Reklama

Ogljad vbudovanogo kryptogamancja Telegram: koncept krutyj, realizacija ne duže

Читати кирилицею
Ogljad vbudovanogo kryptogamancja Telegram: koncept krutyj, realizacija ne duže
  1. Головна
  2. Krypto
  3. Ogljad vbudovanogo kryptogamancja Telegram: koncept krutyj, realizacija ne duže
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

12 veresnja Telegram anonsuvav integraciju gamancja TONCoin. Raniše gamaneć buv prosto botom @wallet, a zaraz stav častynoju zastosunku z okremoju knopkoju v menju.

Telegram Wallet dozvoljaje zberigaty BTC, USDT i TON, kupljaty i prodavaty їh za dopomogoju kartky ta golovne — nadsylaty kryptu spivrozmovnykam. Naskiľky jakisno i deševo ce pracjuje i čy varto korystuvatyś gamanecm Telegram? Ja pereviryv vsi funkciї krim pokupky z kartky i zalyšyvsja rozčarovanym.

Jak vidkryty gamaneć Telegram Wallet

V dekstopnomu zastosunku — natysnuty na knopku z tŕoma smužkamy, potim natysnuty knopku z gamancem.

V mobiľnyh zastosunkah — perejty v nastrojky, natysnuty knopku z gamancem.

Kastodiaľnyj čy nekastodiaľnyj?

Nekastodiaľni gamanci zberigajuť pryvatnyj ključ na lokaľnomu prystroї. Їh možna eksportuvaty v inšyj gamaneć čy zrobyty bekap. Kastodiaľni gamanci zberigajuť ključi na serverah kastodiala i bezpeka koštiv klijenta povnistju zaležyť vid kastodiala.

ZMI často pyšuť, ščo Telegram Wallet nekastodiaľnyj abo self-custody, ale ce ne tak. Telegram Wallet kastodiaľnyj — pro ce prjamo skazano v Ugodi korystuvača. Krim togo, komanda poperedžaje, ščo može zamorozyty gamaneć ta aktyvy, jakščo vlasnyk bude vykorystovuvaty jogo v zločynnyh ciljah. Vy ne volodijete svoїm gamancem i kryptoju, a dovirjajete їh komandi gamancja.

Krim togo, v gamanci je limity: napryklad, perekazy obmeženi do €15 tys v deń i €35 tys v misjać. Jakščo projty KYC, to limity vyrostuť do €100 tys v deń i €1 mln v misjać.

Pozytyvna dyskryminacija TON

Telegram Wallet pidtrymuje TON, BTC ta USDT TRC-20. Popovnyty gamaneć možna tŕoma sposobamy: z inšogo gamancja, kupyty z kartky čy kupyty na vbudovanomu P2P-rynku. U porivnjanni z P2P na Binance, obminni kursy vyšči na 4-5%.

Ja perekazav na svoju adresu trohy USDT i otrymav spoviščennja pro pidtverdžennja depozytu v Telegram. Ce zručno.

Teper te, ščo malo buty golovnoju fičeju gamancja, — možlyvisť nadislaty kryptu prjamo v čati. Tut ja rozčaruvavsja: spivrozmovnyku možna vidpravyty lyše TON. Vy ne možete nadislaty USDT ta BTC komuś zi spysku kontaktiv. Dlja ćogo, jak i u vsih inšyh gamancjah, potribno vvodyty adresu.

Doveloś obminjaty USDT na TON. Ja zrobyv ce u vbudovanomu obminnyku po knopci Exchange. Vin ne pokazuje komisiju za obmin, tož ja її rozrahuvav vručnu. Na moment obminu TON koštuvav $1.87 i za 2 USDT ja mav by otrymaty 1,069 TON, tobto komisija za obmin sklala 2%.

Ja otrymav svij TON i sprobuvav vidpravyty jogo v čati. Ščob vidpravyty tokeny treba abo natysnuty knopku Send v gamanci, abo natysnuty knopku Wallet v menju vidpravky vkladeń v aktyvnomu čati.

V gamanci pry natyskanni na knopku Send vidkryvajeťsja vkladka z vyborom kontaktiv, jakym vy možete nadislaty TON. Dali potribno lyše vvesty sumu i pidtverdyty perekaz.

Ščo kruto — v čati z’javljajeťsja mini-zvit pro tranzakciju, tobto spivrozmovnyk odrazu bačyť, ščo i skiľky jomu nadislaly.

Ljudyna, jaka raniše ne mala sprav z kryptovaljutamy, rozibralaś, jak korystuvatyś cym gamancem — ce vže dobre.

V kinci ja vyviv zalyšky USDT na inšyj gamaneć. Za tranzakciju USDT TRC-20 gamaneć bere 2 USDT komisiї, pry tomu ščo v mereži TRON komisija za tranazkciju USDT zaraz skladaje bilja $1.

USDT pryjšly na moju adresu za 5-6 hv, tobto nijakoї vnutrišńoї bjurokratiї, jak v dejakyh kastodiaľnyh gamancjah, tut na ščastja nema.

Vysnovky pro Telegram Wallet

Vbudovanyj gamaneć v populjarnomu mesendžeri — ce vže velykyj krok do populjaryzaciї kryptovaljut sered normisiv. Odnak ščob staty dijsno populjarnym, Telegram Wallet treba vyrišyty kiľka problem:

  • dodaty vidpravku USDT  ta BTC kontaktam — zaraz kožen čuv pro bitkoїn ta zrozumije ščo take «kryptodolar», ale ščo take TON dovedeťsja pojasnjuvaty dovgo;
  • zalučyty biľše merčantiv na P2P, bo USDT po cini jevro — ce zanadto;
  • prydumaty kejsy dlja vnutrišnih plateživ — oplatu Telegram Premium kryptoju zi znyžkoju, vbudovanu oplatu za dostup do zakrytyh kanaliv abo platni spojlery (pryvit, Onlyfans).

Z inšogo boku, hoč ščo b komanda Telegram Wallet ne prydumala i jakym by zručnym ne stav cej gamaneć, vin zalyšyťsja kastodiaľnym. Ja ne radžu zberigaty na ńomu biľše, niž vy b ryzyknuly nosyty v zadnij kyšeni štaniv.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...