Reklama

🎸 Važlyvi Nju-metal aľbomy

20 nedoocinenyh ta uljublenyh aľbomiv nju-metal žanru
Читати кирилицею
🎸 Važlyvi Nju-metal aľbomy
  1. Головна
  2. Muzyka
  3. 🎸 Važlyvi Nju-metal aľbomy
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
20 nedoocinenyh ta uljublenyh aľbomiv nju-metal žanru

Videoversija

Nju-metal – ce žanr, do jakogo znevažlyvo stavyťsja jak muzyčna elita, tak i trušni metalhedy. Vin nače znahodyťsja v takomu sobi limbo i na peršyj pogljad zdajeťsja, ščo ne podobajeťsja majže nikomu. Ale pry ćomu nju-metalu vdalosja v svij čas staty odnym z najpopuljarnišyh muzyčnyh žanriv v sviti. Majemo oś takyj paradoks. 

Dovoli často nju-metalu zakydajuť te, ščo v ćomu styli ne obov’jazkovo maty garni muzyčni zdibnosti, ščo vin dosyť mizoginnyj, a takož moje najuljubleniše – ce zovsim ne metal. Cikavo, ščo biľšisť ljudej, jaki znevažajuť žanr ta vykorystovujuť podibni vyslovljuvannja v jogo storonu, asocijujuť nju-metal v peršu čergu z Limp Bizkit, Crazy Town, Linkin Park ta podibnymy komandamy. 

Ščo ž, inkoly buvaje, ščo najpopuljarniši predstavnyky togo čy inšogo muzyčnogo segmentu je daleko ne najkraščymy gurtamy stylju. Jakščo kopnuty bodaj trohy glybše, to možna zdyvuvatyś, naskiľky ž v ćomu žanri bagato krutyh muzykantiv, neordynarnyh idej i, najgolovniše, cikavyh aľbomiv. Same pro ostannje ja hoču pogovoryty.

U ćomu spysku ja podiljusja nju-metal robotamy, jaki vvažaju najkraščymy v žanri i jaki v svij čas syľno na mene vplynuly. Dejaki z nyh dostatńo vidomi, ale biľšisť – nespravedlyvo obdileni uvagoju relizy. Pry ćomu vony na dekiľka goliv pereveršujuť mejnstrymnyi roboty žanru.

Važlyve dodaty, ščo ja ne vključyv žodnogo aľbomu Korn, oskiľky vže je okremyj material pro gurt, z jakym možna oznajomytyś tut. Takož obijšov storonoju The Burning Red vid Machine Head, adže pro Robba Flinna z kompanijeju takož gotujeťsja okremyj material. Te same stosujeťsja Linkin Park i Slipknot, jaki vyjduť najblyžčym časom. A teper, koly z peredmovoju pokinčeno, možna bezposeredńo perejty do spysku uljublenyh ta nedoocinenyh nju-metal aľbomiv.

40 Below Summer – The Morning After (2003)

Komanda z Nju-Džersi, jaka maje u svojemu skladi odnogo z najharyzmatyčnišyh vokalistiv v nju-metal žanri – Maksa Illidža. Ce tretij aľbom gurtu, jakyj vypuščenyj do togo, jak rozpočneťsja peretasuvannja kadriv v stani kolektyvu, pislja čogo hlopci reliznuť šče odyn aľbom i zatyhnuť až do 2013 roku. Maks Illidž maje duže cikavu maneru spivu. U ńogo nezvyčajnyj tembr, koly vin perehodyť na čystyj vokal, pljus ja obožnjuju jogo isteryčnyj skrym. Perlynoju dysku vystupaje spiľnyj trek z vokalistom Ill Nino Kristianom Mačado, jakyj nazyvajeťsja F.E., ščo označaje Fuck Everything. Jak oryginaľno dlja žanru, ale my tut pro mazafaku govorymo. Zagalom, gidna robota, ščob opynytysja u topi najkraščyh aľbomiv žanru.

