Reklama

🎸 Jak Bleed from Within znajšly ajfon z ryfamy Kirka Hemmetta 

Ogljad dyskografiї šotlandśkogo metalkor-gurtu
Читати кирилицею
🎸 Jak Bleed from Within znajšly ajfon z ryfamy Kirka Hemmetta 
  1. Головна
  2. Muzyka
  3. 🎸 Jak Bleed from Within znajšly ajfon z ryfamy Kirka Hemmetta 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ogljad dyskografiї šotlandśkogo metalkor-gurtu

Videoversija

Jakoś batja Džejms Hetfild skazav, ščo nema ryfa – nemaje pisni. Mabuť, jogo slova vzjaly sobi za pravylo pacany z šotlandśkogo gurtu Bleed from Within. Ale skažy meni rokiv 10 tomu, ščo ja budu zahopljuvatyś cym gurtom nastiľky, ščo zmožu nazvaty jogo odnym iz najkrutišyh metal-kolektyviv sučasnosti – ja b ni za ščo ne poviryv, bo na počatku svojeї kar’jery Viziny vzagali ne vzlitaly v moїh očah i buly gurtom seredńoї paršyvosti. Ale vse zminjujeťsja i zaraz my pogovorymo pro їhnju tvorčisť detaľniše. Kolyś Kirk Hemmet skazav, ščo aľbom Metalliky zatrymujeťsja, bo jogo ryfy z’їla sobaka. Točniše, vin zagubyv ajfon zi svoїmy napracjuvannjamy. Po-perše, ce pojasnjuje unylisť materialu Hardwired, a po-druge, sudjačy z togo, jaki ryfy staly narizaty Bleed from Within – ja znaju hto znajšov telefon Kirka. Ščo ž, davajte razom pogovorymo pro nejmovirnu krutisť gurtu Bleed from Within.

Peršyj aľbom gurtu pid nazvoju Humanity vyjšov v 2009 roci. Hlopci graly ščoś detkoropodibne i buly duže shožymy na The Black Dahlia Murder. Material gurtu ne vyklykav absoljutno nijakogo interesu, ale nastupnu robotu 2010 roku Empire ja vyrišyv posluhaty. Čomuś v koli moїh znajomyh gurt dovoli často zgaduvaly, hoč ja osoblyvo ne rozumiv čomu. Na Empire muzykanty trohy zminyly zvučannja i počaly graty vže ščoś metalkoropodibne. Blyžče v storonu tehnikala. Na moment zapysu peršogo aľbomu basystom gurtu buv Krejg “Gunzi” Govans. Počynajučy z Empire vin zajnjav misce gitarysta, a za bas stav vidpovidaty Dejvi Provan. Ci hlopaky znahodjaťsja na svoїh pozycijah po śogodni. Takož jak i vokalist Skott Kennedi. Pro inšyh učasnykiv pogovorymo zgodom.

Ščodo materialu Empire v cilomu. Krašče niž bulo, ale znovu taky ja odrazu zabyv na gurt i pišov dali zajmatysja svoїmy spravamy. Tretij dysk vyjšov až čerez try roky v 2013 i nazyvavsja Uprising. Ne možu skazať, ščo čuvaky zrobyly velyčeznyj skačok v plani songrajtyngu. Pljus-minus Viziny lyšylyś na tomu ž rivni, ščo j buly, ale minorni pokraščennja dlja sebe zmig vydilyty. Napryklad, gruvovi ryfači na kštalt It Lives In Me. Tobto pacany gonjaly tehnične mitalkorjeva, ale inkoly dozvoljaly sobi spoviľnytysja, ščob narizaty kačovogo gruvnjaka. Vyhodylo zašybiś, ale zvučalo skoriše jak znuščannja, bo protjagom vśogo aľbomu v mene bulo lyše odne pytannja: a jakogo hrjena? Koroče kažučy, naviť z treťoї sproby gurt z Glazgo dlja mene ne vystrilyv. Ja b z čystoju sovistju zabyv na gurt, ale dilo v tomu, ščo vin sam na sebe zabyv na dosyť dovgyj period. Hlopaky v 2014 roci vypustyly mińjon Death Walk i zaglohly majže na 4 roky.

