Reklama

Jak vykorystovujuť mobiľnyj trafik ukraїnśki rytejlery

Obsjag mobiľnogo trafiku strimko zrostaje, i u bagaťoh rytejleriv vin vže perevyščuje trafik z inšyh kanaliv, vvažajuť v Asociaciї Rytejleriv Ukraїny. Avtorka materialu Dar'ja Zlaťeva doslidyla, na skiľky zbiľšyvsja mobile-trafik ta jak z nym pracjujuť rytejlery. Perepovidajemo golovni tezy ćogo materialu
Читати кирилицею
Jak vykorystovujuť mobiľnyj trafik ukraїnśki rytejlery
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. Jak vykorystovujuť mobiľnyj trafik ukraїnśki rytejlery
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Obsjag mobiľnogo trafiku strimko zrostaje, i u bagaťoh rytejleriv vin vže perevyščuje trafik z inšyh kanaliv, vvažajuť v Asociaciї Rytejleriv Ukraїny. Avtorka materialu Dar'ja Zlaťeva doslidyla, na skiľky zbiľšyvsja mobile-trafik ta jak z nym pracjujuť rytejlery. Perepovidajemo golovni tezy ćogo materialu

Jak pracjujuť z mobiľnym trafikom ukraїnśki kompaniї, ščo vidbuvajeťsja iz reklamoju ta dyzajnom mobiľnyh dodatkiv ta jakyj vidsotok pokupok vidbuvajeťsja zi smartfoniv korystuvačiv — dali v materiali.

Na skiľky zriz obsjag mobiľnogo trafiku i reklamy

Jak vidznačyla generaľnyj dyrektor Astound Commerce Ukraїna Daryna Gornićka, obsjag mobiľnogo trafiku u 2017 roci zbiľšyvsja na 21% v porivnjanni z pozamynulym rokom, a zagaľne mobiľne pronyknennja v Ukraїni dosjaglo 128%: kiľkisť mobiľnyh pidključeń stanovyť 58,2 mln.

Obsjag reklamy takož zrostaje. Za danymy Vseukraїnśkoї reklamnoї koaliciї na jaki spyrajeťsja MMR, v 2017 roci pry obsjazi internet-reklamy v 4,3 mlrd grn, častka mobiľnoї reklamy stanovyla  0,4%. V 2018 roci prognozuvaly, ščo obsjag internet-reklamy vyroste do 9,5 mlrd. Vidpovidno bjudžet mobajlu zbiľšyťsja v procentnomu vidnošenni majže v try razy – do 1,5%.

 Ščo vidbuvajeťsja z mobiľnym trafikom v segmenti elektroniky

Za slovamy vykonavčogo dyrektora mereži «Fokstrot» V’jačeslava Povroznyka, častka mobajlu v 2018 roci sklala 51,54%. Pry ćomu desktop dorivnjuvav 43,70%, tablet – 4,76%.  Za jogo slovamy, častka mobiľnyh prystroїv postupovo zabyraje častku u desktop. Čerez ce prognozovanyj trend na najblyžči roky – zbiľšennja kiľkosti mobiľnyh dodatkiv v sferi rytejlu i biľš detaľne opracjuvannja juzabiliti pid sučasni mobiľni prystroї. U kompaniї peredbačajuť, ščo v potočnomu roci očikujeťsja zbiľšennja marketyngovyh aktyvnostej v mesendžerah telegram, viber i sociaľnyh merežah Facebook, Instagram.

Jak pyše RAU, u 2018 roci sajt internet-magazynu «Cytrus» perevely na novu platformu. Teper korystuvači mobiľnyh prystroїv pry perehodi na sajt otrymujuť storinky v adaptovanomu dlja smartfonu vygljadi.

«Pislja perehodu na novu versiju sajtu my staly generuvaty na 30% biľše mobiľnogo trafiku. Častka mobiľnyh korystuvačiv dosjagla 60%. Takož v 2018 roci vidbuvsja reliz novogo mobiľnogo zastosunku «Cytrus» na platformah iOS i Android», – rozpovily v kompaniї. Pry ćomu častka zamovleń z mobiľnyh za 2018 rik zrosla z 42,8% do 56,9%.

Moda ta juvelirni vyroby

  • Intertop: častka mobiľnogo trafiku na intertop.ua rosla veś rik i v grudni sklala 74%, ščo na 36% biľše, niž v grudni 2017 roku;
  • LeBoutique: na počatku serpnja mynulogo roku vypustyla povnistju onovlenyj mobiľnyj dodatok dlja Android i iOS, i okremyj dodatok dlja iPad. A na počatku lystopada klijentam stav dostupnyj absoljutno novyj veb-sajt LeBoutique. V rezuľtati častka mobiľnoї audytoriї zrosla na 10%;
  • Rechi.Ua: na kineć 2018 roku častka mobiľnogo trafiku zrosla do 65%. Častka zamovleń zrostaje proporcijno.
  • Sajt SOVA: kompanija v 2018 roci onovljuvala i dyzajn, i funkcionaľnisť – jak dlja robočogo stolu, tak i dlja mobiľnoї versiї. Častka zamovleń z desktopa poky perevažaje – korystuvači často počynajuť z vidviduvannja sajtu z mobiľnogo prystroju, a prodovžujuť vže z PK;
  • Zlato.ua: v mynulomu roci na 72% zris mobiľnyj trafik na sajt (osnovnu častynu skladajuť korystuvači Android). Za slovamy zasnovnyka kompaniї Svjatoslava Amelina dohid vid ńogo vyris na 100%. Takyh rezuľtativ vdalosja dosjagty zavdjaky reguljarnym zminam v mobiľnij versiї sajtu: vypravyly pomylky v roboti, robyly biľš zručne i funkcionaľne golovne menju, pracjuvaly nad švydkistju zavantažennja storinok.

Do slova, Agentstvo internet-marketyngu Promodo proanalizuvaloUkraїnśkyj e-commerce v cyfrah za 2018-j — versija Promodo 150 e-commerce sajtiv z 13 kraїn Centraľnoї ta Shidnoї Jevropy, v tomu čysli — z Ukraїny.

Share
Написати коментар
loading...