Flaw – Through the Eyes (2001)

U bagaťoh komandah zavždy jduť jakiś srači miž vokalistom ta inšymy členamy gurtu. Flaw tak samo ne omynuv rozbrat miž učasnykamy kolektyvu. Škoda, adže gurt mav velyčeznyj potencial. Їhnij majbutnij material – njuha seredńoї paršyvosti. Ale v dyskografiї gurtu je dva klasni aľbomy. Točniše, odyn horošyj, jakyj vony vypustjať u 2004 roci i odyn prekrasnyj – ja same pro Through the Eyes. Kris Voľc vidnosyťsja do tyh vokalistiv, jakym može pyšatysja veś žanr. Jogo svojeridna manera spivu zapam’jatovujeťsja, a partiї, jaki vin pyše – nadzvyčajni. V obojmi v ńogo i skrym, i čystyj spiv, i naviť rečytatyv, pryčomu na ataci! Through the Eyes – atmosferna ta neordynarna robota. Velyka virogidnisť, ščo dysk spodobajeťsja šanuvaľnykam Tool, bo tut proslidkovujuťsja vajby cijeї prog-komandy. Dodam, ščo duže taščuś vid gitarnogo tonu. U ńogo je tak zvanyj pisok, ale vin ideaľno vpysujeťsja v zvuk i atmosferu. Nezrivnjannyj dysk! 

A Perfect Circle – Thirteenth Step (2003)

Sajd-proekt vokalista Tool Džejmsa Mejnarda Kinana i Billa Hoverdelja – їhńogo gitarnogo tehnika. Do togo jak Kinan pobuduvav svoju vynorobnju Korvo B’janko v Tussenti – vse, ščo vin ne robyv – peretvorjuvalosja na zoloto. Thirteenth Step – drugyj dysk Ideaľnogo Kola ta mij uljublenyj aľbom u dyskografiї. Napevno, jakščo komuś poščastylo podyvytyś vyser Pola Andersona pid nazvoju Resident Evil Afterlife, to pam’jataje trek The Outsider – najkrašče, ščo je v cij nedoekranizaciї kuľtovoї gry. Ale na aľbomi ščo ne trek – hit. Na ćomu relizi muzykanty z A Perfect Circle tjagotijuť do klasyky, metalu, progresyvu, aľternatyvy, atmosferika i čogo zavgodno. Thirteenth Step možu z upevnenistju nazvaty pozažanrovym dyskom. Robota na vsi časy!

Cold – A Different Kind of Pain (2005)

Cold – odna z nebagaťoh uljublenyh post-granž komand. Nezvažajučy na te, ščo na ćomu aľbomi zminylysja obydva gitarysty, a odyn z nyh zvalyv v Evanescence, robota vyjšla prekrasnoju. Napysannjam biľšoї častyny materialu zajmavsja vokalist Skuter Uord, adže u ńogo na cej moment v jogo žytti nastala čorna smuga: vid raku pomerla sestra, rozryv dovgyh vidnosyn i nevyznačenisť z gurtom – vse ce vpalo tjažkym vantažem na Uorda, vnaslidok čogo vin napysav najdepresyvnišyj material v istoriї kolektyvu. Muzyka ne prosto depresyvna, a skoriše melanholijna. Ale pry ćomu strašenno garna i hitova. Bo ščyra. Do reči, sam Skuter vvažaje A Different Kind of Pain najkraščoju plativkoju v dyskografiї i nazyvaje istynnym aľbomom, jakyj v povnomu obsjazi harakteryzuje Cold. Ne možu ne pogodytyś. Ideaľnyj aľbom dlja pohmuroї pogody čy prygničenogo nastroju. Osobysto mene rjatuje zavždy.

Incubus – Make Yourself (1999)

Jak by ja ne ljubyv aľbom S.C.I.E.N.C.E. 1997-go roku – їhnij samyj nju-metaličnyj reliz, ale Make Yourself vse ž taky znahodyťsja deś poseredyni miž tym, jak gurt zvučav v kinci 90-h i tym, ščo muzykanty počnuť graty v seredyni nuľovyh – lajtovu i trohy zanudnu aľternatyvu. Na Make Yourself skukoty i vanili ostannih robit nemaje zovsim. Komanda prosto z’їhala z tak zvanoї njušky v biľš aľt-rokove zvučannja, ale pry ćomu hlopci zalyšylysja dyko gruvovymy i drajvovymy. Velyčezna zasluga hitovosti materialu ležyť na vokalisti Brendoni Bojdi. Dosi ne možu zmyrytysja z tym, ščo na nastupnyh relizah gurtu vin umudryvsja poheryty kruti pryspivy na kštalt Pardon Me. Jakyj žah.

