Reklama

Birža KUNA gotujeťsja zapustyty kryptogryvnju

Za pivroku-rik rozrobnyky ukraїnśkoї kryptovaljuty spodivajuťsja nazbyraty 1 mlrd grn
Читати кирилицею
Birža KUNA gotujeťsja zapustyty kryptogryvnju
  1. Головна
  2. Krypto
  3. Birža KUNA gotujeťsja zapustyty kryptogryvnju
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Za pivroku-rik rozrobnyky ukraїnśkoї kryptovaljuty spodivajuťsja nazbyraty 1 mlrd grn

Ukraїnśku cyfrovu valjutu (kryptogryvnju) planujuť zapustyty v najblyžčyj rik. Pro ce povidomyv zasnovnyk ukraїnśkoї kryptobirži KUNA Myhajlo Čobanjan v interv’ju AIN.UA

Jak rozrobljajuť kryptogryvnju

Za slovamy Čobanjana, v mynulomu roci koncepcija stvorennja kryptovaljuty na osnovi gryvni poljagala v tomu, ščo moneta zabezpečuvalasja gryvnevymy zapasamy trejderiv na osobystyh gamancjah birži.

Jak kaže Čobanjan, vid cijeї koncepciї vidmovylysja, tomu ščo її ne možna masštabuvaty. V KUNA povnistju peregljanuly jurydyčnu modeľ v porivnjanni z mynulym rokom. Zaraz її finalizujuť i vidpravljajuť na stres-testy inšym jurydyčnym kompanijam, ščob vony cju modeľ «pomučaly» dva-try tyžni. Pislja čogo počnuť jurydyčnu implementaciju.

Čobanjan pidkreslyv, ščo modeľ dozvolyť normaľno pracjuvaty z bankivśkoju systemoju i bude dostupna jak jurydyčnym, tak i fizyčnym osobam.

«Nacbank tut ni pry čomu. Ce paraleľnyj proces. Nacbank tež eksperymentuje z e-gryvneju. U nyh jde testuvannja, do jakogo vony poky ne hočuť mene dodavaty. Ale v buď-jakomu vypadku komercijna ekspluatacija počneťsja vže v nastupnomu roci, tomu ščo banaľno ne vstygnemo. Perša meta pislja zapusku — za pivroku-rik hoču, ščob my nazbyraly 1 mlrd grn», — skazav glava kryptobirži.

Do slova, na počatku roku my publikuvaly rozmovuStanislav Pod’jačev: «Ne varto vytračaty groši platnykiv podatkiv na stvorennja kryptogryvni» iz kerujučym partnerom Blockchain Lab pro deržavne reguljuvannja kryptorynku, KVEDy dlja majneriv ta fejkovi proekty na blockchain.

Share
Написати коментар
loading...