Reklama

🤖 Startap OMO: v Kyjevi 100 žytlovyh kompleksiv zrobljať «rozumnymy» — jak dolučytyś

Ukraїnśkyj startap OMO obladnaje smart home systemoju 100 žytlovyh kompleksiv.
Читати кирилицею
unsplash.com
🤖 Startap OMO: v Kyjevi 100 žytlovyh kompleksiv zrobljať «rozumnymy» — jak dolučytyś
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🤖 Startap OMO: v Kyjevi 100 žytlovyh kompleksiv zrobljať «rozumnymy» — jak dolučytyś
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ukraїnśkyj startap OMO obladnaje smart home systemoju 100 žytlovyh kompleksiv.

«Zahyščenisť novogo pokolinnja»

Startap OMO zapuskaje iniciatyvu z vstanovlennja smart home system v kyїvśki bagatokvartyrni budynky. Komanda pragne zrobyty stolycju odnym z najbiľš zahyščenyh i tehnologično uspišnyh mist svitu.

Z systemoju možna vidkryty vorota i pid’їzd smartfonom, otrymaty cilodobovyj dostup do kamer videosposterežennja i buty zahyščenym vid neprošenyh gostej zavdjaky rozpiznavannju oblyččja ta avtomobiľnyh nomeriv.

Projekt «100 budynkiv» poklykanyj pokazaty, jak švydko možna vprovadyty «rozumni» tehnologiї v robotu cilogo žytlovogo kompleksu. I jak prosto pry ćomu žyteli zmožuť keruvaty svojeju bezpekoju.

Grant Dajan, Spivzasnovnyk OMO

OMO proponuje kyjanam obladnaty їh bagatokvartyrnyj budynok takoju systemoju. Dlja ćogo potribno zibraty jak minimum 20 pidpysiv meškanciv i vidpravyty zajavku kompaniї.

Jak otrymaty sysytemu

Zrobyty ce možna dvoma sposobamy: čerez telegram-bot abo zapovnyty veb-formu.
Perši 100 budynkiv, jaki zvernuťsja do startapu, otrymajuť poslugu ta її vstanovlennja bezkoštovno. Dodatkovyh kryteriїv nemaje. U budynkah vstanovljať:

  • Systemu keruvannja vhodamy v budynok ta na prylegli terytoriї. Meškanci zmožuť vidkryvaty dveri pid’їzdu, vorota, šlagbaumy za dopomogoju smartfona i speciaľnogo zastosunku vid OMO.
  • Rozumne videosposterežennja. OMO vstanovyť kamery, video z jakyh možna bude peregljadaty prjamo na smartfoni. Krim ćogo, vony buduť rozpiznavaty oblyččja ljudej i nomery avtomobiliv dlja biľš nadijnogo zahystu.
  • Systemu bezpeky. Vstanovleni OMO datčyky buduť spoviščaty korystuvačam pro zatoplennja pidvalu abo vtorgnennja.

Projekt prodemonstruje možlyvosti smart tehnologij i v perspektyvi može staty drajverom cyfrovoї transformaciї vśogo mista.

Na vidminu vid inšyh rišeń, z OMO žyteljam ne potribno kupuvaty indyviduaľnyj hab upravlinnja dlja svojeї kvartyry. «Rozumni» prystroju i datčyky vid riznyh vyrobnykiv buduť pracjuvaty v odnij ekosystemi — dosyť vybraty neobhidnu poslugu i pidključytysja do neї.

Vadym Sydorenko, Zasnovnyk i SEO OMO

Podavaty zajavky meškanci možuť jak vid osoby OSBB, tak i vid iniciatyvnoї grupy. Potim startap zv’jažeťsja z kompanijeju, ščo keruje dlja uzgodžennja vsih detalej perevirky. OMO vykonaje vstanovlennja systemy u vsih budynkah do kincja 2020 roku.

Čytajte takož: 🔨 «Najbezpečnišyj» u sviti zamok na bazi blokčejnu zlamaly za dopomogoju zvyčajnoї kuvaldy

Pryncyp roboty

Ekosystema OMO skladajeťsja z centraľnogo prystroju (haba), mobiľnogo zastosunku, paneli upravlinnja i hmarnogo rišennja. Na śogodni vona vstanovlena v 350 budynkah v Ukraїni, a takož testujeťsja v budivljah v Tbilisi, Afinah, San-Dijego i na Kipri. Kiľkisť aktyvnyh korystuvačiv perevyščuje 4 500 osib.

Pro startap

Startap OMO zasnuvaly u 2019 roci ukraїnśki pidpryjemci Vadym Sydorenko i Grant Dajan. Aktyvne vstanovlennja v budynkah počaloś u 2020 roci. Zaraz nad projektom pracjuje 60 ljudej, golovnyj ofis znahodyťsja v Kyjevi.

Takož my vže raniše pysaly, jak Minjust anonsuvav tehnologiju ocinky povtornogo zločynu na bazi štučnogo intelektu.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...