Реклама

😷 Які переваги можуть бути у вакцинованих українців: кафе, ресторани та театри

Čytaty latynkoju
unsplash.com
😷 Які переваги можуть бути у вакцинованих українців: кафе, ресторани та театри
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 Які переваги можуть бути у вакцинованих українців: кафе, ресторани та театри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Як повідомив член експертної групи оперативного штабу МОЗ, лікар-анестезіолог Сергій Дубров в ефірі Українського радіо, в Україні можуть запровадити спеціальні обмеження для заохочення до вакцинації серед українців. За планами це може статись, коли буде вакциновано щонайменше 50% населення чи у разі чергового локдауну.

Сергій Дубров зазначив, що наразі вакциновані українці можуть подорожувати за кордон, до цілої низки країн:

Сьогодні ми можемо говорити про можливість подорожувати до низки країн. Український сертифікат визнано Радою Європейського Союзу, але, плануючи подорож, треба дивитися, які країни визнають вакцинацію та сертифікат, а які ні. Так, з 6 серпня в Італії запроваджено можливість відвідування ресторанів лише вакцинованим людям, і наші громадяни з електронним сертифікатом вільно відвідують ресторани

Читайте також: 🥰 «Мені 30 років і я народився одночасно з Україною»: як це — зростати разом з власною державою

За його словами в Україні можуть перейняти досвід країн Європи та США й запровадять «зелені паспорти» — спеціальні документи, які дозволятимуть відвідувати різноманітні заклади, навіть за умов карантинних обмежень.

Нині із «зеленими паспортами» вакцинованим відкриті кафе, ресторани, театри, спортзали тощо. Зазвичай у кожній країні запроваджують свій власний документ у вигляді QR-коду — його сканують на вході і якщо все добре, можна спокійно відвідувати будь-які заклади. Щоправда, Сергій Дубров повідомив, що коли саме Україна прийде до цього — «це вже інше питання».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...