Reklama

Jak ukraїnśkyj čat-bot dopomagaje z rejestracijeju biznesu v Poľšči

Vid redakciї: Koly my tiľky počynaly spivpracju z avtorom kolonok na jurydyčnu tematyku Oleksandrom Garbarom, juryskonsuľt zgadav u rozmovi, ščo pracjuje nad okremym cikavym proektom. Ščojno ideja vtilylasja v žyttja, Oleksandr ekskljuzyvno dlja Na chasi rozpoviv istoriju stvorennja Pan Prawnik Bot — čat-bota, kotryj konsuľtuje ukraїnciv ščodo vidkryttja biznesu v Poľšči
Читати кирилицею
Jak ukraїnśkyj čat-bot dopomagaje z rejestracijeju biznesu v Poľšči
  1. Головна
  2. Istoriї
  3. Jak ukraїnśkyj čat-bot dopomagaje z rejestracijeju biznesu v Poľšči
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Vid redakciї: Koly my tiľky počynaly spivpracju z avtorom kolonok na jurydyčnu tematyku Oleksandrom Garbarom, juryskonsuľt zgadav u rozmovi, ščo pracjuje nad okremym cikavym proektom. Ščojno ideja vtilylasja v žyttja, Oleksandr ekskljuzyvno dlja Na chasi rozpoviv istoriju stvorennja Pan Prawnik Bot — čat-bota, kotryj konsuľtuje ukraїnciv ščodo vidkryttja biznesu v Poľšči

Redakcija Na chasi ne lyše peršoju diznalasja pro stvorennja Pan Prawnik Bot, ale j brala učasť u testuvanni čat-bota na kincevomu etapi rozrobky. Musymo ziznatysja, spilkuvannja z cym Panom ne lyše efektyvne, ale j nadzvyčajno pryjemne. Pan Prawnik zvertajeťsja do spivrozmovnyka duže vvičlyvo, stvorjujučy vražennja žyvoї besidy.

Pro te, jak stvorjuvavsja nezvyčajnyj čat-bot i plany na majbutnje — rozpovidaje juryskonsuľt i naš kolumnist Oleksandr Garbar.

Jak vynykla ideja stvoryty čat-bota i hto avtor koncepciї

Oleksandr Garbar — juryskonsuľt B2B

— Ideja stvoryty čat-bota, jakyj dopomagatyme u rejestraciї biznesu v Poľšči, vynykla vypadkovo pid čas spilkuvannja z moїm drugom iz Ministerstva zakordonnyh sprav Poľšči. My obgovorjuvaly inšyj proekt, nabagato globaľnišyj, ale v procesi brejnštormingu u mene vypadkovo vynykla ideja z čat-botom. Najcikaviše, ščo nazvu bota prydumav odrazu ž.

Za zadumom, Pan Prawnik Bot — juryst, jakyj pracjuje v Ukraїni, ale maje poľśke pohodžennja. Zvertajeťsja do vsih čemno i z povagoju, zokrema harakterno dlja poljakiv nazyvaje čolovikiv panom, žinok — pani. Dialog, jakyj pryznačenyj dlja panjanok, pysavsja z osoblyvym nathnennjam, mabuť, tomu vin vyjšov biľš žyvym i emocijnym. Dlja čolovikiv dialogy pobudovani za pryncypom «serjozno i konkretno».

Pro popyt na jurydyčni konsuľtaciї z togo pytannja, jakym teper opikujeťsja Pan Prawnik Bot

— Vidkryttja firmy v Poľšči naspravdi duže aktuaľna posluga sered ukraїnśkogo biznesu. Po-perše, ce — vyhid na rynok kraїny z ekonomikoju, jaka protjagom ostannih rokiv pokazuje horošyj rist. Po-druge, ce — vyhid na rynok JeS. Najbiľš populjarni zapyty na rejestraciju firmy v Poľšči maje biznes, jakyj zajmajeťsja IT, logistykoju, sferoju poslug ta budivnyctvom.

IT ta startapy v Poľšči — ce, mabuť, okrema tema, pro jaku možna rozpovidaty godynamy. Ale jakščo korotko, to IT nasampered pryvabljuje legkisť vedennja biznesu ta podatkovi piľgy dlja inozemnyh investoriv, u tomu čysli i vlasnykiv startapiv. Dlja startapiv na počatku svojeї dijaľnosti je možlyvisť otrymaty tymčasove zviľnennja vid splaty podatkiv. Takož u riznyh mistah Poľšči stvoreno 14 Speciaľnyh ekonomičnyh zon, pracjujučy v jakyh pidpryjemci otrymujuť bagato materiaľnyh perevag, ščo u svoju čergu dopomagaje dosjagaty IT-proektam značnyh uspihiv na starti.

