Reklama

🧟 Oselja zla: Vitajemo u Rakkun-siti — čudovyj fanservis, ale poganyj fiľm

Vražennja vid novogo fiľmu pro Resident Evil ne nadto vže rajdužni...
Читати кирилицею
🧟 Oselja zla: Vitajemo u Rakkun-siti — čudovyj fanservis, ale poganyj fiľm
  1. Головна
  2. Kino i serialy
  3. 🧟 Oselja zla: Vitajemo u Rakkun-siti — čudovyj fanservis, ale poganyj fiľm
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Vražennja vid novogo fiľmu pro Resident Evil ne nadto vže rajdužni...

«Resident Evil otrymaje dostojnu ekranizaciju!»: obicjav nam režyser Joganes Roberts.

«Vse bude jak v igrah!»: majže ne brehav vin.

Nu, ščo, otrymaly kanoničnu istoriju? Bis z kanoničnistju, de garnyj fiľm, Robertse?

Aľbert Vesker, Džyl Valentajn ta Kris Vesker — zliva napravo

Vitaju vsih, kogo šče ne zombuvalo telebačennja, śogodni my znov povertajemosja do temy Resident Evil. Ja vže robyv ogljad animacijnogo serialu vid Netfliksu, a ćogo razu v nas povnyj metr, ta ne prostyj. A takyj, ščo povnistju perezapuskaje kinovsesvit. Ce zvisno ne Marvel, ale kiľkisť fiľmiv, jaki porodyv Pol Anderson, mogla b їh zaťmaryty, jakby ne «finaľna glava» 2017 roku. Zabuvajemo pro Elis u vykonanni Jovovyč, ta gotujemosja promyvaty oči vid personaživ, jaki pryjšly їj na zminu…

Čytajte takož: 🤔 Ulamky GSC Game World: ščo my otrymaly vid zakryttja v 2011 roci?

«Oselja zla» vže davno stala fenomenom, a miľjony fanativ igrovogo vsesvitu — lasym šmatočkom dlja top-menedžeriv vsih rivniv. Ne dyvno, ščo pislja zaveršennja epopeї Andersona kinoroby včepylysja v franšyzu, jak ti klišči. Tym ne menš, nazvaty fiľmy po «Oseli zla» šedevramy jazyk ne poverneťsja.

Peršyj fiľm Andresona čipljav strunky duši, drugyj šče grav na nyh, ale čym dali vse zahodylo — tym menše cilyh strun zalyšalosja. Finaľna krapka v istoriї nevmyruščoї Elis pislja sebe ne zalyšyla ničogo. Tiľky її im’ja zakarbuvalosja v pam’jati, pevne nazavždy. Personaži z igor z’javljalysja deś na foni ta znykaly v ńomu ž. Ale velyki sumy kasovyh zboriv zavždy zalyšalysja z cijeju serijeju. Ne dyvno, ščo perezapusk stav faktom vidrazu pislja zaveršennja prokatu ostanńogo fiľmu z Jovovyč.

Peršyj fiľm pro Elis vyjavyvsja cikavišym…

Rezuľtat my z 2 grudnja sposterigajemo v usih kinoteatrah Ukraїny: rozgromni recenziї krytykiv, zagaľna ocinka fiľmu ne perevyščuje 6 baliv ta slabkyj start v prokati. Fanaty, zvisno, tež daleko ne vsi zalyšylysja u zahvati.

Vidrazu hočeťsja zaznačyty, ščo tak — pislja peregljadu buly sumnivy, ščo ti 100 gryveń, jaki dovelosja viddaty lyše za odyn kvytok, ne vrahovujučy šče vsjaki Pepsi, buly dijsno racionaľnoju vytratoju. Ale nihto ne ideaľnyj. Za KAMAZom minusiv, bulo pomičeno, valjajučymsja u kjuveti, maleseńkyj «Zaporožeć» z paročkoju pljusiv.

