv na Zemli.

Za slovamy odnogo z doslidnykiv, jakščo riveń morja prodovžyť pidvyščuvatyś, to pid vodoju možuť opynytyś bagato mist svitu. Krim togo, ce može naviť vplynuty na Usesvitnje zernoshovyšče? GitHub shovaly programni kody v Arktyci na vypadok kincja svitu, ščo znahodyťsja v Špicbergeni ta zberigaje dekiľka soteń zrazkiv nasinnja.

U 2013 roci naukovci vyjavyly, ščo na Misjaci je lavovi truby, diametr jakyh sjagaje 100 metriv — same vony možuť staty miscem, de možna zberigaty zrazky DNK z Zemli. Lavovi truby možuť zabezpečyty zahyst vid sonjačnoї radiaciї, mikrometeorytiv i zmin temperatury na poverhni.

Bank DNK na Misjaci

Čytajte takož: ☄️ 8 najkraščyh fantastyčnyh serialiv pro kosmos — dobirka

Naukovci vže naviť rozrobyly koncepciju togo, jak može vygljadaty bank DNK. Pobudova matyme šahty lifta do nyzu, de zberigatymuťsja čašky Petri zi zrazkamy, jaki zberigatymuťsja u kriogennyh kamerah. Energiju kovčeg bratyme iz sonjačnyh panelej z poverhni suputnyka.

Za poperednimy rozrahunkamy včenyh, aby vidpravyty na misjać po 50 zrazkiv kožnogo vydu z Zemli neobhidno bude pryblyzno 250 raket, ščo može zajnjaty roky na realizaciju. Svogo času na budivlju MKS  znadobyloś 40 raket, a kovčeg zi zrazkamy potrebuje značno masštabnišyh resursiv.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...