American Head Charge – The War of Art (2001)

Šalena, boževiľna i vidbyta na vsju golovu plativka. Zavždy sebe zapytuvav: nahrjena stiľky narodu takym komandam, jak American Head Charge čy Slipknot? Do reči, Šon Kren tisno pov’jazanyj z gurtom, oskiľky robyv Hedam remiksy, a v klipi Just So You Know maska Klouna z’javljajeťsja v jakosti pashalky. Tak oś, The War of Art – sumiš agresyvnogo aľt-metalu ta brudnogo indastrialu. Periodamy valyť taka ljuť, ščo dupa lopajeťsja vid važkosti ta agresiї. A jakyj u nyh vokalist! Kameron Hikok zavždy vidnosyvsja do najcikavišyh golosiv u mazafaci. Ale, na žaľ, prosrav vse. Jak i sam gurt. Bagato hto storčavsja, a htoś naviť zlovyv peredoznjak. Gitarystu Karmi Čymi poščastylo zvalyty v Otep. Do reči, čerez її ližko projšlo ščoś dofiga mazafačnyh muzykantiv. Oh uže cja Otep. Tak oś, American Head Charge ne tak davno namagalysja v rejunion, ale ja dumaju, ščo slovo “namagalysja” vyčerpne po vidnošennju do їh dijaľnosti. Ale cej reliz – odyn iz najkraščyh aľbomiv u žanri. Šče raz, prosto šalena robota. Neodminno rekomenduju oznajomytyś! 

Adema – Unstable (2003)

Gurt zvedenogo brata Džonatana Devisa z Korn ta basysta Dejva DeRu, jakyj takož grav iz Devisom u jogo peršij komandi SexArt. Adema – šče odni predstavnyky nju-metal bandy, u jakyh počalasja čeharda z vokalistamy. Unstable – ostannij dysk iz frontmenom Markom Čavesom. Rešta muzykantiv v podaľšomu počala pysaty sumnivnoї jakosti material. I je roboty, jaki krašče vzagali ne zgaduvaty! Ale Unstable – ce duže vidomyj i vpiznavanyj v nju-metal kolah dysk, jakyj mistyť bagato hitiv. Biľša polovyna trekiv dosi je v mojemu plejlysti. Figovo, ščo čerez ambiciї čy givnjanyj harakter kogoś iz učasnykiv rozpadajuťsja taki klasni komandy. A ščo vdijaty?..

10 Years – The Autumn Effect (2005)

Komanda jaka ne može ne spodobatysja tym, hto ljubyť nekvaplyve atmosferne zvučannja z duže krutym vokalom. Zvučannja gurtu možna opysaty jak aľt-metal u pojednanni z progresyvom rokom. 10 Years dlja mene zavždy bula takym sobi mazafačnym variantom Tool. Takož u mene veś čas v golovi krutyťsja te, ščo vony je amerykanśkoju variacijeju Karnivool. Napevno tak i je, bo možna provesty bagato paralelej z debjutnoju robotoju Themata vid avstralijśkyh geniїv, počynajučy vid struktury piseń, zakinčujučy vokalom. Šče j vyjšly ci dvi roboty v odyn rik. Ne znaju, naskiľky moje porivnjannja dopomože zrozumity zvučannja 10 Years, bo spodivajusja, ščo vy znajomi z šedevraľnym Themata, a jakščo ni, to pro cej aľbom bude trohy dali po spysku. A narazi ja rekomenduju obov’jazkovo posluhaty The Autumn Effect. Duže krasyvyj aľbom. 

Switched – Subject to Change (2002)

Tak zvana olstar-komanda, vokalistom jakoї je Ben Šygeľ – nezminnyj prodjuser Chimaira. Krim ńogo u Switched grav odyn iz moїh uljublenyh barabanščykiv – Čed Zeliga, jakyj potim zvalyv u Breaking Benjamin. Gitarystom vystupav BiSi Košmit, nyni učasnyk Nonpoint, a za bas vidpovidav Kori Laveri – ridnyj brat Klinta iz Sevendust. U komandy vśogo dva aľbomy, miž jakymy važko obraty, oskiľky vony odnakovo kruti i pry ćomu dosyť rizni. Subject to Change blyžče do togo samogo ponjattja mazafaka, u toj čas, jak dysk Ghost in the Machine 2006-go roku – ce skoriše aľternatyvnyj metal. Rekomenduju obydva aľbomy – vony duže kruti!

