Reklama

Rada uhvalyla deržavnyj bjudžet-2019

Verhovna Rada pryjnjala v drugomu čytanni i v cilomu zakonoproekt № 9000 pro deržavnyj bjudžet na 2019 rik. Za dokument u drugomu čytanni progolosuvaly 239 narodnyh deputativ, a v cilomu — 240.
Читати кирилицею
Rada uhvalyla deržavnyj bjudžet-2019
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. Rada uhvalyla deržavnyj bjudžet-2019
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Verhovna Rada pryjnjala v drugomu čytanni i v cilomu zakonoproekt № 9000 pro deržavnyj bjudžet na 2019 rik. Za dokument u drugomu čytanni progolosuvaly 239 narodnyh deputativ, a v cilomu — 240.

Bjudžet-2019 Verhovna Rada pryjnjala v šostij godyni ranku. «Za» — 240 golosiv. Do ćogo vsju nič obgovorjuvaly pravky do Podatkovogo kodeksu. Dokument zatverdyly tiľky o p’jatij ranku pislja desjaty probnyh, rejtyngovyh golosuvań, povidomljaje «Fokus».

Jak deputaty pryjmaly bjudžet

Podatkovyj zakonoproekt predstavyla nardep vid BPP, glava komitetu z pytań podatkovoї ta mytnoї polityky Nina Južanina. Vona zaznačyla, ščo v resursni popravky majže ne zminylysja. Biľšisť popravok stosuvalysja operacij z opodatkuvannja vartosti posylok, i dejaki popravky stosuvalysja systemy elektronnogo administruvannja paľnogo.

Za slovamy ministra finansiv Oksany Markarovoї, misjać tomu predstavljaly do peršogo čytannja proekt deržavnogo bjudžetu na 2019 i govoryly, ščo vin je realistyčnym i zbalansovanym. Vsi jogo vytraty pidkripleni dohodamy, deficyt ne perevyščuje dozvolenogo, a borgove navantažennja zmenšujeťsja. Osnovnym vyklykom pid čas doopracjuvannja dokumenta do drugogo čytannja bulo zberegty cej balans. Jak kaže Markarova, v rezuľtati roboty z profiľnymy komitetamy dohody bjudžetu buly zbiľšeni majže na 18 mlrd grn, pry ćomu na vidpovidnu sumu zbiľšyly vytraty na priorytetni naprjamky sociaľnoї ta ekonomičnoї sfery.

«Vsi naši priorytety zalyšajuťsja nezminnym: ce oborona i bezpeka, prodovžennja reform osvity, ohorony zdorov’ja ta decentralizaciї, jaki buly zakladeni spočatku, a takož sociaľni vytraty, jaki buduť profinansovani v povnomu obsjazi. Pry ćomu bjudžet zalyšajeťsja zbalansovanym», — zaznačyla vona.

Bjudžet-2019 u cyfrah

Bjudžet na 2019 peredbačaje 1,112 tryľjona vytrat i 1,026 tryľjona dohodiv. Deficyt stanovyť 89,99 miľjarda gryveń. Danym dokumentom peredbačajeťsja prožytkovyj minimum v rozmiri 1853 gryvni z 1 sičnja 2019 roku, minimaľna zarplata — 4173 gryvni. Zrostannja VVP prognozujeťsja na rivni 3%. Indeks spožyvčyh cin očikujeťsja na rivni 7,4%, a indeks cin vyrobnykiv – 10,1%.

Nagadajemo, ščo u veresni Kabinet ministriv zatverdyv i napravyv na rozgljad Verhovnoї Rady proekt deržbjudžetu. Na zasidanni urjadu 14 veresnja vidbulasja prezentacija proektu bjudžetu, pid čas jakoї prem’jer Volodymyr Grojsman ozvučyv osnovni pokaznyky golovnogo finansovogo dokumenta kraїny na 2019 rik.

Do slova, raniše my informuvalyOpryljudneno riveń nadhodžeń do miscevyh bjudžetiv pro te, ščo opryljudnyly riveń nadhodžennja do miscevih bjudžetiv u 2018 roci.

Share
Написати коментар
loading...