Odnym z takyh smilyvo možna nazvaty duh epohy. Dija vidbuvajeťsja u veresni 1998 roku, tomu dovkola vse avtentyčno: geroї obgovorjujuť videoprokat kaset, htoś tam v nevelyčkij scenci grajeťsja na knopkovomu telefoni v legendarnu «Zmijku» i prjam až sľoza nostaľgiї lljeťsja. V 98-omu može j ne vsi šče rodylysja, ale dity nuľovyh biľš-menš znajomi z usim cym. Atmosfery vyrišyly dodaty šče j za rahunok vidomyh hitiv tyh časiv. Muzyka, zvisno, klasna. Ale je minus: neju možna začepyty počuttja tiľky tyh, hto sluhav її v 90-h. A ne vsi gljadači їh zastaly. Tomu ce deščo dyvno, ale ne menš pryjemno.

Šče odnym flešbekom v 90-ti ta nuľovi vam poslužyť sjužetnyj klifgenger: Ambrela kydaje napryzvoljašče Rakkun-siti, tomu mistečko poviľno pomyraje j bez usijeї cijeї zombi-isteriї. V čomu flešbek? Rakkun-siti pomyraje tomu, ščo ljudy, jaki vtratyly robotu na farmacevtyčnu kompaniju zmušeni vyїhaty z mista aby zarobyty na hlib. A teper zaminiť farmkompaniju na typovyj zavod, jakyj zakryvsja v 90-h i oś vony znajomi realiї postsovkovogo kiberpanku. Vtim, tut važlyvo, jak znimaľna grupa dbajlyvo peredaje agoniju mista v dialogah, vizuaľno ta naratyvno.

Varto takož zgadaty, ščo Joganes znimaje nyźkobjudžetni gorory ne vperše. Same takym vygljadaje novyj fiľm. Informacija pro te, skiľky grošej vydilyly režyseru (čy to 25, čy 40 miľjoniv) riznyťsja. Ale vidčuvajeťsja jakaś prirva v bjudžeti. Ta vse ž zavdjaky dosvidu jomu vdajeťsja nepogano nagnitaty saspens, trymaty v napruženni ta peredavaty atmosferu strahu v dejakyh epizodah.

Na ćomu vsi pljusy, mabuť, j zaveršujuťsja. Je kiľka momentiv, jaki možna oharakteryzuvaty, jak «ni ryba ni m’jaso». Nače j ne pljus, ta j na minus javno ne tjagne. I ce zaraz pro grafičnu skladovu.

Tak, v trejlerah možna bulo pomityty problemni specefekty. Pevni CGI-sobaky dijsno ne vyklykajuť ničogo inšogo, niž ispanśkyj sorom. Ljutyj krinž, jakščo korotko, tut z usima monstramy vidbuvsja. I problema tut same v tomu, jak їh peremaľovuvaly z oryginalu. Osoblyvo dyvytysja na ćogo pesyka cikavo v napružlyvij sceni na parkovci policejśkoї diľnyci. Načebto napružlyvo, perejmaješsja za personaža, ale koly v kadr potrapljaje sobaka ty ne znaješ čy smijatysja, čy plakaty. Vtim, zagalom krov z očej u vas ne poteče. Ta j v cilomu rešta fiľmu znjata šče biľš-menš pryjemno, je kadry na jaki tak j hočeťsja dyvytysja.

Sobaky ce zvisno cikavo, ale їh CGI radše vybyvaje z koliї pry peregljadi

A ot žyrnjučym takym minusom treba perekreslyty skrimery v gri. Dijsno naljakaty možuť tiľky kiľka štuk. V kiľkoh momentah varto pohvalyty režysera za nepogane napružennja, ale ćogo malo.