P.O.D. – Payable on Death (2003)

Peršyj aľbom zapysanyj z gitarystom Living Sacrifice Džejsonom Trabi. I pry ćomu mij uljublenyj reliz danogo gurtu. Ne te ščob ja prynyžuvav zaslugy їhńogo “kanoničnogo” gitarysta Markosa K’jurela, ale na moju dumku Džejson krutišyj jak muzykant. Jogo muzyčnyj svitogljad, jogo tehnika, jogo pidhid do songrajtyngu – vse ce vylylosja v te, ščo vin razom z P.O.D. vypustyv prosto naprosto vidminnyj reliz! Zvyčajno, ščo bez rešty učasnykiv cja robota ne bula b takoju vydatnoju, ale ja vvažaju, ščo velyka zasluga cijeї plativky zaključajeťsja v tomu, ščo gurt znajšov čudovogo gitarysta. Nu i zvisno ja ne možu omynuty storonoju prygolomšlyvogo vokalista Sonni Sandovala, jakogo ja vvažaju odnym z najkrutišyh tekstovykiv u žanri.

Alien Ant Farm – Anthology (2001)

Odyn iz najcikavišyh ta najkumednišyh kolektyviv v žanri. Sposterigaty za їhnimy lajvamy – šče te zadovolennja. Osoblyvo stežyty za ruhamy basysta! Ale jakščo govoryty pro muzyku, to dlja mene Alien Ant Farm je čy ne kvintesencijeju zvučannja kincja 90-h ta počatku 00-h. Po suti gurt je saundtrekom dlja vsih molodižnyh komedij tyh rokiv. Їhnij drajv i zapal – ce te, za ščo ja šaleno poljubyv Alijeniv. Adže hto z nas ne ljubyv ganjaty v Tony Hawk’s Pro Skater 3 pid їhnju Wish? Sluhajučy podibni roboty, ja trohy počynaju sumuvaty za mynulym. Ne duže ljublju cju spravu i zavždy namagajusja dyvytysja tiľky vpered, ale ščo vdiješ, jakščo muzyka vyklykaje same taki emociї?

ill Nino – Revolution Revolucion (2001)

Ill Nino – odni z najjaskravišyh predstavnykiv nju-metalu žanru, bo dumaju, ščo u bagaťoh mazafaka vyklykaje asociaciї z dredamy, šyrokymy štanamy, adidasom i oś vsym cym. Ale Ill Nino vygidno vyriznjalysja na foni koleg po cehu. Gurt z’javyvsja v toj čas, koly nabyraly populjarnisť “radiofrendli” komandy, jaki zvučaly zandto prylyzano i lajtovo, pljus buly vsi jak na pidbir. Čuvaky z Ill Nino їm na protyvagu vystrilyly nadpotužnym relizom, vid ryfiv jakogo dupa vylitala u vikno, a vid boževiľnogo vereščannja vokalista Kristian Mačado zakladalo vuha! Ill Nino počaly nazyvaty rjativnykamy žanru ta kovtkom svižogo povitrja. Їhnim osnovnym devizom bulo graty jakomoga potužniše, ale pry ćomu nadzvyčajno melodijno. I cja melodijnisť – te, ščo tak vydiljalo gurt sered masy nju-metal kolektyviv. Dilo v tomu, ščo gurt garmonijno vplitav v muzyku elementy merengy, saľsy, ča-ča-ča ta inšyh latynoamerykanśkyh melodij i rytmiv, za ščo, vlasne, bagato hto poljubyv cej gurt.

Dodam, ščo Ill Nino – ce idejnyj spadkojemeć aľbomu Roots vid Sepultura i ranńogo Soulfly. Te, čym zajmavsja Maks Kavalera na zahodi svojeї kar’jery v Sepulturi, ne moglo ne zalyšytysja nepomičenym, tomu jogo etno-metalični ideї otrymaly rozvytok u ​​vygljadi Ill Nino. Čomu ja veś čas govorju pro gurt u mynulomu časi? Tomu ščo hlopciv takož ne omynula katavasija z kadramy, ta šče j do vśogo počalyś ramsy za prava na nazvu, tomu komanda vže ne isnuje u tomu vygljadi, za jakyj my її poljubyly. Lyšajeťsja zmyrytysja.  

