Reklama

Ščo take avtohtony — rozpovidaje ALCOMAG

U sučasnij vynorobnoї kuľtury narahovujuťsja tysjači sortiv vynogradu, ale daleko ne vsi z nyh vidomi šyrokomu zagalu.
Читати кирилицею
Ščo take avtohtony — rozpovidaje ALCOMAG
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. Ščo take avtohtony — rozpovidaje ALCOMAG
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
U sučasnij vynorobnoї kuľtury narahovujuťsja tysjači sortiv vynogradu, ale daleko ne vsi z nyh vidomi šyrokomu zagalu.

Na sluhu para desjatkiv populjarnyh mižnarodnyh sortiv, takyh jak Kaberne, Merlo, Šardone. Ci sorty zaraz vyroščujuť po vśomu svitu, i v kožnomu terruari vony zdatni zberegty svoї osnovni harakterystyky. Ale je j inši, menš vidomi vynogradni sorty — avtohtony, jaki vyroščujuťsja tiľky v pevnij kraїni abo regioni, pro nyh śogodni i pogovorymo.

Šukajete gidnyj napij dlja zatyšnogo osinńogo večora? Rekomendujemo červone vyno tut — ALCOMAG zibrav na odnomu sajti napoї kraščyh vynorobiv z uśogo svitu.

Ščo take avtohton

Avtohtonni vynogradni sorty takož nazyvajuť miscevymy abo aborygennymy. Golovna osoblyvisť takyh sortiv v tomu, ščo vony tisno pov’jazani z pevnym terruarom, i rozkryvajuť svoї harakterni smako-aromatyčni notky tiľky v jogo ramkah. Jakščo perenesty cej vynogradnyj sort v inšu miscevisť, vin, jak pravylo, syľno zminjujeťsja v giršu storonu.

Ščo potribno znaty pro avtohtony

Unikaľni miscevi vynogradni sorty stajuť vse biľš jaskravym vynorobnym trendom v ostanni roky. Dosvidčenyj pokupeć vže ne hoče zadovoľnjatysja znajomymy smakamy mižnarodnyh vyn, hoče vidkryvaty ščoś nove ta ekskljuzyvne.

Odnym z lideriv za kiľkistju avtohtonnyh sortiv vynogradu je Italiї. Sered nyh je ti, jaki vže zdobuly populjarnisť u sviti – taki jak Prosekko abo Sandžoveze, i praktyčno nikomu nevidomi.

U 20-mu stolitti bagato avtohtony opynylysja pid zagrozoju vymyrannja, oskiľky vynoroby pereključylysja na biľš vrožajni mižnarodni sorty. Ale zaraz namitylasja serjozna tendencija na vidnovlennja i rozvytok riznomanitnosti avtohtonnogo vynorobstva.

Sprobujte efektni gruzynśki vyna z kolekciї ALCOMAG! Vpevneni, vas vrazyť їh samobutnyj smak i aromatyčnyj buket.

U Franciї takož naličujeťsja čymalo miscevyh sortiv – vśogo blyźko 150. Na okremu uvagu v konteksti avtohtoniv zaslugovuje gruzynśka vynorobna kuľtura. Vona vvažajeťsja odnijeju z najbiľš drevnih, i vidriznjajeťsja vid jevropejśkyh naviť tehnologičnyh aspektiv. Takož v cij kraїni bagato unikaľnyh sortiv vynogradu — ce Rkacyteli, Saperavi, Cynandali i šče desjatky gidnyh zrazkiv, jaki slid sprobuvaty kožnomu.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...