Reklama

Jak pravyľno oformyty ta pidgotuvaty naukovu publikaciju

Korysnyj spysok-nagaduvannja dlja tyh, hto pracjuje nad naukovoju robotoju i hoče maty jakomoga menše vypravleń pered її zahystom
Читати кирилицею
Jak pravyľno oformyty ta pidgotuvaty naukovu publikaciju
  1. Головна
  2. Kartky
  3. Jak pravyľno oformyty ta pidgotuvaty naukovu publikaciju
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Korysnyj spysok-nagaduvannja dlja tyh, hto pracjuje nad naukovoju robotoju i hoče maty jakomoga menše vypravleń pered її zahystom

    Period zahystu magisterśkyh, bakalavrśkyh čy kandydatśkyh rozpočneťsja nezabarom — my ž nagadajemo, ščo važlyvo vrahovuvaty, gotujučyś do zahystu naukovoї roboty.

    Ščo je krytyčnym dlja dysertaciї?

    Dysertaciї na zdobuttja naukovyh stupeniv pryjmajuťsja do zahystu specializovanymy včenymy radamy tiľky za umovy najavnosti pevnoї kiľkosti publikacij, vykonanyh u vidpovidnosti z pevnymy pravylamy. Publikaciї rekomendujeťsja robyty ne v ostannij moment, a zazdalegiď.

    Jak ocinjujeťsja naukova cinnisť pidgotovanoї roboty?

    Kiľkisť i jakisť publikacij z temy doslidžennja — odny iz kryteriїv ocinky naukovoї cinnosti roboty. Stavlennja členiv specializovanyh rad do pretendenta biľš pryhyľne, jakščo čyslo publikacij perevyščuje vstanovlene minimaľne čyslo.

    Skiľky publikacij treba, ščoby podavatysja na zahyst?

    Minimaľna kiľkisť publikacij, jaki vyhodjať drukom do pryjnjattja dysertaciї ta do zahystu povynni publikuvatysja v suvoro vyznačenyh fahovyh vydannjah, dlja zdobuttja naukovogo stupenja kandydata nauk skladaje 5 statej. Pry ćomu odna stattja povynna buty opublikovana v inozemnomu vydanni abo u vydanni Ukraїny. Odna zi statej može buty opublikovana v elektronnomu vydanni, inši potribno publikuvaty v zvyčajnyh (paperovyh) vydannjah.

    U galuzi tehničnyh i pryrodnyčyh nauk dopuskajeťsja zrobyty na odnu publikaciju menše, zaminyvšy її odnym patentom na vynahid, jakyj projšovšy kvalifikacijnu ekspertyzu, bezposeredńo stosujeťsja rezuľtativ dysertaciї (za najavnosti takogo).

    Jaki obov’jazkovi vymogy do naukovyh statej?

    Do skladu naukovoї statti varto vključyty taki elementy:

    • postanovku problemy u zagaľnomu vygljadi ta її zv’jazok iz važlyvymy naukovymy čy praktyčnymy zavdannjamy;
    • analiz ostannih doslidžeń i publikacij, v jakyh započatkovano rozv’jazannja danoї problemy i na jaki spyrajeťsja avtor;
    • vydilennja nevyrišenyh raniše častyn zagaľnoї problemy, kotrym prysvjačujeťsja označena stattja;
    • formuljuvannja cilej statti (postanovka zavdannja);
    • vyklad osnovnogo materialu doslidžennja z povnym obğruntuvannjam otrymanyh naukovyh rezuľtativ;
    • vysnovky z danogo doslidžennja i perspektyvy podaľšyh rozvidok u danomu naprjamku.

    Jaki skladovi dlja naukovoї statti?

    Stattja bude vygljadaty osoblyvo dobre, jakščo v nij bude identyfikovana naukova novyzna i bude biľše svižyh posylań na doslidžennja kiľkoh poperednih rokiv, biľše posylań na zakordonni doslidžennja v cij oblasti.

    Ščo važlyvo pam’jataty šče?

    Slid ne zabuvaty pro te, ščo publikaciї povynni vidobražaty rezuľtaty dysertacijnogo doslidžennja. V inšomu vypadku vony možuť buty ne zarahovani v čyslo minimaľnyh publikacij zdobuvača.

    Share
    Написати коментар
    loading...