Poky Bleed from Within buly v tvorčomu hiatusi, barabanščyk Ali Ričardson pryjednavsja do Džoša Middltona, nynišńogo gitarysta Architects. U Džoša je proekt pid nazvoju Sylosis. Mužyky grajuť sumiš trešu, melodetu, progresyvu i vzagali – ce duže potužna komanda. Ljublju Džošyka. Tak oś, Ali dosi je postijnym učasnykom gurtu, a peršyj aľbom z Sylosis vin vypustyv v 2015 roci, koly vyjšov Dormant Heart. Plativka duže spodobalaś i tak vyjšlo, ščo cej kruteznyj dramer stav u mene asocijuvatyś same z cym gurtom, a ne svoїm osnovnym proektom. Tym ne menš, dumaju, ščo velyčezna zasluga u tomu, čomu ja vyrišyv ne vidkladaty v dovgyj jaščyk nastupnu robotu Bleed from Within zaključajetsja same v Ali. Projšlo try roky i Viziny kambeknulyś z peršym synglom pid nazvoju Alive…

Skazaty, ščo ja ne ohreniv – ničogo ne skazaty. Golovnyj ryf cijeї pisni nastiľky potužnyj, ščo ja prosto zavmer, koly vperše počuv kompozyciju. Oce vže bulo dilo, ale golovne pytannja lyšaloś vidkrytym: ce prosto čuvakam poščastylo napysaty klasnu pisnju čy dijsno čekaty čogoś potužnogo? Pytannja bulo znjato z povistky, koly hlopci reliznuly drugyj syngl Afterlife. Jak by tak m’jakše skazaty… Koroče, brejkdaun – vidval žopy. Pryčomu vin tut ne odyn i vzagali v mene odrazu proskočyly asociaciї z oldskuľnymy As I Lay Dying čy Shadows Fall, koly ci gitarni bogy narizaly žyrnjuči brejky z krutymy garmonijamy.

Otže, četvertyj aľbom pid nazvoju Era reliznuvsja v 2018 roci. Do gurtu pryjednavsja novyj gitaryst Stiven Džons, jakyj pryjšov na zaminu Martinu Evansu. Z pryhodom talanovytogo muzykanta v lyci Džonsa songrajtyng ne te ščo pidskočyv na paru shodynok vyšče, a vzletiv deś v stratosferu. Stiven, do reči, zajnjav misce šče j bek-vokalista, pryčomu stav vidpovidaty za klin-partiї, tomu vokaľni liniї Viziniv dodatkovo otrymaly x2-prokačky.

Trohy vyšče ja govoryv, ščo mene turbuvalo pytannja togo, jakogo diďka komanda ne akcentuje uvagu na gruvovyh ryfah. Jak vyjavyloś, my majemo spravu z dosyť “smyšľonnymy” pacanamy, jak rozumijuť svoї syľni i slabki storony. Vony javno tež zadalyś tym samym pytannjam, tomu Era povnistju skladajeťsja z tehničnyh ryfačiv, jaki perehodjať v poviľnyj m’jasystyj gruv, ščob dobyty navoročenymy brejkamy. Bonusom vystupajuť seksuaľni gitarni-lidy vid Gunzi. Zvučyť nače aľbom mriї, ale ce ne tak. Dilo naviť ne v dribnyh nedolikah plativky, a v tomu, ščo ja naviť ne pidozrjuvav, naskiľky čuvaky tiľky-tiľky rozganjajuťsja…

P’jatyj reliz Fracture pobačyv svit v 2020-mu. Koroče kažučy, beremo vse vyščeskazane pro poperednij aľbom i množymo… ne znaju, deś na stopijsjat. Ljubyte tehnikal? Pf, ne pytannja. Hočeťsja kačovogo gruvu? Oś vam! Atmosferne i melodijne zvučannja? Ta bazaru noľ. Prosto potrjasty baškoju pid sesksi-mitoľčyk? Nje vapros! Ščob ne hodyty kolo ta navkolo – Fracture odyn z najkrutišyh reliziv 2020 roku, odyn z najtopovišyh metalkor-aľbomiv ostannih desjaty rokiv, nu j vže dobyvočku zroblju – odyn z najkrutišyh metal-aľbomiv, jaki ja vzagali čuv u svojemu žytti. Prosto bimbaraketa-o-ma-gad-10-z-10. Sluhaty vsim. Bigom. Prjamo zaraz!

