Reklama

Ščo take Uber Eats i naviščo vin kyjanam

V Ukraїni nezabarom z'javyťsja servis Uber Eats — ščopravda, dlja počatku lyše v Kyjevi i z vysokoju komisijeju za dostavku їži. Na časi rozibratysja, ščo ce za servis i čy bude vin korysnym dlja žyteliv ukraїnśkoї stolyci
Читати кирилицею
Ščo take Uber Eats i naviščo vin kyjanam
  1. Головна
  2. Istoriї
  3. Ščo take Uber Eats i naviščo vin kyjanam
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
V Ukraїni nezabarom z'javyťsja servis Uber Eats — ščopravda, dlja počatku lyše v Kyjevi i z vysokoju komisijeju za dostavku їži. Na časi rozibratysja, ščo ce za servis i čy bude vin korysnym dlja žyteliv ukraїnśkoї stolyci

    Ščo take Uber Eats i čy maje vin stosunok do zvyčajnogo «ubera»?

    Cej servis buv zapuščenyj v 2014 roci. Ce — dostavka їži z restoraniv pid zamovlennja klijenta iz vykorystannjam poslug vodija, jakyj korystujeťsja «uberom» (odnak može ruhatysja ne na avto, a na velosypedi, motoroleri čy motocykli). Stanom na vesnu 2018 roku onlajn-servis pracjuje u ponad 200 mistah v SŠA, Jevropi, Avstraliї, Aziї, Pivdennij Ameryci ta Afryci. U Velykobrytaniї, odnomu z najbiľšyh rynkiv dlja Uber Eats, servis pracjuje v 40 mistah i ohopljuje ponad 8 tys restoraniv. Za danymy kompaniї, cej naprjamok roboty pereris osnovnyj biznes materynśkoї kompaniї Uber. Zokrema, u 19 jevropejśkyh mistah servis z dostavky їži prynosyť biľšyj dohid, niž onlajn-agregator taksi. Servis je prybutkovym v 45 z 200 mist svitu na kineć 2017 roku. Rokom raniše vin buv prybutkovym vśogo v 3 mistah z 50 u pereliku.

    Jak pracjuje servis?

    U dodatku korystuvač obyraje potribnyj restoran, robyť zamovlennja ta vkazuje adresu i orijentovnyj čas dostavky prydbanoї stravy. Treba bude splatyty vartisť zamovlennja ta komisijni. Rozmiščene zamovlennja avtomatyčno splačujeťsja prykriplenoju v dodatku bankivśkoju kartkoju. Vidstežyty ruh zamovlennja iz kur’jerom možna prjamo na karti, analogično do vidstežennja ruhu zamovlenogo taksi. Dostavljajuť zamovlennja u mašynah, na velosypedah čy motocyklah abo motorolerah.

    Ščo take Uber Eats i naviščo vin kyjanam

    Na jakyh umovah Uber Eats zapustyťsja v Ukraїni?

    Na počatku bereznja 2018 roku v Uber zajavyly, ščo v 2018 roci servis dostavlennja їži zapustyťsja v 100 novyh mistah svitu. Sered spysku novyh kraїn bula j Ukraїna. Todi buv ozvučenyj termin zapusku servisu u nas v kraїni — do počatku lita. I todi ž Uber počav šukaty restorany dlja partnerstva. Pislja zajavy kerivnykiv Uber vydannja Retailers skontaktuvalo z predstavnykamy Salateira, Pesto Cafe, Mafia, Milk Bar, jaki rozpovily, ščo to do nyh ne zvertalysja z kompaniї abo z servisu dostavlennja gotovoh їži z propozycijeju spivpraci. Ale v odnomu z restoraniv vidznačyly, ščo do nyh zvertavsja odyn z partneriv Uber v Ukraїni — kompanija Uber Drive.

    Za danymy doslidnyćkoї kompaniї Euromonitor International, v 2016 roci zagaľnyj obsjag rynku dostavky їži v Ukraїni sklav 2,38 mlrd grn. U 2017 roci, za poperednimy pidrahunkamy, vin zbiľšyvsja do 2,48 mlrd grn. U kompaniї Eda.ua raniše vidznačaly, ščo biľše polovyny zamovleń oformljajuťsja bezposeredńo v restoranah, a čerez agregatory zamovljajuť blyźko 20-25%.

    Ščo take Uber Eats i naviščo vin kyjanam

    Koly čekaty na pojavu Uber Eats u Kyjevi?

    Uber Eats rozpočav peremovyny z restoranamy v Kyjevi pro spivpracju. Jak stalo vidomo vydannju Retailers, na peršomu etapi onlajn servis planuje dostavljaty їžu v mežah centru mista. Restoranam Uber Eats proponujeťsja pidključytysja do servisu za komisiju v 40% vid sumy zamovlennja.

    Dyrektor z marketyngu mereži restoraniv Mister Cat Sergij Čajka rozpoviv Retailers, ščo їhnja kompanija spilkuvalasja z predstavnykom UberEats pro spivpracju. Za jogo slovamy, v planah onlajn servisu startuvaty v lypni, na peršomu etapi zdijsnjuvaty dostavku v mežah centru Kyjeva, čerez čas na Oboloni, a potim — na Livomu berezi. Vidznačymo, ščo Uber Eats sami dostavljajuť vse 100% svoїh zamovleń. Zazvyčaj dlja ćogo potribni dekilka soteń velo- ta motokur’jeriv.

    Skiľky komisiї vin bratyme za svoї poslugy?

    Komisija — za povidomlennjamy jak vid vydannja Retailers, tak i z inšyh džerel — skladatyme 40% vid sumy zamovlennja, je dovoli vysokoju i dlja biľšosti restoratoriv bude nevygidnoju. Poky ščo v kompaniї nijak ne komentujuť taki cyfry.

    Share
    Написати коментар
    loading...