Reklama

V Ukraїni stvoryly investycijnu platformu «Energokub»

«Energokub» — ce platforma dlja pryvatnyh investoriv. Vona vberigaje їh vid učasti v bjurokratyčnyh procedurah i zakonodavčyh obmežennjah, jaki pov'jazani z budivnyctvom i vvedennjam v ekspluataciju ob'jektiv ponovnyh džerel energiї
Читати кирилицею
V Ukraїni stvoryly investycijnu platformu «Energokub»
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. V Ukraїni stvoryly investycijnu platformu «Energokub»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Energokub» — ce platforma dlja pryvatnyh investoriv. Vona vberigaje їh vid učasti v bjurokratyčnyh procedurah i zakonodavčyh obmežennjah, jaki pov'jazani z budivnyctvom i vvedennjam v ekspluataciju ob'jektiv ponovnyh džerel energiї

Jak informuje vydannja «EljektroVjesti», meta platformy — zrobyty energorynok kraїny biľš dostupnym dlja šyrokogo kola pryvatnyh investoriv. Majdančyk daje možlyvisť otrymuvaty prybutok vid prodažu elektroenergiї v tomu čysli i tym, hto ne je fahivcem u sferi energetyky.

Jak pojasnjujuť stvorennja «Energokubu»

Popyt na rozvytok ponovnyh džerel energiї v Ukraїni, jak i v sviti, prodovžuje zrostaty. Vidpovidno do danyh NKREKP stanom na 1 žovtnja 2018 roku v kraїni naličujeťsja 308 jurydyčnyh osib — vlasnykiv ob’jektiv aľternatyvnoї energetyky, jakym vstanovyly «zelenyj taryf». Z ogljadu na te, ščo budivnyctvo takyh ob’jektiv dosyť dorogyj proces, investoramy, jak pravylo, v ńomu vystupajuť velyki kompaniї, jdeťsja v povidomlenni. Takym čynom, malyj biznes i pryvatni osoby, jak džerelo investycij, zalyšajuťsja ostoroń ćogo energetyčnogo sektora.

V čomu poljagaje ideja proektu

Ideja stvorennja investycijnoї platformy «Energokub» — značno zmenšyty porig vhodžennja na rynok energoresursiv dlja tyh, hto takož hoče vesty na rynku svoju investycijnu dijaľnisť. Vartisť učasti  v cij investycijnij kampaniї počynajeťsja vid $15 tys. «Ščo istotno menše rynkovoї ciny, napryklad, sonjačnoї elektrostanciї potužnistju 1 MVt, budivnyctvo i zapusk jakoї obijdeťsja pryblyzno v 1 mln.dolariv. Pry tomu, ščo biľšisť investycijnyh proektiv aľternatyvnoї energetyky peredbačajuť budivnyctvo ne menše 5 MVt», — pojasnjujeťsja v povidomlenni.

Jakym čynom funkcionuje investycijnyj majdančyk

Investycijnyj majdančyk «Energokub» realizujeťsja v formi vyrobnyčogo kooperatyv, jakyj zarejestruvaly u červni 2018 roku v Hmeľnyćkomu. U cilomu, ce kompanija z kolektyvnoju formoju vlasnosti, učasnyky jakoї je її spivvlasnykamy i otrymujuť dyvidendy vid її dijaľnosti.

«Taka organizacijno-pravova forma dozvoljaje implementuvaty masštabni energetyčni proekty, neposyľni pryvatnym investoram samotužky. Ale  cilkom dosjažni v sojuzi z inšymy investoramy. Peršym takym proektom stane 2 MVt sonjačna elektrostancija, budivnyctvo jakoї ocinjujeťsja v $2,5 mln. investycij. Vśogo kooperatyv planuje vvesty v ekspluataciju 100 MVt potužnostej sonjačnyh, a takož vitrovyh elektrostancij do 2030 roku.

Nagadajemo, raniše my povidomljalyNa Lvivščyni vidkryvajuť sonjačnu stanciju na 36 MVt, ščo bilja mista Javoriv na Lvivščyni vveduť v ekspluataciju novu sonjačnu elektrostanciju potužnistju 36 MVt.

Share
Написати коментар
loading...