Pislja nastiľky šykarnyh robit zazvyčaj staje trohy bojazno za te, čy zmožuť muzykanty vtrymaty nastiľky vysoku planku? V jakomu naprjamku rozvyvatyś i vse v takomu dusi. Ščo ž, spočatku hlopci reliznuly trek pid nazvoju I am Damnation. Ne skazaty, ščo stavsja majnd blovin, ale lomanyj gruv pisni zdavsja dovoli sympatyčnym. A oś drugyj trek pid nazvoju Levitate – ce vže bulo ščoś inše. Po-perše, pisnja dovoli melodijna i v nij bagato čystogo vokalu. Pljus do vśogo poraduvaly minimalistyčni orkestrovi aranžyrovky, jaki ja šče zaprymityv na poperednij I am Damnation. Nu i zvisno cej nejmovirnyj brejkdaun. Ponjav, ščo perejmatyś za novyj reliz ne varto i stav očikuvaty jogo vyhodu.

Šostyj i ostannij na danyj moment aľbom Shrine vyjšov v červni 2022 roku. Jak skazav, duže važko strybnuty vyšče golovy, koly v dyskografiї vže je nadpotužnyj reliz, ale znovu taky, my majemo spravy z dostatńo gramotnymy muzykantamy. Hlopci ne staly vynahodyty velosyped, tomu lyšyly zagaľnu formu svogo materialu. Pytań nijakyh, bo cja forma – bezprograšna. Ale ščob zovsim ne povtorjuvatyś, Viziny vyrišyly trohy dodaty kompozycijam pafosu za rahunok aranžuvań. V biľšosti vony stosujuťsja orkestrovok. Zovsim v malyh dozah, zvisno, bo treba buty hvorym, ščob perebyvaty nymy žyrnjučyj kač. Tym ne menš, ciľ bula dosjagnuta – pisni Bleed from Within zazvučaly inšymy barvamy. Takož vidmiču robotu Stivena Džonsa u vokaľnomu plani. Jogo klin-partij stalo biľše, pryčomu ne prosto v jakosti bekiv, a j soľno. Shrine zaočno popadaje v mij top-2022, bo tut bez sumniviv – ce odna z najjaskravišyh metal-robit ćogo roku. Tomu jakščo ne znajomi z gurtom, to možete smilyvo počynaty svoje znajomstvo z krajńogo relizu gurtu. Abo poperednih dvoh – ne progadajete.

Ščo ž, oś takym vyjšov mij material pro Bleed from Within – odyn z moїh najuljublenišyh metal-gurtiv sučasnosti. Nezvažajučy na te, ščo rannij material gurtu meni ne podobajeťsja vid slova zovsim, šotlandśkyj kolektyv pokazuje, jak možna z časom kardynaľno zminytyś, pokraščujučy vsi svoї syľni storony z kožnym nastupnym relizom. Bleed from Within zajnjaly dosyť vygrašnu nišu, grajučy dyku pomiś tehikal-metalkoru i gruvu, tym samym ohopljujučy jak ljubyteliv Novoї hvyli amerykanśkogo metalu počatku nuľovyh, tak i majučy vsi šansy spodobatyś starožylam, jaki vyrosly na oldskuľnomu treš-metali čy na post-treševyh komandah 90-h rokiv. Ale ce bulo pytannja času. Htoś mav zapovnyty cej metaličnyj probil, ščob vydilytyś na foni kupy odnomanitnyh modernovyh kolektyviv. I ja radyj, ščo ce zrobyly same Bleed from Within. Spodivajuś, ščo gurt zmože vtrymaty planku i zdyvuvaty v majbutńomu šče biľše sluhačiv, ščob moї goloslivni zajavy pro “odyn z najkraščyh kolektyviv sučasnosti” vže ne zvučaly nastiľky gučno i pafosno. A čy podobajeťsja vam Bleed from Within? Jak počuly cej gurt i ščo vzagali pro ńogo dumajete? Pyšiť v komentarjah. Ne zabuďte perejty za posylannjam, ščob postavyty lajk video ta pidpysatyś jak na mij kanal, tak i na moї socmereži. Na śogodni v mene vse, vsim djakuju za uvagu! Pobačymoś na storinkah sajtu. Sluhajte tiľky horošu muzyku!

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...