Reklama

🚙 U Jevropi zbiľšyly subsydiї na elektroavtomobili — smišna cina

Pid čas karantynu syľno zmenšyvsja popyt na elektroavtomobili v Jevropi, same tomu urjady Franciї ta Nimeččyny vyrišyly prostymuljuvaty ekonomičnu dijaľnisť v kraїnah, pidvyščyvšy obsjag subsydij na pokupku elektrokariv.
Читати кирилицею
unsplash.com
🚙 U Jevropi zbiľšyly subsydiї na elektroavtomobili — smišna cina
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. 🚙 U Jevropi zbiľšyly subsydiї na elektroavtomobili — smišna cina
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Pid čas karantynu syľno zmenšyvsja popyt na elektroavtomobili v Jevropi, same tomu urjady Franciї ta Nimeččyny vyrišyly prostymuljuvaty ekonomičnu dijaľnisť v kraїnah, pidvyščyvšy obsjag subsydij na pokupku elektrokariv.

Zbiľšennja subsydij na elektroavtomobili

U Franciї ta Nimeččyni zbiľšyly rozmiry deržavnyh dotacij na pokupku elektromobiliv do 9 000 i 7 000 jevro, čerez ščo z’javyvsja masovyj popyt na elektroavtivky. Pro ce povidomljaje iTechua.

Za dopomogoju novyh subsydij cina na dejaki modeli stala suttjevo menšoju. U avtosaloni Autohaus Koenig možna prydbaty v lizyng elektryčnyj Renault Zoe LIFE ZE 50 za 125 jevro na misjać na dva roky, a usi inši plateži pokryje subsydija vid deržavy.

Inšu versiju, Experience ZE 50 R110 možna prydbaty za 154 jevro v misjać, a Intens ZE50 R135 — 163 jevro.

Biľš niž 3 tysjači ljudej vidguknulysja na cju propozyciju. Jak zaznačyv kerivnyk viddilu prodaživ elektromobiliv Autohaus Koenig v Berlini Voľfgang Huber, v avtosaloni ne dostatńo personalu, ščob jakoś vporatyś z takym popytom na elektroavtomobili.

Čytajte takož: 🚙 Avtopilot Tesla vrjatuvav 8 ljudej vid padinnja dereva

Zavdjaky subsydijam u Franciї očikujuť, ščo prodaži Renault Zoe zbiľšaťsja u dva razy. A v stolyci Niderlandiv Amsterdami planujuť cilkom vidmovytyś vid vykorystannja zvyčajnyh avto z DVS do 2030 roku.

V Nimeččyni deržavni dotaciї zbiľšyly prodaži startapu Carfellows v 10 raziv — kompanija zaproponuvala v lizyng elektrokar Smart EQ za 10 jevro v misjać. Golova kompaniї Rajner Vestdorp zaznačyv, ščo lyše za try dni za avtivkamy pryjšly tysjači ljudej, čerez ščo tymčasovo pryzupynyly pryjom zajavok.

U travni ćogo roku v Ukraїni zafiksuvaly? V Ukraїni zris popyt na elektrokary — NISSAN na peršomu misci zrist popytu na elektroavtomobili.

Elektrokary v Ukraїni

Za traveń ukraїnśkyj rynok avtomobiliv dosjag poznačky 943 štuky, ščo rivno na 300 št. biľše, niž u 2019 roci.

Z usih prydbanyh avtomobiliv 915 štuk ce legkovi avtivky, a rešta 28 — komercijni.

Narazi rynok komercijnyh avtomobiliv na elektrotjazi skladajeťsja perevažno z importnyh vžyvanyh avtivok i ne maje osoblyvoї riznomanitnosti. Jak i v 2019 roci, najbiľšu kiľkisť elektroavtivok skladajuť RENAULT Kangoo Z. E., jakyh bulo zarejestrovano 22 odynyć.

RENAULT Kangoo Z. E.

Najpopuljarnišoju avtivkoju sered ukraїnciv stala NISSAN Leaf. U travni v kraїni prydbaly 282 mašyny. A na drugomu misci TESLA Model S, її vybraly 136 avtomobilistiv.

Sered inšyh avtivok možna pobačyty:

  • TESLA Model 3 — 128 št.;
  • CHEVROLET Bolt EV — 50 št.;
  • TESLA Model X- 45 št.

Z počatku ćogo roku v Ukraїni postavyly na oblik 2 690 odynyć elektrokariv — 2 548 legkovyh avto, 141 komercijnyh ta naviť odyn avtobus.

Takož my vže raniše pysaly? Volkswagen pokazav novu elektronnu versiju svogo legendarnogo mini-busa, jak Volkswagen pokazav novu elektronnu versiju svogo legendarnogo mini-busa.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...