Reklama

👨🏼‍💻 Kiľkisť viddalenyh vakansij na IT-rynku zrosla v 4 razy za 2020 rik

Zrostannja propozycij viddalenogo spivrobitnyctva počalosja v berezni ta bulo dosyť postupovym vprodovž roku.
Читати кирилицею
unsplash.com
👨🏼‍💻 Kiľkisť viddalenyh vakansij na IT-rynku zrosla v 4 razy za 2020 rik
  1. Головна
  2. Biznes
  3. 👨🏼‍💻 Kiľkisť viddalenyh vakansij na IT-rynku zrosla v 4 razy za 2020 rik
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Zrostannja propozycij viddalenogo spivrobitnyctva počalosja v berezni ta bulo dosyť postupovym vprodovž roku.

Popyt na IT-rynku

Kiľkisť vidkrytyh remout-pozycij v Ukraїni v IT zrosla v 4 razy za mynulyj rik ta u grudni sklala 40% usih vakansij rynku. Jakščo u sični-ljutomu 2020 їh bulo menš jak 10%, to v kinci roku majže kožna druga vidkryta pozycija proponuvala robotu ne v ofisi. Pro ce govorjať dani anonimnoї platformy pošuku roboty v IT ta doslidžennja kompaniї GlobalLogic.

Zrostannja propozycij viddalenogo spivrobitnyctva sklalo v seredńomu 12-14% na misjać. Osnovnyj strybok sposterigaly na počatku karantynu, u kvitni, — zrostannja na 54%. A takož u  lystopadi-grudni — na 29%, koly kiľkisť vidkrytyh pozycij v IT dosjagla rekordnyh pokaznykiv. Tiľky na jobs.dou.ua opublikuvaly ponad 6 tysjač vakansij.

Čytajte takož: 🤔 «Niščo»: spivzasnovnyk OnePlus stvoryv tehnologičnu kompaniju Nothing — ščo ce

Na zbiľšennja kiľkosti remout-vakansij vplynuv karantyn: kompaniї perejšly na viddalenyj režym i naviť vidkryvajuť remout-pozyciї v lokacijah, de u nyh nemaje predstavnyctva.

Napryklad, u žovtni 2020 GlobalLogic zaproponuvala viddalene spivrobitnyctvo inženeram iz Dnipra, de ofis kompaniї vidsutnij. Pry ćomu na čas karantynnyh obmežeń 90% usih inženeriv GlobalLogic vykonujuť svoї projektni zavdannja viddaleno.

Novi fahivci znajomljaťsja z komandoju i prohodjať onbordyng onlajn. Hoča po zakinčennju karantynu bagato z nyh povernuťsja v ofisy, tendencija zrostannja remout-spivrobitnyctva zalyšyťsja. Vona vidkryvaje novi možlyvosti j styraje meži jak dlja kompanij, tak i dlja inženeriv

Iryna Kononenko, Molodša viceprezydentka, kerivnycja Talent Acquisition Group GlobalLogic v Ukraїni

Popyt na IT-specialistiv v ostanńomu kvartali 2020 vyris na 50%, hoča u kvitni vin syľno vpav. Za pidsumkamy roku vakansiї u sferi informacijnyh tehnologij sklaly blyźko 20% vśogo rynku praci. Takož u 2020 roci IT stala odnijeju z tŕoh, sfer, jaki najmenše postraždaly vid koronakryzy.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...