Dry Kill Logic – The Dead and Dreaming (2004)

Dry Kill Logic pokazaly, ščo nju-metal može zvučaty tehnično. Їhni metalični ryfači znosjať bašnju, a vokalist Kliff Rigano, nezvažajučy na te, ščo vygljadaje jak geroj Pereviznyka abo Forsažu, vydaje taki kruti pryspivy, jaki ne vylazjať iz golovy rokamy. Jakščo peršyj aľbom gurtu buv čystoporodnoju njuškoju, to The Dead and Dreaming vidriznjajeťsja biľš metaličnym zvučannjam. Točniše, metalkorovym. Ale metalkorovym po ńju-jorkśky. Adže spočatku metalkorom nazyvalysja hardkorovi komandy z lysymy nakačanymy mužykamy, jaki v hardkor dodavaly elementy metalu. Tak i utvoryvsja metalkor. Zgodom metalkorom počaly nazyvaty vzagali inšu muzyku, pljus žanr počav asocijuvatyś z melodyzmom i sopljamy. I jakščo vzjaty Ill Nino, Dry Kill Logic i dejaki komandy, pro jaki pogovorju pizniše – ce buv by logičnyj rozvytok stylju, bo komandy počaly robyty stavku na tehničnisť, tomu nju-metal mav vsi šansy podobatyś jak predstavnykam metaličnoї tusovky, tak i ljubyteljam aľternatyvy. Ale žanr povernuv zovsim ne tudy, a potim vzagali zdoh. Taki spravy.

Spineshank – Self Destructive Pattern (2003)

Tretja plativka komandy z Los Andželesu, jaka predstavljaje soboju miks nju-metalu ta indastrialu. Spineshank, jak na mene, je najkraščymy predstavnykamy ćogo syntezu, za ščo j otrymaly misce v topi. Ale same na Self Destructive Pattern hlopci staly blyžče do aľternatyvnogo metalu, bo značno pozbavylyś industriaľnyh elementiv. Kompozyciї robljať velykyj akcent na melodyzm. Čogo vartyj tiľky odyn Forgotten! Osnovnoju fiškoju gurtu je te, ščo muzykantam kruto vdajeťsja vplitaty v strukturu piseń brydži, tobto perehody miž kupletamy ta pryspivamy. Muzykanty syľno prosidajuť v dynamici pislja kupletu, ščob potim potužno uvirvatyś v pryspiv, vynosjači sluhača natyskom. Eh, zaraz takoї muzyky biľše ne robljať.

Mudvayne – Lost and Found (2005)

Važko obraty miž šalenoju debjutnoju robotoju ta tretim biľš rozmirenym dyskom. Zupynyvsja na drugomu varianti, bo ja ljublju balans. Oskiľky v podaľšomu gurt počav robyty trohy inšu muzyku, to cej aľbom možna vvažaty takoju sobi tvorčoju veršynoju Madvejniv. Na Lost and Found їhnja ljuť, tehničnisť i natysk zalyšajuťsja na misci, prosto vony trišky zmenšujuť oberty. Nu i pljus pozbulysja grymu i žahlyvogo sceničnogo obrazu, ščo govoryť pro novu vihu v rozvytku gurtu. Vokalistu Čadu Greju vdajeťsja vryvatysja v čystyh rozspivkah gostrym i blyskavyčnym skrymom, nu a basyst Rajan Martini – ce vidpoviď na časte pytannja: a naviščo metal-gurtu basyst?

Tak oś, nju-metal – ce same toj žanr, de vy možete počuty bagato krutyh bas-gitarystiv i Rajan – odyn iz najkraščyh na ćomu popryšči. Bas – važkyj dlja osvojennja instrument, prosto potribno vmity na ńomu graty. Ja poljubyv nju-metal jakraz čerez te, ščo žanr slavyťsja krutoju rytm-sekcijeju. Tym ne menš, na aľbomi prosto nejmovirna kiľkisť hitiv. Dejaki z nyh možna bulo čuty v saundtrekah Need For Speed Underground abo u fiľmi Pyla 2. Odyn z najuljublenišyh aľbomiv u žanri, jakyj gidnyj buty v peršij desjatci!