Nu j tudy ž suciľnyj fanservis. Prostyj fakt: veś fiľm zav’jazanyj na fanservisi. Ne te ščob same po sobi ce bulo jakymoś minusom. Ale v našomu vypadku ce golovnyj minus fiľmu. Pid čas peregljadu te j dilo hočeťsja pidirvatysja ta skazaty: «O, kruto, vidsyločka na mem pro “Džyl-sendvič” abo “Božečky-košečky, ta ce ž scena z prologu remejku Resident Evil 2!». Rozgljadaty pokadrovo vidbudovanyj policejśkyj departament nejmovirno pryjemno. I v jakyjś moment zadumuješsja: krasyva šyrma, a ščo meni pokazaly za neju? I vidpoviď ja tak i ne znajšov. Ne skazaty, ščo Roberts ne staravsja zrobyty NORMAĽNYJ fiľm, ale zahopyvsja klepannjam vidsylok, zabuv pro bekgraund, rozkryttja personaživ ta vidverto zabyv na cilisnisť vsijeї kartyny.

Zrobyly tut z mogo najuljublenišogo personaža kljatogo klouna

Po spravžńomu cej fiľm počynaje rozčarovuvaty z momentu pojavy na ekrani Leona Kenedi. Ne tomu, ščo vin stav cyganom. A čerez te, naskiľky syľno napljuvaly na jogo typaž, jak personaža. Najkraščyj vypusknyk policejśkoї akademiї, krasunčyk, geroj, a v majbutńomu najpovažnišyj specagent z usih cyh zombi pytań. Takym je Kenedi. To jakogo bisa… NAHIBA treba bulo robyty z ńogo tupogo bevznja, jakyj vypadkovo prostrelyv dupu naparnyku, ne vmije striljaty z drobovyka, spyť na postu v navušnykah Soni ta vzagali potrapyv na službu za blatom. Vse možna probačyty, ale ne take znuščannja z Leona.

A Vesker, ga? Jakogo z najharyzmatyčnišogo antagonista vin peretvoryvsja na nedolugogo pišaka, jakyj ni pro ščo ne znav, ta šče j zradžuje vsih ne čerez te, ščo vin podvijnyj agent, a leď ne prosto za groši.

Simejka Redfildiv

Rešta personaživ tež syľno vidriznjajuťsja vid igrovyh prototypiv. Džyl Valentajn ta Kler Redfild staly predstavnycjamy kategoriї syľnyh ta nezaležnyh. V igrah vony tež buly divčatamy ne promah, ale tak їh ne zvelyčuvaly za rahunok m’jakogo «prynyžennja» personaživ-čolovikiv. Bo na foni cyh dvoh ta osoblyvo Kler, rešta vygljadaje nedolugymy. A Leon povnym debilom, naj vas Tyran za ce pokaraje! Do reči, Kler v ćomu fiľmi poščastylo z aktorkoju, jaka j biľš-menš shoža ne prototyp, j vidigruje svoju roľ nepogano.

***

Naspravdi Kler z fiľmu meni spodobalasja. Hoča tut vona vže zmalku stala aktyvistkoju z piznišyh častyn igor

Zagalom, jakymoś vidkryttjam Vitajemo u Rakkun-siti ne stalo. Ščojno z’javylysja perši detali perezapusku počalysja problemy z kastyngom, režyserom obraly ljudynu z sumnivnym portfolio, a specefekty v trejlerah žahaly biľše za skrimeriv. Vse ce vyklykalo bagato riznyh pidozr. Ale nadiju pidigrivaly solodki slova Joganesa Robertsa pro te, jak jomu podobajuťsja igry seriї, pro dbajlyve stavlennja do peršodžerela, v kupi z krasyvymy kadramy. Peregljad pokazav, ščo ce vse bulo omanlyvo. Ale ž nadija pomyraje ostanńoju, čy ne tak? Nadija na gidnu ekranizaciju Oseli zla šče teplyťsja v sercjah miľjoniv…

Buď laska, viźmiť učasť u opytuvanni. Ce dopomože rozvytku našogo projektu:

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...