Reklama

Svitovi trendy elektronnoї komerciї na 2019 rik

Analityčne agentstvo Absolunet, jake rozbyrajeťsja u sferi elektronnoї komerciї v Pivničnij Ameryci, predstavylo TOP-10 trendiv na 2019 rik ščodo e-commerce. U EVO perevely tekst statti, a my navodymo osnovni vykladeni v nij tezy
Читати кирилицею
Svitovi trendy elektronnoї komerciї na 2019 rik
  1. Головна
  2. Istoriї
  3. Svitovi trendy elektronnoї komerciї na 2019 rik
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Analityčne agentstvo Absolunet, jake rozbyrajeťsja u sferi elektronnoї komerciї v Pivničnij Ameryci, predstavylo TOP-10 trendiv na 2019 rik ščodo e-commerce. U EVO perevely tekst statti, a my navodymo osnovni vykladeni v nij tezy

Vydannja proponuje pogljanuty na te, ščo bude vyznačaty galuź elektronnoї torgivli v nastupnomu roci.

Jaki osnovni tendenciї

Prozorisť i ekologičnisť materialiv i cin: zrostannja etyčnoї elektronnoї komerciї

Vplyv na suspiľstvo i navkolyšnje seredovyšče čynyť vse biľšyj vplyv na vybir spožyvačiv. Protyvnyky nadmirnoї kiľkosti neutylitarnoї i neekologičnoї upakovky vybyrajuť tyh torgovciv, jaki vidpovidajuť їh systemi cinnostej. Abo v nyh vidsutnja upakovka, abo jakščo vona je — to bagatorazovogo vykorystannja i eco-friendly.

Dlja vplyvu na spožyvačiv-aktyvistiv v 2019 roci prosunuti brendy stvorjuvatymuť cinnisnu prozorisť, jaku pragnuť klijenty.

Kineć bezkoštovnyh poverneń

Vidsotok povernennja v onlajn-prodažah v 2-4 razy vyšče, niž v oflajni. Ščedra polityka povernennja vže davno vykorystovujeťsja dlja pidvyščennja konversiї za rahunok znyžennja nevyznačenosti dlja spožyvačiv. Ale te, ščo pokupci u vypadku čogo, možuť rozrahovujuť na povernennja, uskladnjujuť robotu malyh internet-magazyniv.

U 2019 z’javljaťsja čyslenni iniciatyvy prodavciv, sprjamovani na strymuvannja povernennja — počynajučy vid skladnišoї polityky povernennja i zakinčujučy stymulamy dlja otrymannja inšyh tovariv.

Tak, v 2018 roci Amazon ogolosyla, ščo vvede dovičnyj ban dlja tyh, hto maje zvyčku povertaty biľšu častynu svoїh pokupok. I 61% rytejleriv zajavyly, ščo včynyly b tak samo, jakby u nyh buly sposoby kraščogo vidstežennja «serijnyh povertačiv».

Regionaľni podatky z prodaživ u SŠA

Torgovcjam v 2019 roci dovedeťsja platyty podatky v kožnomu štati, de zdijsnjujuťsja pokupky. Pry ćomu nevažlyvo, de fizyčno prysutnij prodaveć.  Biľše polovyny štativ SŠA vže vvely podatok na prodaž čerez internet za miscem zdijsnennja pokupky —  abo zrobljať ce v 2019 roci. Prodavci ta postačaľnyky soft-rišeń pryjmatymuť iniciatyvy ščodo regionaľnogo opodatkuvannja i jogo elektronnoї zvitnosti.

PWA styrajuť meži miž sajtamy ta mobiľnymy dodatkamy

Progressive Web App — gibryd sajtu i mobiľnogo zastosunku, jakyj pojednuje v sobi perevagy kožnogo i znimaje obmežennja kožnogo. Dodatky, jakymy my їh znajemo, vymyrajuť. Seredńostatystyčnyj korystuvač SŠA v 2018 roci zavantažuvav menš odnogo mobiľnogo zastosuvannja v misjać.

PWA pracjuje,  peredajučy roboče navantažennja na telefon abo komp’juter — zamisť togo, ščob pokladatysja na veb-server dlja kožnoї storinky, maketa, klika i zobražennja. Same tomu PWA-sajty, vidkryvšyś, pracjujuť skriź odnakovo i duže švydko — vony nezaležni vid jakosti z’jednannja, typu prystroju i brauzera.

Osoblyvosti PWA:

  • Storinky vidkryvajuťsja v 2-10 raziv švydše mobajl-versiї velykogo skladnogo sajtu.
  • Može pracjuvaty v avtonomnomu režymi jak dodatok.
  • Ne maje potreby v proceduri vidnovlennja
  • Pidtrymuje push-povidomlennja.

Jakščo korystuvač vidkryje na smartfoni PWA-sajt vid West Elm, vin može vyjavyty praktyčno myttjeve zavantažennja buď-jakoї storinky sajtu. Zavdjaky ćomu brend mebliv i predmetiv domašńogo dekoru zbiľšyv čas, provedenyj na sajti, na 15%, a dohid za vidviduvannja vyris na 9%. Biľše togo, koly velykyj brend Lancôme v 2018 roci perebuduvav svij sajt v PWA, kiľkisť konversij zrosla na 17%.

