Reklama

📗 Bazove vyvčennja poľśkoї movy

Porady i rozvijannja mifiv
Читати кирилицею
unsplash.com
📗 Bazove vyvčennja poľśkoї movy
  1. Головна
  2. Kreatyv
  3. 📗 Bazove vyvčennja poľśkoї movy
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Porady i rozvijannja mifiv

Zgidno z danymy OON blyźko 2,5 mln ukraїnciv znajšly pryhystok u Poľšči. Biľšisť z nyh vperše styknulasja z poľśkoju movoju, ale dlja funkcionuvannja v suspiľstvi potribno maty hoč jakyjś slovnykovyj zapas.

Dlja bagaťoh vidomyj mif pro legkisť poľśkoї i shožisť do ukraїnśkoї. Naspravdi isnuje bagato rozbižnostej, počynajučy z gramatyky i zakinčujučy vymovoju. Napryklad, slovo zapomnieć označaje zabuty, a ne zapam’jataty. Owoce maje značennja frukty, a ne ovoči. Takož šče odnijeju pošyrenoju dumkoju stalo “oj, budu včytysja govoryty i vse“. Zadlja kraščyh znań i rozvytku movy potribno rozvyvaty VSI sekciї movy (tak jak v anglijśkij).

Varto počaty navčannja iz vyznačennjam pidručnyka. Najpopuljarnišymy serijamy knyg je “Polski. Krok po kroku“. Vony mistjať zagaľni temy, vidomosti pro Poľšču, cikavi vpravy, spysky sliv, CD dysk abo štryh kod dlja vykonannja zavdań zi sluhannja.

Serija knyg

Serija knyg

Dali potribno prydilyty čas dlja peregljadu i pročytannju kontentu poľśkoju movoju. Speršu počniť z muľtfiľmiv, a dali možete perejty do fiľmiv čy serialiv. Ščodo čytannja, to oberiť jakyjś žurnal abo knygu dlja ditej, adže tam legka leksyka.

Dlja komunikaciї z poljakamy, namagajtesja lystuvatysja poľśkoju i rozmovljaty. Tak jak bagato ukraїnciv pracjuje v Poľšči, poljaky točno zmožuť Vas zrozumity i naviť pidtrymaty u navčanni.

Poľśka mova ne bude zdavatysja važkoju, jakščo prydiljaty їj viľnyj čas i ne nehtuvaty poradamy. Tomu navčajtesja, porušujte movnyj bar’jer i zavdjaky ćomu vidvidajte istoryčni miscja v Poľšči!

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...