Reklama

Nimeččyni vdalosja zabezpečyty 85% energiї z aľternatyvnyh džerel

Povnyj perehid do ekologično bezpečnyh i dostupnyh džerel energiї planujeťsja do 2050 roku.
Читати кирилицею
Nimeččyni vdalosja zabezpečyty 85% energiї z aľternatyvnyh džerel
  1. Головна
  2. Novyny
  3. Nimeččyni vdalosja zabezpečyty 85% energiї z aľternatyvnyh džerel
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Povnyj perehid do ekologično bezpečnyh i dostupnyh džerel energiї planujeťsja do 2050 roku.

Nimeččyna vstanovyla rekord u vprovadženi ponovljuvanyh džerel energiї. Ctijka energija vitru, soncja, biomasy ta gidroenergiї zabezpečyla rekordni 85 % vśogo energovyrobnyctva kraїny.

Ciny na elektroenergiju vpaly do minusovyh značeń

V ramkah iniciatyvy urjadu Nimeččyna vklala značni košty v ponovljuvani džerela energiї po perehodu vid vykopnogo palyva i jadernoї energetyky do nyźkovuglecevoї. Povnyj perehid do ekologično bezpečnyh, nadijnyh i dostupnyh džerel energiї planujeťsja do 2050 roku. Investyciї v u taku energetyku buly nastiľky uspišnymy, ščo protjagom dekiľkoh godyn v nedilju ciny na elektroenergiju vpaly do minusovyh značeń, oskiľky ponovljuvani džerela zabezpečyly perevyščennja popytu.

U planah — zakryty atomni elektrostanciї

Spožyvannja vugillja vpalo do rekordno nyźkogo rivnja. Telekanal Deutsche Welle povidomyv, ščo 30 kvitnja 2017 roku elektrostanciї, ščo pracjujuť na vugilli, buly zadijani lyše miž 15:00 ta 16:00 i vyrobljaly menše 8 GVt energiї. Ce značno nyžče їh maksymaľnoї produktyvnosti (blyźko 50 GVt). Do 2022 roku zaplanovano povnistju prypynyty vykorystannja jadernyh džerel energiї, a takož majže likviduvaty vykorystannja vykopnogo palyva.

Biľšisť energetyčnyh stancij, ščo pracjujuť na vugilli v Nimeččyni, naviť ne pracjuvaly v nedilju

Patrik Grajhen, Agora Energiewende

Podibni dni stanuť absoljutno normaľnymy do 2030 roku zavdjaky tryvalym investycijam urjadu v iniciatyvu Energiewende. Ambitni energetyčni peretvorennja kraїny sprjamovani na te, ščob ščonajmenše 80% vsijeї energiї prypadaly na ponovljuvani džerela energiї do 2050 roku. Pryčomu do 2025 roku promižni ciľovi pokaznyky povynni sklasty 35-40%, a do 2035 roku — 55-60%.

Share
Написати коментар
loading...