Реклама

Кожному музиканту — по токену: як blockchain може змінити музичну індустрію

Blockchain — технологія, про яку ми найчастіше чуємо саме в контексті обговорення криптовалют. Проте є індустрії, де вона може стати вагомим чинником змін, хоча більшість наших читачів про це і не здогадуються. Музична сфера — серед них
Čytaty latynkoju
Кожному музиканту — по токену: як blockchain може змінити музичну індустрію
  1. Головна
  2. Техно
  3. Кожному музиканту — по токену: як blockchain може змінити музичну індустрію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Blockchain — технологія, про яку ми найчастіше чуємо саме в контексті обговорення криптовалют. Проте є індустрії, де вона може стати вагомим чинником змін, хоча більшість наших читачів про це і не здогадуються. Музична сфера — серед них

Музичні монети

Гакім Дрейпер (Hakim Draper), співзасновник Boogie Shack Music Group, переконаний, що Blockchain має достатній потенціал для наступної технологічно революції у музиці — і не цурається порівнянь цієї технології із запуском Apple магазину музичних треків iTunes у 2001 році. Останнє, зауважує він, дало незалежним музикантам та лейблам трохи більше свободи — та все ж переважний контроль та гроші музичної індустрії лишилися в руках у великих лейблів та платформ.

Boogie Shack об’єднала свої зусилля із Tao Network — платформою дистрибуції контенту на основі blockchain для музикантів. Разом вони мають на меті запуск власної криптовалюти Symbol XTO на біржі CCEX. Це має бути окрема криптовалюта для музикантів. Криптовалюта навколо музичних брендів? Ідея не здається такою вже й раптовою та божевільною, якщо трохи вивчити біографію Гакіма. Він — син легендарного джазмена Рея Дрейпера і виріс у середовищі музик. Ставши дорослим, Гакім запустив власну студію звукозапису, яку продав одному із мейджор-лейблів, а 20 років працював у музичній індустрії ( і навіть встиг побути директором з питань ліцензування у Warner Chappell Production Music). З Гакімом встигли попрацювати Lil Wayne, Birdman, Drake, Kanye West, Chris Rene, Prince Lefty та Rich Tycoon.

Проте хибно було би називати Гакіма лише музикантом та музичним продюсером. Він декілька років провів у Кремнієвій Долині, де працював із компаніями зі списку Fortune 500. Саме там він і вирішив експериментувати на межі цих 2 індустрій.

Революція чи експеримент?

Читайте також: Британці створили картку для переведення криптовалют у готівку

Наприкінці 2015 року Дрейпер полишив свою посаду, яку обіймав у Warner Music Group. Причиною звільнення він називає відсутність бачення того, як індустрія музична в класичному форматі могла би з такими правилами та такими практиками заполучити нові технології та розвиток. Незабаром Дрейпер познайомився із засновником Tao Network — і так дізнався про токени та технологію blokchain. Вивчення криптовалют та їхнього потенціалу наштовхнуло його на думку, що це рішення можна впровадити для музичного ринку.

Тепер Гакім хоче дати музикантам власну валюту, яка би забезпечила монетизацію індустрії та повний контроль музикантів за тим, що вони заробляють і як вони це роблять. Причина для того, аби обрати криптотехнології — формування прямої воронки продажів між музикантом та слухачем. Музикант зможе стати настільки прибутковим та комерційно успішним, наскільки напряму його грошима будуть підтримувати слухачі. Колаборація музиканта і слухача, на переконання Дрейпера, вийде на новий рівень: слухачі будуть замовляти музику не лише в альбоми, а навіть у тури. І сплачувати максимум за те, що їм подобається.

Boogie Shack та Tao Network готують одразу декілька розміщень токенів для конкретних музикантів — хоча поки і не повідомляють поки, хто стане тими першими музикантами, які матимуть власні криптовалюти. Кожному по власному набору токенів — і слухач зможе конвертувати свої долари у валюту для конкретного виконавця. Інший рівень взаємодії з фанами, інший рівень підтримки, інший рівень виходу на колаборацію з брендами, спонсорами, партнерами — на цьому наголошує Дрейпер та його партнери.

Залишається питання — чи брендовані криптовалюти реально зможуть стати поворотним моментом в музичній індустрії. Проте перші ознаки цього вже є: нагадаємо, раніше ми розповідали вам про плани співачки БьйоркСпівачка Бйорк випустить новий альбом із інтегрованим blockchain випустити власний музичний альбом із blockchain «на борту».

Share
Написати коментар
loading...