Bloodsimple – A Cruel World (2005)

Bloodsimple vidnosyťsja do rozrjadu tak zvanyh superkomand. U ćomu kolektyvi graly učasnyky ńju-jorkśkoї metalkoru komandy Vision of Disorder. Bloodsimple – ce gitaryst Majk Kennedi ta vokalist Tim Viľjams. Takož u grupi graly ridnyj brat Troja Sandersa z Mastodon – Kajl Sanders, a takož barabanščyk Kris Gamiľton, jakyj stukav u Downset ta Crowbar. Rezuľtatom roboty takogo potužnogo kolektyvu stav aľbom A Cruel World, jakyj po pravu nazyvaly odnym iz najkraščyh reliziv 2005-go roku. Komandu pomityv vokalist Madvejn Čad Grej i ne prosto pidpysav na svojemu lejbli, a takož zaspivav na odnij iz piseń. Muzyka gurtu javljala soboju sumiš aľternatyvnogo metalu, metalkoru i dejakyh elementiv granžu na kštalt Alice in Chains, bo čystyj vokal Tima Viľjamsa trohy nagaduvav Lejna Stejli. Vzagali, Tim – ce prosto zvir. Te, jak vin vykorystovuje svij skrym ta čystyj spiv – med dlja vuh. 

Nedarma ce odyn iz uljublenyh vokalistiv Robba Flinna. Vin naviť poklykav Tima dlja učasti v proekti Rodaranneri Junajted. Tim zapysav vokaľnu partiju dlja treku Army of the Sun. A ščodo muzyky, to ce nastiľky kruta robota, jaka može u najvažčyj kač, jakyj tiľky možna ujavyty, a takož v nejmovirnu hitovisť ta duševnyj melodyzm. Ce odyn iz najkraščyh aľbomiv, ščo ja čuv u žytti. Vin za vsi ci roky ni krapli ne nabryd i tomu zajmaje taku vysoku pozyciju v mojemu spysku. Pislja dvoh aľbomiv gurt rozpavsja, a Tim Viľjams ta Majk Kennedi znovu voskresyly Vision of Disorder. Na ćomu istorija gurtu zakinčylasja.

Five Pointe O – Untitled (2002)

Šče odyn gurt, jakyj promajnuv, jak meteor. U dyskografiї pacaniv i divčynky lyše odyn povnocinnyj aľbom i dva ranni mińjony. Vperše ja gurt počuv na saundtreku do peršogo fiľmu Resident Evil i zakohavsja u pojednannja tjažkosti ta melodyzmu. Ale, jakščo česno, duže važko opysaty cju robotu v kiľkoh slovah. Tut stiľky vśogo. Jak zgaduvav raniše, toj vypadok, koly nju-metal mežuje z metalkor-kornjamy, ale pry ćomu tut znajšlosja miscja dlja 12-hvylynnogo spejs-rokovogo nomeru Aspire, Inspire, dlja šalenogo ta isteryčnogo Untitled, dlja mistyčnogo trajbu Purity 01 i krasyvoї The Infinity. Vokalist Deniel Strabl – mig buty odnym iz najkraščyh vokalistiv u žanri, jakščo b gurt ne pišov u nebuttja pislja zapysu ćogo aľbomu. Prykro. Duže prykro za takyj vtračenyj potencial.

Karnivool – Themata (2005)

Avstralijśki prog-muzykanty, peršyj aľbom jakyh vse ž biľše tjagotije do aľternatyvnogo metalu. Ja zaraz govorju same pro Themata. Cej aľbom – odyn z najkraščyh predstavnykiv žanru, jakyj je sumiššju aľt-metalu i progresyvnogo roku. Themata može pohvastatyś krutymy orkestrovymy aranžuvanjamy u zaglavnij kompozyciї, jaki pry ćomu pozbavleni zajvogo pafosu, skažemo, tyh že Muse, misce znajšlosja Mešuggovśkij polirytmiї na Scarabs, Tulovśkomu vajbu na L1FELIKE, a takož duže rozumno zajuzanyj efekt zaškaljujučogo klipingu na Synops. Ostannij, do reči, ce vzagali odyn iz nakrutišyh trekiv, ščo ja čuv u žanri. I ce ja šče ne zgaduvav melodijni ta spokijni nomery aľbom! Ne maju ničogo proty, koly їh nazyvajuť odnym iz najtalanovytišyh gurtiv planety. Škoda, zvyčajno, ščo dosi nevidomo, čy dočekajemoś kolyś vid Karnivul četvertogo studijnogo relizu. Hto znaje, adže novyj aľbom Tool dočekalyś. 