Socmedia, jaki prodajuť 

Platformy sociaľnyh merež v 2019 roci ostatočno stanuť tranzakcijnymy. Korystuvači zmožuť zdijsnjuvaty pokupky, ne pokydajučy platformy. Socmedia-pokupky vže staly standartom v Kytaї — 55% korystuvačiv dodatkiv socmerež hoča b raz kupyly tovary abo poslugy bezposeredńo v socmedia-dodatku.

Rytejlery najmuť svogo peršogo «spivrobitnyka» — štučnyj intelekt

Rozdribni prodavci povynni diznavatysja i nadavaty na sajti opysu tovariv nazvy, metadani dlja konkretnoї kategoriї, najavnisť na skladi, matryci tovariv (napryklad, diapazony rozmiriv), logotypy vyrobnykiv — i vse ce dlja kožnoї artykuľnoї pozyciї.

Otrymannja cijeї informaciї vid postačaľnykiv je trudomistkym zavdannjam, ščo vymagaje značnogo obsjagu ručnoї roboty. Štučnyj intelekt (ŠI) dopomože v ćomu rytejleram.

QR-kod zavdaje udaru u vidpoviď

Zrobyvšy vyjavlennja QR-kodu nevid’jemnoju častynoju iOS i Android, Apple i Google, usunuly osnovnyj bar’jer dlja vykorystannja i pryjnjattja QR-kodu: zaležnisť vid dodatkiv dlja čytannja QR-kodiv.

Oflajn-prodavci abo vyrobnyky buduť stavyty kody na tovary, i jak tiľky prystrij klijenta rozpiznaje QR-kod — ščo, zazvyčaj, zajmaje menše sekundy — u nyh z’javyťsja možlyvisť vybraty posylannja, jaka pryvede korystuvača v potribne misce sajtu ćogo ž prodavcja abo vyrobnyka.

Ce vyrišuje i problemu brendiv, obmeženyj prostir na upakovci jakyh, može unemožlyvyty vidobražennja vsijeї neobhidnoї informaciї pro tovar. A takož oflajn-magazyniv, v jakyh do kožnogo tovaru nemožlyvo prykripyty bjuleteń z usima jogo parametramy.

Marketplejsy dlja velykyh rytejleriv

18 najbiľšyh onlajn-marketplejsov svitu prodajuť tovary na sumu ponad 1 tryľjon dolariv na rik. Analityky prognozujuť, ščo do 2020 roku na marketplejsy prypadatyme 40% svitovogo rynku onlajn-rytejlu.

Velyki rozdribni torgovci rozšyrjujuť ohoplennja i vybir, integrujučy modeľ marketplejsa v svij instrumentarij cyfrovoї komerciї. Ključovi trendovi indykatory:

  • 12% velykyh rytejleriv v danyj čas majuť i magazyny na marketplejsah;
  • 32% velykyh rytejleriv rozgljadajuť možlyvisť zapusku marketplejsa na bazi svogo onlajn-biznesu;

Koly kompanija WalMart zapustyla funkciju marketplejsa, to za rik їj vdalosja podvoїty kiľkisť tovarnyh pozycij svojeї onlajn-produkciї. Ale zrostannja asortymentu v dva razy za rik — ce šče ne meža. Avstralijśka Catch Group, jaka zapustyla onlajn-marketplejs na počatku 2017 roku, zrosla z 25000 tovarnyh pozycij (do zapusku marketplejsa) do ponad miľjonu artykuliv — biľše niž v 40 raziv za nepovnyh dva roky.

Komercija v avtivkah: Torgivlja na hodu

Polovyna z 135 miľjoniv amerykanśkyh vodiїv vykorystovujuť svij smartfon, ščob znajty najblyžču zapravnu stanciju, zamovyty ta oplatyty parkovku, a takož їžu i kavu na vynos. Slid vrahuvaty, ščo 80% mobiľnyh korystuvačiv SŠA vykorystovujuť systemy golosovogo pošuku dlja pošuku miscevogo biznesu; z nyh 50% vidvidajuť magazyn protjagom dnja, a 18% cyh lokaľnyh pošukiv peretvorjujuťsja v prodaži.

V 2019 roci zatočena pid avtomobilistiv elektronna komercija, stane odnym z osnovnyh drajveriv marketyngu. Adaptacija pid spožyvača za kermom, vidpovidna kontekstna reklama i družni do vodija interfejsy, zabezpečať čy ne avtomatyčnu konversiju.Trend 10. Syndykovane pošyrennja odnakovogo kontentu

Syndykovane pošyrennja odnakovogo kontentu

Syndykacija kontentu — ce avtomatyčna peredača odnogo kontentu na kiľka sajtiv z centralizovanoї točky. Pry ćomu važlyvo zabezpečyty uzgodženisť vydu kontentu z formatom platformy, na jaku jde podača. Do syndykuvannja kontentu (ne obov’jazkovo tovarnogo) takož vidnosjaťsja rišennja dlja odnočasnoї vydači postiv vidrazu v dekiľka socmerež.

Cyfrovi lidery v 2019 roci zrobljať šče odyn krok vpered, ščob polipšyty syndykaciju kontentu pro svoї tovary.

Pro te, ščo vidbuvajeťsja z ekonomikoju, tehnologijamy ta internetom u 2018 roci, možna diznatysja«Internet u 2018-mu» vid Meri Miker: groši, trendy ta kompaniї z odnogo iz pidsumkovyh materialiv Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...