Hto zajmavsja tehničnoju skladovoju stvorennja čat-bota

— Zajmavsja cym ja samostijno. Naspravdi, ce lyše na peršyj pogljad skladno. Odnak jakščo rozibratyś, to jak pokazuje praktyka, zrobyty podibne može i gumanitarij, i naviť juryst. Najskladniše v Pan Prawnik Bot jakraz ne tehnična častyna, a same jogo struktura i dialogy.

V sylu specyfiky poslugy konsuľtuvannja z pytań vidkryttja biznesu v Poľšči prysutnja pevna bezaľternatyvnisť informaciї, jaku potribno vydaty učasnyku dialogu. U zv’jazku z cym skladno dolučaty knopky komand dlja korystuvača, tomu ščo vtračajeťsja jurydyčna suť i cinnisť informaciї. Dialogy Pana Prawnika maksymaľno nablyženi do zmodeľovanoї konsuľtaciї, jaka nadajeťsja v dijsnosti pry rejestraciї biznesu v Poľšči.

Čy je v planah stvoryty podibnogo čat-bota, jakyj konsuľtuvatyme z pytań ukraїnśkogo zakonodavstva

— Tak, ja vže obdumuju takyj proekt. Je ideї ščodo togo, jak avtomatyzuvaty pevnu jurydyčnu poslugu i prynesty korysť suspiľstvu. Prote na novu ideju potribno nabagato biľše času i vona sama po sobi poky ščo doroga. Na žaľ, vsi detali zaraz ne možu rozpovidaty, prote maju perekonannja, ščo redakcija Na chasi tradycijno diznajeťsja pro novyj proekt peršoju.

Jak z’javyvsja zovnišnij vygljad Pana Prawnika

— Oskiľky za zadumom Pan Prawnik Bot je jurystom poľśkogo pohodžennja, to i vygljad povynen maty vidpovidnyj. Tomu bulo pryjnjato rišennja namaljuvaty personaža za cymy kryterijamy. Lyše zaraz rozumiju naskiľky skladnyj i «konkretnyj» zapyt nadav hudožnykam.

Namaljuvaly meni Pana Prawnika duže tvorči ljudy z Vinnyci — Pavlovśka Natalija ta Kozačuk Dmytro✉️ 14 ukraїnomovnyh Telegram-kanaliv dlja samorozvytku. Takož Dmytro bagato dopomagav iz marketyngovym oformlennjam čat-bota.

Čy je Pan Prawnik Bot komercijnym proektom, abo jak same vin monetyzujeťsja

— Na cej moment, korystuvačam nadajeťsja bezkoštovna jurydyčna konsuľtacija na temu vidkryttja biznesu v Poľšči. Odnak u dialogah takož je možlyvisť čerez bota zalyšyty zajavku nam, jurystam, dlja otrymannja biľš detaľnoї jurydyčnoї konsuľtaciї ta zamovlennja poslugy z rejestraciї biznesu v Poľšči. Bot z časom bude lyše vdoskonaljuvatyś, tomu v planah je dodaty platni servisy, zokrema možlyvisť zgeneruvaty pevnyj dokument za poľśkym zakonodavstvom. Take rišennja, u svoju čergu, avtomatyzuje našu robotu jak jurystiv.

Pro funkcionaľni možlyvosti čat-bota

Jak my testuvaly čat-bota

— Narazi bot nadaje jurydyčnu konsuľtaciju z rejestraciї biznesu v Poľšči u formi TOV, akcionernogo tovarystva ta pryvatnogo pidpryjemcja. Takož dlja vlasnykiv firm u Poľšči je možlyvisť čerez bota nadislaty pytannja jurystam na temu dogovoriv, sudiv, podatkovyh vidnosyn, likvidaciї čy prypynennja pidpryjemnyćkoї dijaľnosti v Poľšči.

Zagalom, Pan Prawnik Bot maje plany dopomagaty korystuvačam zakryvaty bagato jurydyčnyh pytań pov’jazanyh z biznesom v Poľšči, tomu servis budu aktyvno vdoskonaljuvaty, vyhodjačy iz pobažať korystuvačiv.

Nagadajemo, raniše Oleksandr Garbar rozpovidav pro te, čy vyžyveČy vyžyve profesija jurysta u zv’jazku z pošyrennjam smart-kontraktiv profesija jurysta u zv’jazku z pošyrennjam smart-kontraktiv. Takož vy možete otrymuvaty fahovu jurydyčnu konsuľtaciju z riznyh žyttjevyh pytań u Telegram-kanali Oleksandra pid nazvoju Advocat.

Share
Написати коментар
loading...