Deftones – Koi No Yokan (2012)

Ljublju Deftones za te, ščo kožnyj aľbom gurtu – riznyj i pro buď-jakyj z nyh možna govoryty dosyť dovgo. Koi No Yokan ideaľno pojednuje v sobi elementy Mešuggovśkogo zvučannja ta atmosfernogo šugejzu. Toj moment, koly nihto z osnovnyh generatoriv idej ne tjagne na sebe kovdru. Ja govorju pro gitarysta Stivena Karpentera ta vokalista Čyno Moreno. Vid šugejz-elementiv vidpravljaje v kosmos, a koly Karpenter rozčehljaje vośmystrun – hovajsja, bo vin vydaje nastiľky potužnyj zvuk, ščo až vidvysaje ščelepa! Ljublju ja syntez Moreno-Karpentera (zvučyť jak teorema, hah), ščo ž porobyš. Koi No Yokan – ce odyn iz najkraščyh aľbomiv komandy ta odyn z uljublenyh reliziv u žanri vzagali. Znaju, ščo bagato hto obrav by White Pony, ale postarajuś zrobyty najblyžčym časom okremyj material pro Deftones, v jakomu pogovorymo pro gurt detaľniše. 

Sevendust – Animosity (2001)

Sevendust – odna z nespravedlyvo proignorovanyh komand u našyh krajah. Možna skazaty, ščo gurt stojav u vytokah aľt-metaličnogo zvučannja. Devid Drejman iz Disturbed ta Salli Erna iz Godsmack govoryly, ščo їhni gurty styryly svoje zvučannja same u cyh hlopakiv. Sevendast skladajeťsja z dyvovyžnyh muzykantiv, vključajučy barabanščyka Morgana Rouza, tehnikoju jakogo nadyhalysja Čad Zeliga z Breaking Benjamin abo Šennon Larkin iz Godsmack, gitaryst Klint Laveri, jakyj je ne tiľky uljublenym muzykantom u bagaťoh komand žanru, ale takož dopomagje u napysanni materialu dlja dejakyh iz nyh. I jak ne skazaty pro prygolomšlyvogo vokalista Lajona Vizerspuna? Vsi razom vony stvorjujuť unikaľne ta vpiznavane zvučannja gurtu.

Animosity – tretij i peršyj mejnstrimnyj dysk kolektyvu, na jakomu vony trohy biľše dodaly melodyzmu ta elementiv post-granžu. Učasnyky gurtu je takym sobi horom, de spivajuť vidrazu vsi muzykanty. Ale osnovnymy vokaľnymy partijamy zajmajuťsja, bezposeredńo, sam vokalist ElDžej, jakyj vidpovidaje za lid-partiї, barabanščyk Morgan Rouz vyključno skrimyť, a Klint Laveri vykorystovuje jak čystyj vokal, tak i det-metal garmoniї. Razom ce pracjuje, jak godynnyk, a hity, jaki vydaje gurt – vїdajuťsja raz i nazavždy. Na aľbomi bagato jak kačovyh bojovykiv, napryklad T.O.A.B., tak i melodijnyh nomeriv, takyh jak Trust. Dodam, ščo Lajon Vizerspun – dyvovyžnyj frontmen! Sevendust – nejmovirno talanovyta komanda, jaka ne zavojuvala šyrokoї populjarnosti u ljubyteliv aľternatyvnoї sceny. Prote ja viddaju umovne perše misce same Sevendastam. Na mij pogljad, biľše, niž zaslužyly.

Ščo ž, oś takym vyjšov mij spysok uljublenyh aľbomiv nju-metal žanru. Poza bortom lyšyloś kiľka cikavyh robit, tomu jakščo hočeťsja počytaty i pro nyh – dajte znaty. Zroblju takyj sobi dodatok do osnovnoї častyny. Najblyžčym časom očikujte okremi materialy jak pro gurty z ćogo spysku, tak i posty pro komandy, jaki v ńomu ne opynylysja. A čy podobajeťsja vam nju-metal? Jaki vaši uljubleni gurty jay zapysy ćogo žanru? Možemo prystupyty do dyskusiї. Na śogodni v mene vse, pobačymoś na storinkah sajtu najblyžčym časom. Sluhajte tiľky horošu muzyku!

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...